'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 35607 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
nerde,ne zaman oldu bilmiyorum ama bende de cizik var bir adet...o kadar arkasi icin polikarbon kapak var...cebime koyarken de cok dikkat ederdim ama olustu...goruntu de bozukluk olusturmasa da orda oldugunu bilmek kizdirio adami icini buruyor...
Tırnakla çiilmesi imkansız, kesin metal, yüüzk vs bişey değmiştir. Ekranı Doğubank'ta değiştiriyolar diye biliyodum, hatta 300TL gibi bi fiyatı vardı hatam yoksa
Ben aldığımdan beri ekran için hiçbir koruyucu kılıf kullanmıyorum. Çizilmedi de kolay kolay da çizilmez de. Dikkat etmekte elbette fayda var her zaman için ama kolay çizilme gibi bir durumu kesinlikle yok orası kesin...
ınvisıble shield veya bodyguardz izmirde nereden bulabılırız? anlasılan baya gerekli ve ben izmir de ve orjinalliginden emin oldugum bi tane bulamadımda.ayrıca izmirde apple urunleri satan bi yer varmi d&r a henuz bakamadım ama orada bulabılırmıyım
Ben itouch ~ vidyosunu izlemiştim.{YouTube kapanmadan önce}Adam jiletle çiziyor fakat herhangi bir çizik oluşmuyordu ve aynı yüzeyden veya cisimden yapıldığını düşünüyorum iphone ile itouch'un...Ama tabiki yere düşerse çizilme ; hatta kırılma meydana gelebilir.
Ben itouch ~ vidyosunu izlemiştim.{YouTube kapanmadan önce}Adam jiletle çiziyor fakat herhangi bir çizik oluşmuyordu ve aynı yüzeyden veya cisimden yapıldığını düşünüyorum iphone ile itouch'un...Ama tabiki yere düşerse çizilme ; hatta kırılma meydana gelebilir.
bende aynı videoyu izledim adamın ekrana değdirmediği halt kalmadı yaw .
anahtar jilet hiçbişey olmadı ekrana.
bende touch var hiç çizik yok.
yoksa iphonenin ekranı daha çabukmu çiziliyo.
İpad Mini,AOC F22+İntel Q6600(2.75 o.c),Msi Ati HD5670 DDR5 ,Xigmatek Hdt-Sd964,High Power Element 500 Watt,G-skill 4 Gb 1333 Mhz,Asus P5g41t-M Lx,Logitech"Cordless MX3200,Creative Ep-630,Casio Edifice Ef-514,Olympus D-700,Jwin Joystick,Toshiba Canvio 750 Gb Usb 3.0
Iphone'un ekranı nihayetinde cam. Cam çok zor çizilse de sınırları zorlarsanız o da çizilir. Pocket pc ekranlarında hep bir plastik tabaka bulubur o yüzden Iphone'dan çok daha kolay çizilir ama Iphone'unda başına hiç gelmeyecek değil.
youtube'da bir videoda eleman maket bicagi , anahtarlik vs ile ciziyordu stratch test sanirim birsey olmuyordu
pc world'un yaptığı bir test. Ben o maket bıçağı olayını abartı buldum o şekilde çizilmez olurmu hiç :S tamam çantada bozuk para,anahtar vs gibi şeylerin sürtünmesi etkilemiyor o doğru ama tamamende çizilmez değil elbet
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amet -- 3 Haziran 2008; 15:05:33 >
3g lerde touchmatic değişebiliyor 100 dolar civarı bir masrafı var. Çok çizildiyse değiştirirsiniz ondan sonra da bodyguardz invisibleshield gibi malzemelerin niye üretildiği konusunda bir fikriniz olur
Testlerde adam anahtarla kazıyor anca 3 -5 cizik oluyor ben daha cizige raslamadım telde sadece cok kirleniyor elim terledigi icin dısarda toz toprak oluyor telefonda gozukmeyen terli elle acil telfona cvp verınce hemen kırlenyor ama beraberınde gelen temızleyıcı var ya da al t-shrtu sil :)
...ama dıger telefonların camı kadar kolay cızılmıyor...
Kaç telefonda "cam" var ki
Şaka bir yana, alışılageldik cihazlarda olduğu üzere ekran koruması plastik değil de cam olduğu için (üstelik koruma, sığal (capacitive) dokunmatik olduğu için üzerinde metalik bir kaplama da var) kolayca çizilmez zaten, ama daha kolay kırılır (camın mukavemeti & plastiğin mukavemeti )
iPhone kullanmanın en özgürlük kısıtlayıcı yanı bu olsa gerek: Düşürmekten korkmak...
...ama dıger telefonların camı kadar kolay cızılmıyor...
Kaç telefonda "cam" var ki
Şaka bir yana, alışılageldik cihazlarda olduğu üzere ekran koruması plastik değil de cam olduğu için (üstelik koruma, sığal (capacitive) dokunmatik olduğu için üzerinde metalik bir kaplama da var) kolayca çizilmez zaten, ama daha kolay kırılır (camın mukavemeti & plastiğin mukavemeti )
iPhone kullanmanın en özgürlük kısıtlayıcı yanı bu olsa gerek: Düşürmekten korkmak...
Haklısın GeceBekcisi, ekranın zor çizilmesinin nedeni ekranın cam olması, fakat kırmak ta çok kolay değil
Ekranın kırılması için dik bir kuvvetle oldukça sert bir darbe alması gerekiyor. iPhone'umu en az 5, 6 kez yüksek mesafeden yere düşürdüm, bunlardan 3'ünde telefon direkt ekran üzerine düştü, ne çizik, ne çatlak, ne de kırık var.
İyi atlatmışsın o 3 seferi, umarım devamı da bu şekilde gelir (çünkü ekran hatırı sayılan bir ücrete yenileniyor diye biliyorum)
Şimdi yeri olmadığı için senin de tahmin edebileceğin üzere kendi cihazımla olan sınır ötesi deneyimlerimi anlatmayacağım sonra yanlış anlaşılıyor
Haklısın, o konuda bayağı şanslıydım
Ayrıca evet, 1. jenerasyon iphone'larda ekran ile dokunmatik birleşik olduğu için herhangi bir sorun olduğunda hepsinin değişmesi gerekiyor o da yaklaşık 300 tl civarı tutuyor, senin de dediğin gibi malesef oldukça yüksek bir rakam. Umarım bu çatlama ve kırılma olyaları kimsenin başına gelmez.
Millette para var anasını satayım iphone ekranı çizmek için çatal bıçak kaşık üçlemesi kullanıyor biz N70 i aman çizilmesin uğraşamam diye cepten çıkarmıyoruz
i phone un ekranı bildiğimiz cam yani çok sert ve dayanıklı bir malzeme..plastik ekranlar gibi cazur cuzur çizilecek bişii değil..yani çizmek için çok sert cisimlerle vurmak bastırarak sürtmek yada düşürmek falan lazım..yoksa çok zor çizilmesi.
telefonu düşürken işte o 2 ila 3 saniye var ya onun acısı en az 3 tane 300 Tl'ye bedel ya ben de n73 var düşün ben o kadarım iphone'u olanları düşünemiyorum bile :D:D ama en manyağı 6600'dı düşürüyordum galeriye bir daha girmiyordu sonra kasıtlı olrak tekrar atıyordum düzeliyordu:D:D:D:D:D
Millette para var anasını satayım iphone ekranı çizmek için çatal bıçak kaşık üçlemesi kullanıyor biz N70 i aman çizilmesin uğraşamam diye cepten çıkarmıyoruz
Aynen diyorum hocam ya bi biz böle aman bişi olacak aman sey olcak diyoruz
ben de o kadar denemiştim çizilmez dedikleri zaman iğne sürttüm çizilmedi anahtar fln denedim çizilmedi baktım çizilmiyo koruyucuyu çıkardım öyle kullandım bigün bi baktım ekranın yarını kaplayan bi çizik evet zor çiziliyo ama çiziliyo yani zorlamayın
Çizilmez dediysek onunda bi sınırı var arkadaşlar. İnanmayanlar youtube'dan videolara bakabilir. Daha önce de çizilmez ekran telefon kullandım. arkadaşın başına geldiği gibi cebimde çizilmiş. Oysaki cebime telefondan başka hiç bişe koymazdım çizilmesin diye..
Pentax K5 | Pentax-FA 43mm F/1.9 Limited | Rokinon 85mm F1.4 | Helios 44K-4 58mm F2 | Vivitar 55mm F/2.8 Macro Apple iPhone 4 32Gb iOS 6.2.1 Jailbroken by evasi0n || Ainol Novo 10 Hero Opel Vectra CD 2.0 16V 136hp Automatic || Sony Cyber-Shot W50 || HP Compaq CQ60 125ET || Toshiba Satellite A210-15K Flickr | Twitter || Elektrik Öğretmeni
arkadaşlar 1g ipod touch, 1g ve 2g iphone'ların camı safir cam kesinlikle çizilmez.bende 1g ipod touch var maket bıçağı ile kenarından bir yeri çizmeye çalıştım ama çizilmiyor kayıyor camın üstünde, makasla ve kalemlede denedim çizilmiyor.Ama 2g touch ve 3g iphoneların bazı serilerinde safir cam kullanılmıyormuş.örnek benim birader de iphone 3g var onun camı da çizilmiyor ama bi başka arkadaşımdaki 3g de ekranı çizildi.birader amerikan almıştı,diğer arkadaş türkiyeden büyük bir ihtimal bazı serilerde farklılıklar var.