Televizyon + Sinema + Müzik + bilgisayar için bir sistem (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri

gokhan_sozumcetin -> Televizyon + Sinema + Müzik + bilgisayar için bir sistem (1 Haziran 2008; 15:45:25)

Arkadaşlar merhaba ,
Ben profesyonel değilim ve ses sistemlerini hiç bilmiyorum. Ancak tek bildiğim SONY nin çok iyi bir marka olduğu çünkü ben Walkman imden Kamerama kadar herşeyi SONY aldım.
Ve Sony müzik setim de var. Ancak artık bir müzik seti yetmemeye başladı ve ben de yeni bir ev kurmadan önce ses ve görüntü sistemlerini almaya çalışıyorum..
Bu yüzden de önce 42 inch Samsung plazma alarak işe başladım....Şimdi de sıra ev sinema ve ses sitemi ike uydu alıcısında...
Arkadaşlar,

1)Herşeyden önce SONY olsun.Ama hangi modeli olacak bielmiyorum...
2) Televizyonu ya da uyduyu da bağlayabileceğim bir ses sistemim olsun , Fm radyosu ve tüm cd leri çalabilen bir optik okuyucusu da olsun
3)Ayrıca Laptop ımı da bağlayarak bilgisayarın sesini de sistemden alabileyim..

Yani ;

Sony nin , başka müzik kaynaklarından da ( uydu veya bilgisayar gibi ) ses girişine olanak tanıdığı bir DVD oynatıcısı içeren komple bir HOME CINEMA paketi var mıdır ve nasıl bir performans alabilirim ?

Aklıma bir şey daha geldi , acaba Uydu alıcısının sesini önce TV ye sonradan da TV sesi olarak DVD oynatıcıya vermek mümkün müdür ? ( AUX girişi gibi )

Dediğim gibi SONY olsun istiyorum ve profesyonel değilim.

Bu arada Samsung TV den anlayan arkadaşlar varsa burada , TV nin sesini başka bir kaynağa verebiliyor mu samsung tv ler ? Benimki daha kutusunda ve açıp kullanmadım..O yüzden soruyorum...

7.1 bir sistem istiyorum aslında ama eğer yoksa 5.1 de tavsiye edebilirsiniz....

Şimdiden çok teşekkür ediyorum....

aragorn22 -> Cevap: Televizyon + Sinema + Müzik + bilgisayar için bir sistem (8 Haziran 2008; 21:21:30)

http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=DAV-DZ830 bu olabilir mi

signore -> Cevap: Televizyon + Sinema + Müzik + bilgisayar için bir sistem (9 Haziran 2008; 9:34:46)

quote:

Orjinalden alıntı: gokhan_sozumcetin
Arkadaşlar merhaba ,
1) Ben profesyonel değilim ve ses sistemlerini hiç bilmiyorum. Ancak tek bildiğim SONY nin çok iyi bir marka olduğu çünkü ben Walkman imden Kamerama kadar herşeyi SONY aldım.

2) Sony nin , başka müzik kaynaklarından da ( uydu veya bilgisayar gibi ) ses girişine olanak tanıdığı bir DVD oynatıcısı içeren komple bir HOME CINEMA paketi var mıdır ve nasıl bir performans alabilirim ?

3) Aklıma bir şey daha geldi , acaba Uydu alıcısının sesini önce TV ye sonradan da TV sesi olarak DVD oynatıcıya vermek mümkün müdür ? ( AUX girişi gibi )

4) Bu arada Samsung TV den anlayan arkadaşlar varsa burada , TV nin sesini başka bir kaynağa verebiliyor mu samsung tv ler ? Benimki daha kutusunda ve açıp kullanmadım..O yüzden soruyorum...

5) 7.1 bir sistem istiyorum aslında ama eğer yoksa 5.1 de tavsiye edebilirsiniz....

1) Eğer 1000-1200 YTL civarında bütçe ayırabiliyorsanız, anfiyi, 5 hoparlörü ve subwoofer'ı ayrı olarak kuracağınız bir ses sistemi ile (örnek için tıklayın, C seçeneği), paket ses sistemlerinden alacağınız ses arasında çok fark olur. dahili dvd oynatıcı da olan ses sistemlerinin sesi bana hiç doğal gelmiyor, çok mekanik sesler veriyorlar.Zaten diyelim 700 YTL'ye böyle sistem aldınız, aslında 550 YTL'ye ses sistemi, 150 YTL'ye dvd oynatıcı almış oluyorsunuz.

2) 1.cevapta linkini verdiği konuda resmini göreceğiniz gibi, giriş düzeyi Yamaha anfilerin birçok analog ve dijital girişi vardır. Mesela ben Xbox360'ı optik ile, Next uydu alıcıyı optik ile, PC'yi coaxial'den dijital olarak bağlayabiliyorum. Performans ile ilgili olarak da 1.cevabıma bakabilirsiniz. Uygun ve paket bir sistem arıyorum diyorsanız olabilir. Ancak ben aradaki farkı tecrübe ettim ve değer diyorum.

3) Tv'den dvd oynatıcıya dediğiniz, Tv'den paket ses sistemine mi ? Eğer uydu alıcınız varsa, sesi doğrudan paket ses sistemine aktarabilirsiniz.

4) Vermemesi pek mümkün değil. Tv'nin kullanım kılavuzuna bakmanızı öneririm.

5) Neden 7.1 sistem istiyorsunuz ? Ben hoparlör kalabalığından başka birşey değil. 7.1 olarak kaydedilmiş film bulabilecek misiniz, müzik vb. ? Tv için (motor veya stereo ses için) zaten çok anlamsız olur.

gokhan_sozumcetin -> Cevap: Televizyon + Sinema + Müzik + bilgisayar için bir sistem (15 Haziran 2008; 21:37:28)

ilginize teşekkür ederim arkadaşlar...

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.171875