Şimdi Ara

Materyalizm, Ateizm ve Cinler alemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam herkese. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum konu açıldımı bilmiyorum, bir zamanlar konuşulmuştu ama net bir topik açılmamıştı sanırım.
    Uzun zamandırda burda yazı yazmıyordum. Bugüne kısmetmiş. forumun kapasitesini bildiğimden burda dün aklıma takılan konuyu çok çeşitli forum cemaatine açmayı uygun gördüm.. herneyse..

Materyalizmde veyahut dengi olan ateizmde dışardan bakanların genel görüşüdür bir maddesellik inancı vardır. Aksini iddaa eden materyalist arkadaş varsa kendini sorgulasın :) Sorumun ilk muhattabı bu arkadaşlardır. Arkadaşlar, cinlerin varlığına inanıyormusunuz? İnanmıyorsanız tarihten bugüne gelmiş ilginç cin hikayeleri yada doğa üstü (bir çoğunda cinlerin parmağı olabilir) olaylara nasıl bakıyorsunuz??

Ben bir ateist yada materyalist olsam (metafizik, parapsikololoji vb. olaylara girmeden) ve herşeyi sebep sonuç madde ilişkisine bağlasam kendi düşüncemi pekiştirme ihtiyacı duyarım! Çünkü her dinde olduğu gibi inançsızlık cehennem gibi bir yerle tehdit ediliyor ve ölüm öldürülmüyor, gelmiş geçmiş herkes o yola doğru gidiyor. Çok büyük bir risk!!!! "Benim canım sıkıldı ben ateist oluyorum" diyecek adamda bu forumda (bu bölümde) bulunmaz sanıyorum. valhasıl.. ateis arkadaşları (ateizmin ne olduğu bilen ve ciddi olanlar) en azından kafanızdaki soru işertlerini gidermek için cin çağırma (ruh çağırma, safcası) uygulamalarına davet ediyorum..
    Çünkü içinizdeki o soru işareti * ile nekadar daha devam edilebilir?

Son olarak; genel bir soru sormak istiyorum; İNANÇSIZLIK BİLGİSİZLİKTEN Mİ DOĞAR YOKSA BİLMEKTEN, ÖĞRENMEKTEN Mİ?

(*Alimin birinin bir yazısı vardır; ben aklımda kaldığınca ve anlatabildiğim şekliyle yazayım; Semavi dinlerin, inananlara ve inanmayanlara bir rahmet olarak geldiğini söyler. Çünkü inanmayan insanların aklında YA VARSA? düşüncesi bile bir ihtimal olarak onlara morall verir, çünkü yok olmak insanın asla kabul edemeyeceği birşeydir. (.ok sevdiğinizin yok olması mesela, dayanılır gibi değildir))

• bugun ufo gördüğünü idda eden milyonlarca amerikalı vardır

bu cin peri kocaayak gibi hikayeler genellikle ingiletere japonya türkiye gibi çok çay tüketen ülkelerde görülürü.ne kadar ilginç ...

çay beynin hayalle ilgili bölümüne zararlar veriyor

ayrıca ingilteredeki şatodaki hayalet hikayeleri vardır..o şatonun bir özellği ise ışıma yapmasıdır galiba yapıldıgı malzemenin bir özelliği

kısaca cin hayalet peri tamamen beynimizin bize oynadığı oyunlardır

ayrıca beynin çok gelişmiş benzetme yetisi vardır..siz bir gölgeyi bir hayalete benzetebilirisiniz

not:hususi cin çağırma duası okdudum cin çağırmak için herşey yaptım hiçbirşey olmadı..nedense hep inançlılara gelir bu cinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woden -- 1 Haziran 2008; 15:55:34 >

Orjinalden alıntı: Woden

bugun ufo gördüğünü idda eden milyonlarca amerikalı vardır

bu cin peri kocaayak gibi hikayeler genellikle ingiletere japonya türkiye gibi çok çay tüketen ülkelerde görülürü.ne kadar ilginç ...

çay beynin hayalle ilgili bölümüne zararlar veriyor

ayrıca ingilteredeki şatodaki hayalet hikayeleri vardır..o şatonun bir özellği ise ışıma yapmasıdır galiba yapıldıgı malzemenin bir özelliği

kısaca cin hayalet peri tamamen beynimizin bize oynadığı oyunlardır

ayrıca beynin çok gelişmiş benzetme yetisi vardır..siz bir gölgeyi bir hayalete benzetebilirisiniz

not:hususi cin çağırma duası okdudum cin çağırmak için herşey yaptım hiçbirşey olmadı..nedense hep inançlılara gelir bu cinler

Yorumunuz için teşekkür ederim ama tatmin olmuş değilim
    Ben şahsen çay içmiyorum ve o dediğiniz sadece çay içen ülkelerde olmuyor. Ufo gördüğünü iddaa edenler, cinlerden bi haberde olabilir! Ben şahsen ne ufo gören birini tanıdım nede kendim gördüm. Ufo meselesini şimdilik karıştırmayalım.

(sirius ufo merkezi başkanının inancını bilen varmı aranızda? geçenlerde bir ufo görüntüsü için en iyi görüntü dedi. Kendi sitesindeki net ufo görüntüleri demekki fakeymiş, o son görüntüye en iyi dediyse, kimi kandırmak için koymuş ozaman oraya fake fotoları)

Cin, ruh yada vs. çağırma seansları bugün tüm ülkelerde biliyor. 3 büyük dininde ortak temasıdır bu cin meselesi.

Sorumun asıl cevabını almış değilim aslında, bu gibi olağanüstü olaylara sadece hayal ürünü mü diyorsunuz???

Not: Tabi eminim denemissinizdir bütün yöntemleri

• @ GurkanLee

quote:

Materyalizmde veyahut dengi olan ateizmde dışardan bakanların genel görüşüdür bir maddesellik inancı vardır.

Fizik kanunlarına göre madde fiziksel olarak ortadan kaldırılsa dahi enerjisi evrende ebediyen varolmaya devam etmektedir. Madde enerjiye; enerji de maddeye dönüşebilmektedir. Materyalist felsefeye göre; eğer maddenin enerjisi ebediyen varolmaya devam edebiliyor ise o zaman ''neden madde ezeli olmasın'' anlayışı hakimdir. Yani evrende maddenin yokolmadığından hareketle sonsuzluk ve bir başlangıç olabileceğini yorduyor.

Materyalizmde bilim anlayışına, verilerine ters bir ifade yoktur. Sadece madde ve enerjinin ezelden beri varolabileceğini yordar. Bu yordamanın doğru olup olmadığını eldeki veriler ile bilmiyoruz ama yapılacak önemli deneyler (Cern deneyi) bu konuda değerli bilgiler elde etmemizi sağlayacaktır.

Bilimi anlamaya çalışırken materyalist bir felsefe ile bakmak zorunludur. Zira temel amacı doğa kanunlarını ortaya çıkarmak ve insanlığa hizmet sağlamak olan bilim, bu açıklamaları yaparken metafiziksel öğeleri kullanmaz. Metafiziksel öğeleri kullanarak açıklama yapan inançtır, dindir.

quote:

Arkadaşlar, cinlerin varlığına inanıyormusunuz? İnanmıyorsanız tarihten bugüne gelmiş ilginç cin hikayeleri yada doğa üstü (bir çoğunda cinlerin parmağı olabilir) olaylara nasıl bakıyorsunuz??

Cin gibi metafiziksel sembollere işaret eden soyut varlıkları gördüğünü iddia eden insanlar ile konuştuğunuzda ruhsal yönden ciddi problemleri olduğunu veya erken yaşlardan itibaren korku ile karışık alınmış bir din eğitimi aldıklarını sezimlersiniz.

Korku beyin için çok önemli ve baskın bir duygudur. Bilinçaltına itmeye çalıştıkça fırsat buldukça bilince çıkmak ister. Beyin çok kompleks bir organ ve görmek istediğiniz varlıklar eğer korku ile pekiştirilmişse çok rahat görebilirsiniz. Bu durum deneylerle ispatlanmış bir olgudur. İnsanlara göreceklerinin ne olduğu söylendiğinde ve şartlandırıldıklarında aslında olmayan bir nesneyi gördüklerini belirtmişlerdir.

Siz hiç inançsız birinin cin gördüğünü iddia ettiğini duydunuz mu? Cevabı hayır! Çünkü; cinin varlığına inanmaz, mantıklı bulmaz. Cinin ne olduğunu ve insanlar için ne anlama geldiğini bilir; ancak korku ile büyütülmediğinden ve gerçekte varlığına inamadıklarından görmeyecektir.

• quote:

Materyalizmde bilim anlayışına, verilerine ters bir ifade yoktur. Sadece madde ve enerjinin ezelden beri varolabileceğini yordar. Bu yordamanın doğru olup olmadığını eldeki veriler ile bilmiyoruz ama yapılacak önemli deneyler (Cern deneyi) bu konuda değerli bilgiler elde etmemizi sağlayacaktır.

Bu yöntemle sanırım bulunamamaya devam edecektir.

quote:

Bilimi anlamaya çalışırken materyalist bir felsefe ile bakmak zorunludur. Zira temel amacı doğa kanunlarını ortaya çıkarmak ve insanlığa hizmet sağlamak olan bilim, bu açıklamaları yaparken metafiziksel öğeleri kullanmaz. Metafiziksel öğeleri kullanarak açıklama yapan inançtır, dindir.

Kesinlikle katılmıyorum. Metafizikte bilimin bir dalıdır. Şahsen bazı inançlar ve dinlerde hiçbir şekilde bilimle çatışmaz. Aksine bilimin ulaşamadığı yerlerede ışık tutarlar. (Bakınız; kurandan günümüze işaretler) İnsan maneviyatı en az maddiyatı kadar önemlidir ve bu maneviyat, belki bir gün bilim bulur düşüncesiyle avundurulamaz. Bu düşünce sistemimizinde kendi kendine geliştiğini sanmıyorum açıkcası.

quote:

Cin gibi metafiziksel sembollere işaret eden soyut varlıkları gördüğünü iddia eden insanlar ile konuştuğunuzda ruhsal yönden ciddi problemleri olduğunu veya erken yaşlardan itibaren korku ile karışık alınmış bir din eğitimi aldıklarını sezimlersiniz.

Korku beyin için çok önemli ve baskın bir duygudur. Bilinçaltına itmeye çalıştıkça fırsat buldukça bilince çıkmak ister. Beyin çok kompleks bir organ ve görmek istediğiniz varlıklar eğer korku ile pekiştirilmişse çok rahat görebilirsiniz. Bu durum deneylerle ispatlanmış bir olgudur. İnsanlara göreceklerinin ne olduğu söylendiğinde ve şartlandırıldıklarında aslında olmayan bir nesneyi gördüklerini belirtmişlerdir.

Siz hiç inançsız birinin cin gördüğünü iddia ettiğini duydunuz mu? Cevabı hayır! Çünkü; cinin varlığına inanmaz, mantıklı bulmaz. Cinin ne olduğunu ve insanlar için ne anlama geldiğini bilir; ancak korku ile büyütülmediğinden ve gerçekte varlığına inamadıklarından görmeyecektir

Birazcık abartmıyormusunuz? sanırım siz cinlerle ilgili pek fazla bilgiye sahip değilsiniz. İnanmayan insanlar ise, cin değilde farklı isimlerle adlandırıyor olabilirler, (aaaa ben şizofren olmuşum vs.)

Biraz basit kaçacak ama cin çağırmayı denediniz mi?

• @ GurkanLee

quote:

Bu yöntemle sanırım bulunamamaya devam edecektir.

Bilim bireysel yorumlar ile değil, bilimsel bilgi birikimi olan ve bu işin ehli olan kişilerin birikimlerini uygulama alanlarına yöneltmeleri (deney, teknoloji) ile ilerler. Dolayısı ile ''sanırım, sanmam, yok öyle bir şey '' gibi ifadeler subjektif olup objektif geçerliliği yoktur. Cern deneyinin temel amacı küçük bir bigbang örneği oluşturmak ve atomun yapısı ile ilgili daha detaylı bilgilere sahip olmaktır. Deney hakkında açılmış olan kapsamlı bir konu forumda mevcuttur. Okumanızı tavsiye ediyorum.

quote:

Kesinlikle katılmıyorum. Metafizikte bilimin bir dalıdır.

Metafizik bir bilim dalı değildir. Metafizik felsefenin bir alt disiplinidir. Felsefenin bile bir bilim olup-olmadığı günümüzde tartışılmaktadır. Soyut varlıklar üzerine çözümlemelerini yapan bir felsefe disiplinine nasıl bilim dalı diyebiliyorsunuz? Parapsikoloji de psikolojinin inceleme alanında olmayıp bir bilim dalı değildir. Bilimin inceleme alanının ne olduğunu ve yöntemlerini detaylıca okumanız gerekiyor.

quote:

İnsan maneviyatı en az maddiyatı kadar önemlidir ve bu maneviyat, belki bir gün bilim bulur düşüncesiyle avundurulamaz.

Yaklaşık 150 yıllık verimli bir geçmişe sahip olan bilimsel çalışmalar inanılmaz bir boyuta gelmiştir. Günümüzde gezegenler arası seyahat konuşulmakta ve Dünyalılaştırma projelerinin adımları atılmaktadır. Belkiler ile hareket edilmez, geçmişe bakılarak ilerisi hakkında yordamalar yapılır. Bunlar da mantıklı temellere dayanır.

quote:

Birazcık abartmıyormusunuz? sanırım siz cinlerle ilgili pek fazla bilgiye sahip değilsiniz. İnanmayan insanlar ise, cin değilde farklı isimlerle adlandırıyor olabilirler,

Her insanın görümediği, bir insanın gördüğüne psikoloji biliminde ''halüsinasyon'' adı verilir. Halüsinasyonlar işitsel ve görsel olup; ciddi kişilik ve beyin hastalıkların problemi olabilir. Sıkça karşılaşılan vakalardan biridir. Cin, hortlak, peri, nerden geldiği belli olmayan sesleri duyan veya gören bir insanın en kısa zamanda psikolojik bir destek; gerekirse antipsikotik ilaçlarla tedavi olması gerekir.

Bu tür aşamalardan geçmiş ve gerekli önlemleri almayan bireylerin sonraki aşamalarda başta şizofreni olmak üzere çok ciddi beyin rahatsızlıklarına yakalandığı bilinmektedir.

• Cern deneyinin içeriği topikte yazılanlarla da sınırlı değil. Ama cern deneyine bel bağlamak nekadar sağlıklı olur bilemem. Küçük bir big bang yada atomun yapısında yeni bilgilere varmanın materyalist düşünceye sağlamlaştırıcı neler katacağını anlamak mümkün değil.
    Ayrıca bilimin ilerlemesi neden materyalist düşünceyi pekiştiriyor? Bütün bilim adamları materyalist midir acaba? Ortada kanunlar varsa kanunları koyan da var olabilir. Buda konumuz içeriği olan cinlerinde varlığı olduğuna delil olabilir. Zaten maddesel dünya sebep sonuç ilişkisi üzerine kurulmuştur. Aksini hiçkimse iddaa etmiyor.

Son 150 yıllık verimli bir geçmişe sahip olan bilimsel çalışmalar var doğru ama hala bilimin çözemediği ve geçmişte yaşanmış olaylar da var. Bugünki mısır piramitleri yada tarihte gelinmiş matematik seviyeleri.

Metafizik, parapsikoloji vb. tanımlarınıda kullanmamdaki asıl sebep cinler topiği olduğundandır. Ayrıca biliminde sadece 5 duyu organımıza hitap ettiğini de sanmıyorum. Sizin söylemek istediğiniz kadar sınırlı bir çerçeve değil. Bilim sürekli yenilenen teorilerle doludur. bugün ak dediğine yarın kara diyebilir ve demiştirde. Sizde fazla kesin konuştunuz, "sanırım" kelimeme neden takıldınız anlamadım. Burası kesin konuşmayı gerektirecek bir yer değil, bilgi paylaşım platformudur. Birşey söylerken dikkat etmekte yarar var

Konumuz sınırlarını aşıyor sanırım, din inanç ve materyalizm karşılaştırmasına dönmeden asıl meseleye dönmekte yarar var.

Tekrar söylüyorum sanırım siz cinler hakkında yeterli bilgiye sahip değilsiniz. Onlar sadece bir kişinin gördüğü başkasının göremediği varlıklarda değildir herzaman. Psikolojik rahatsızlıklarla cinleri aynı kefeye koymaya gerek yok.

Ufak bir alıntı;

Bilim adamlarına göre yapılan son deney ve araştırmalar, "altıncı his" denilen şeyin "bir söylenti ya da metafizik" olmadığı konusunda ciddi deliller ortaya koydu.

Amsterdam Üniversitesi profesörlerinen psikolog Dick Bierman, tüm zamanların en "ciddi" paranormal deneylerinden birini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Bir grup "sıradan" vatandaş, Hollanda’da bir hastanede en son teknoloji ürünü cihazlarla incelendi. Prof. Bierman, beyin faaliyetleri ultrasonografik cihazlarla izlenen deneklerden bir kısmı hakkında edinilen verilerin, bu insanların "olayları önceden sezebilme" yeteneklerine sahip olduğunu kanıtladığını açıkladı. Elde edilen verilere göre beynin işleyişi, bazı kritik olaylar olmadan hemen önce belirgin bir biçimde değişerek yoğunluk kazanıyor.

KİM GELECEĞİ GÖRÜYOR

Araştırma sonuçlarını İngiliz Daily Mail Gazetesi’ne açıklayan Prof. Bierman, "Şimdi araştırmayı daha da ileriye götürüp kimlerin geleceği görmekte daha başarılı olduğunu keşfetmek istiyoruz" dedi. Cambridge Üniversitesi’nin Nobel ödüllü profesörü Brian Josephson da "Şu ana kadar bulunan deliller, ’gelecekten bilgi alma’nın mümkün olduğu yönünde ikna edici. Fizik biliminde bunu yalanlamak mümkün değil" diye konuştu. Son araştırmanın doğrulanması halinde, "aniden ürperme" ve "dejavu" gibi herkesin yaşayabildiği paranormal olaylar da bilimsel düzeyde açıklanabilecek. Bu son deneylerden önce yapılan bazı istatistiki çalışmalar da altıncı his konusunda önemli ipuçları vermişti. 11 Eylül saldırılarından kılpayı kurtulanların da "aniden bastıran bir karamsarlık" ve "tıbbi bir nedeni olmayan mide ağrısı" gibi hisler yüzünden İkiz Kuleler’e gitmekten son anda vazgeçtiği belirtildi.

Stargate Projesi

CIA, 1970’lerde başlayıp 1995 yılına kadar sürdürdüğü çok gizli "Stargate Projesi"yle SSCB’ye karşı "psişik casusluk savaşını" kazanmayı amaçlıyordu. Projede görev alan Dr. Dean Radin, askerlerin bazı durumlara önceden tepki verdiğini kanıtlamıştı. Nobel ödüllü kimyacı Dr. Kary Mullis, devraldığı araştırma hakkında, "Tüyler ürpertici bir olay. İnsanların üç saniye sonrası da olsa geleceği görebildiğine bizzat şahit oldum" demişti.

06/05/07 Hürriyet gazetesi haberi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EVRİM İLE İSLAM TERS DÜŞMEZ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.