Şimdi Ara

## J&W'nin 780G Çipsetli ve 128MB SidePort Bellek Destekli Anakartı Kullanıma Sunuldu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## J&W'nin 780G Çipsetli ve 128MB SidePort Bellek Destekli Anakartı Kullanıma Sunuldu ##


     ## J&W'nin 780G Çipsetli ve 128MB SidePort Bellek Destekli Anakartı Kullanıma Sunuldu ##


    Adını özellikle geçtiğimiz Mart ayında Hannover, Almanya'da gerçektleştirilen Cebit fuarı ile birlikte daha sık duymaya başladığımız J&W'nin AMD platformuna yönelik olarak hazırladığı yeni anakartı kullanıma sunuldu. Firmanın RS780UVD-AM2+ kod adını taşıyan yeni modelinin dikkat çeken önemli bir detayı bulunuyor. Bilindiği üzere AMD, bu hafta başlayacak Computex fuarıyla birlikte anons edeceği yeni çipseti 790GX üzerinde Sideport bellek teknolojisini de standart özellik olarak sunacak gibi görünüyor. 780G'de anakart üreticilerinin insiyatifine bırakılan bu teknoloji ile amaç entegre grafik işlemcisini sistem belleğine yönlendirmek yerine özelleştirilmiş entegre bellek ile desteklemek. Entegre grafik işlemcisinin performansında hatırı sayılır performans artışı sağladığı iddia edilen Sideport bellek teknolojisini 780G çipsetli anakartlarında kullanan üreticilerden biri de J&W. Firmanın yeni modeli üzerinde 128MB entegre bellek yer alıyor. 780G+SB700 yonga setini kullanan anakart üzerinde Radeon HD 3200 entegre grafik işlemcisi yer alıyor. DirectX 10 destekli bu grafik işlemci ayrıca yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabilliyor. PCIe 2.0 uyumlu anakart, HTPC'lere yönelik olarak hazırlandığı için pasif soğutma ile donatılmış durumda. 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunabilen anakart Hybrid Crossfire teknolojisini de desteklemekte. Gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses gibi özellikleri de bulunana J&W'nin yeni güzeli görüntü aktarımı için HDMI, VGA ve DVI konnektörlerine ayrıca arka panel üzerinde hata gösterim ekranına da sahip. Ürünün yurt dışı satış fiyatı 80-85$ seviyesinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 1 Haziran 2008; 15:27:07 >







  • portları cok düzenli yerlestirilmiş 85 dolar mı ozaman burda 150 yi gecmez ozaman işe yarayan normal pc yapmak için cok idealmıs
  • AMD yi ayakta tutarsa, bu 780G ve 790GX chipsetleri ile X3 lerin performansı ayakta tutacak...
  • Ram yuvalarının duruşu kasa içi ön fanın paralelinde olması sirkülasyon için çok verimli olup ramlerin daha iyi soğuması ve egzos fanı ile arada engel oluşturmaması çok güzel.
    Side Port desteği ile onboarlarda da bir devrim yaşanacak.
    O/C için Sideport raminde hız arttırma sözkonusu olabilecekmi?
    Bilindiği üzere 780G Gpu su 700Mhz civarına rahatlıkla çıkabilmekte buna parelel sistem hız aşırtmasında ramleri de hızlandırmanın onboard Gpu da dolaylı bir bellek hızı arttırımınıda bereberinde getirmekte. Acaba bu side port ile mazidemi kalacak yoksa daha da ileriyemi taşınacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dellino

    Ram yuvalarının duruşu kasa içi ön fanın paralelinde olması sirkülasyon için çok verimli olup ramlerin daha iyi soğuması ve egzos fanı ile arada engel oluşturmaması çok güzel.
    Side Port desteği ile onboarlarda da bir devrim yaşanacak.
    O/C için Sideport raminde hız arttırma sözkonusu olabilecekmi?
    Bilindiği üzere 780G Gpu su 700Mhz civarına rahatlıkla çıkabilmekte buna parelel sistem hız aşırtmasında ramleri de hızlandırmanın onboard Gpu da dolaylı bir bellek hızı arttırımınıda bereberinde getirmekte. Acaba bu side port ile mazidemi kalacak yoksa daha da ileriyemi taşınacak.

    Daha ileriye taşınacaktır bence.Çünkü özellikle mini-atx kartlarda ram slotları boyutu önemli oranda etkiliyor.Onun yerine entegre ram yapılması çok daha küçük boyutlarda HTPC ler ve normal kullanım için bilgisayarlar üretilebilir.Yani şu anakart için işlemciyi ve kasayı almak sistemi tamamlamak için yeterli.




  • güzel bir ürün ortaya çıkmış entegre bellek olması iyi bir satış anlamına geliyor
  • bayılıyorum su amd anakartlara bide işlemcilerde iş olsa 1 dakıka dusunmem amd ye gecerım
  • kartın rengi ve tasarımı yerleşimi güzel
  • 10 numara anakart olmuş
  • TR de olan bir markamı bu JW?
  • iş görür bravao
  • Çok nizami ve kaliteli duran bir kart olmuş... özellikleri işlede göz dolduruyor...
  • Herşey güzelde neden hepsi katı kapasitör değil. O kadarmı pahalı bu katı kapasitörlerde 3-5 dolar fazla kar edeceğim diye resmen kaliteden çalıyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dmxerkan

    Herşey güzelde neden hepsi katı kapasitör değil. O kadarmı pahalı bu katı kapasitörlerde 3-5 dolar fazla kar edeceğim diye resmen kaliteden çalıyorlar.


    kartın fiyatına bakarsan ne kadar kar edilebileceğini anlarsın.
  • mobo da aşırı düzenli bi dizilim var ve siyah-mavi uyumunu yakalamışlar!!!

    bi tek entegre ram çipinin yerini çözemedim
  • ben bir yabancı sitede testini görmüştüm ve %18 ile %30 arasında bir performans farkı yaratıyordu bence 790GX'li anakartlar iyi bir satış elde ederler gibime geliyor
  • çok hoş olmuş valla süper
  • Bende çok beğendim.Evde boşta duran bir 5000+ işlemcim vardı (Bir tanede hdd var 320 gb iyi durumda anakartı ben bozdum malesef) 780G li bir şey almayı düşünüyordum 1-2 haftaya kadar bunu bekliyeyim daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.