|
kaaann -> adsl modemi kasa içine takma. YARDIM (1 Haziran 2008; 14:29:28)
|
meraba 13 haziran itibariyele mod işine girişçem. bi çok proje var kafamda. bunlara kablo karmaşasına son vermek için modemi kasya dahil etmek de var.plan kabaca şöyle: modemin devresini kasasından ayrırp 5,25inçlik yuvaya takıcam. pcb uzunluğu 17.8cm yuvaya sığmıyo yani. fakat kasa genişliği kurtardığı için yuvanın iki yanından şerit halinde pcb kalınlığında parça kesip alıcam. bi bakıma kızak yapmış olcam yani. modemin kendi adaptorünü kullanmak yerine kasa içindeki 12v molex ile elektrik vermek istiyorum. modemin güç giriş yerinde "12V 1.2A" yazıyo. şimdi ben söylediğim şekilde elektrik versem modem zarar görürmü. yani ikisi de 12v fakat kaç amperdir bu molexler. kısaca böyle bişey mümkünmü. psu şuan için no-name 350w fakat 13 haziran itibariyle high power rock solid 1000w olucak. ön panelden de ledlerin gözükmesini istiyorum.bunun için uygun ölçüde plexi alıcam, ledlerin geldiği yerler hariç kalanını siyaha boyıycam bu şekilde kasa bütünlüğü bozulmıycak. ayrıca ön panele modem için anahtar da koyucam. soğutma içinse 80 veya 120lik standart kasa fanı düşünüyorum. geriye tek sorun kalıyo.wifi antenini nereye nasıl monte ediyimki 110metrekarelik alanda sorunsuzca sinyal yaysın?? not:anten modüler. birde elimde eskiden kalma standar pci modem var. bu modemi kullanarak veya farklı bi şekilde kasanın arka paneline telefon hattını modüler şekilde yerleştirebilirmiyim? yani kasayı taşırken içini açıp modemden sökmek yerine sadece arka panelden tel kablosunu sökerek taşıyabilirmiyim?? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.mod işine yeni başlayan bu hevesli kardeşinize destek olmanızı umarım[;)] edit: babam reklam fotoğrafçısı. stüdyoda fazla deklanşör kablosu mevuct. bunu alıp modemin reset düğmesi için kullanmayı düçünüyorum fakat kablonun ucunu reset düğmesinin önüne nasıl sabitleyebilirim??
|
|
|
|