Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Pompa Gürültüsü?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> Pompa Gürültüsü? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Buzmavisi

1 Haziran 2008; 14:22:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Pompa, pompa dedik de, bu pompaların yaptığı gürültü hakkında bir bilgi var mı? Çok sessiz çalışıyor falan deniyor çoğu pompa için, ama aynısı fanlar için de söyleniyor. Ama hepsi birbirinden gürültülü. Papst, Silenx, Cooler Master fanlar kullanan biri olarak konuşuyorum.

Ben şu pompayı almak istiyorum. Bunu alacağım ve bir daha pompa alma derdim olmayacak o yüzden almak istiyorum, ama yapacağı gürültü konusunda endişelerim var.

Laing D5-Pump 12V D5-Vario 1/2"

Pompa Ayar Kademeleri: Bu pompa 5 kademelidir
P1 = 1.800 dev/dak

P2 = 2.550 dev/dak

P3 = 3.300 dev/dak

P4 = 4.050 dev/dak

P5 = 4.800 dev/dak

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=13923

Ama impeller'ın dönüş hızı 1800 rpm'den başlıyor. 1800 rpm'de gürültü yapmayacak mı bu meret? Hadi onu geçtik 4800 dev/dak da ses yapmayacak mı yani? Hiç ses artmayacak yazılmış. Kimi kandırıyor bu insanlar?

Neyse bunu geçelim de, bana gerçekten sessiz ve gürültü yapmayan pompa önerebilecek olan var mı? Yani test eden falan var mı bu pompaların seslerini? En sessiz hangisi? Yani gidip alacağız, havalı soğutmadan fazla gürültü edecek sonra al başına belayı.

Tamam şimdi diyeceksiniz ki, su soğutmalı az ses yapıyor diğerine göre. Gerçi ben cosmos 1000 kullanıyorum ve benim kasa zaten sessiz, tek istediğim yaz sıcaklarında iyi soğutma performansı, ama şimdiki sesini koruyacak. O yüzden radyatör fanları değil de, pompa sesinden endişeliyim.

Çünkü İnternette her gün binlerce şey söyleniyor, şu çok sessizdir falan diye, sonra gidip kanarak alıyoruz, hiç de söylendiği gibi çıkmıyor: Örnek silenx 72 CFM 14 DbA fanlar(büyük yalan, gürültünün babasını yapıyor).

Bana diğerlerine göre test şansı bulmuş birisi söyleyebilir mi? Mesela Laing, Eheim'dan daha sessizdir falan diye. Veya Atman çok sessiz vs...

Bunun sıvı soğutmaya geçecek olan diğer arkadaşlara da yardımı olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzmavisi -- 1 Haziran 2008; 14:22:09 >

Intel P4 3.0ghz prescott
1024 Ram
Msi 6800@6800Gt
SeVeRaL

Sisteme Gözat

1 Haziran 2008; 14:31:04 

Bildiğim kadarıyla bu pompa tam güç çalışırken vibrasyon yaratıyor. Bu pompanın tam güçteki kullanımının çok geniş ve uzun döngülü bir su soğutma sistemi için gerekli & mantıklı olduğunu hesaba katarsak vibrasyon o tip bir kullanıcı için sorun olmayacaktır.

Hiçbir zaman almayacağım ve kullanmayacağım bir pompadır kendisi

Intel C2D E8400 # Gigabyte GA-P35-DQ6 # 2*1 GB CellShock 1000
Sparkle Geforce 8800GT # Samsung 250 GB Sata II # Samsung 80 GB Pata
Asus 1814BLT Sata DVD-RW # Silverstone 550W # Philips 190S 19" LCD

Su Soğutma (5359 MHz)
jeofizikci

1 Haziran 2008; 15:01:10 

hocam şoyle açıklamada bulunayım. fanlar iki turlu ses çıkarabilirler. birinci kanatların havayı yararkenki sesler. ikinci milin donerken tam simetri hatası ve surtunmeden dolayı sebeb olduğu titreşim.
kullandığım atman pompada suyu fırlatırken yada yararken oluşan bir ses duymadım. fakat bir fana gore çok daha yuksek genlikli titreşimler gordum. onemli olan bir doğer faktorde pompanın oluşturduğu titreşimin frekansıdir.
ozelikle bahsetiğiniz pompada yuksek devirlerde yuksek frekanslı titreşimler oluşacaktır. ayrıca her şeyden onemli olan konu, yuksek frekanslara çıkıldıkça metal yapıların titreşim frekansına yaklaşıyorsununz ki bu da en buyuk gurultu sebebi olan rezonans olayına sebeb olacak ve pompanın gurultusu dayanılmaz bir hale gelecektir. oreneğin duşuk devirli, ucuz, dandik bir pompa çıkardığı duşuk frekanslı titreşimlerden dolayı "3 şiddetinde" ses çıkarsın. pahalı, kaliteli yuksek devirli bir popma çıkarığı yuksek frekanslı titreşimlerin kasa ile rezonansa girmesi sonucunda çıkardığı ses "20 şiddetinde" olabilir. yani istediğiniz kadar kalitel kullanın, pompa sesi birinci dereceden pompanın genlikleri ve frekanslara bağlı olacaktır. titreşimlerin bir diğer Kötülüğü ise titreyen cisimlerin aynı bir gitar teli gibi havada ses çıkarmalarıdır.
butun bu solediğim titreşimlerin hepsi her pompada mutlaka vardır. olmaması imkansızdır. bu titreşimlerin kasa ile rezonansa girmesini ise yok etmenin yolu izolasyondan geçmektedir. yapacağınız izolasyon titreşimden kaynaklanan seslerin coğunluğunu yok edecektir. ama genede titreşimden kaynaklanan gitar teli gibi çıkacak sesler pompanın kalitesine bağlı olacaktır. kaliteli pompalar daha simetrik ve surtunmesiz olacağından bu titreşimlerde azalacaktır.

duşuncesindeyim

not: farklı izolasyon malzemesi ve farklı yapılar, frekansta farklı tepkilere neden olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 1 Haziran 2008; 15:05:24 >

| hp w2207h | logitech mx3200 | chieftec big tower | fsp bs2 500w | su soğutma |
|asus p5kc | e6750@3600Günlük | 2x512 kingston800@900 | sapphire1950gt@648/1460 | seagate 320+250 | samsung 16x dvd-rw sh-s203b |
Buzmavisi

1 Haziran 2008; 16:14:27 

Rezonans, titreşim sönümleyici, frekansı vs... hakkında istemediğim kadar şey biliyorum zaten, çünkü mak. mühendisiyim. Az mı hesap yaptım, of of. Titreşim sönümlemek kadar kolay bir şey yok benim için, en azından böyle küçük sistemlerde. Silikon her derde devadır. Kasam da çelik.

Eheim Dalgıç tipi pompa kullansam desem, bu titreşimi sönümlemek için. Bazı arkadaşlar onun da ısısını suya verdiğini söylüyor, haklılar tabii. Ancak 11 Watt'lık ekstra ısıyı da radyatör götüremeyecekse o radyatörü hiç almam zaten. Ayrıca 11 watt olmasa da dalgıç olmayan pompadan geçerken de su mutlaka ısınır, tabii bunu önleyici dizayn farklılıkları varsa orasını bilemem.

Bu laing pompayı almak istiyorum, çünkü şimdi olmasa da yavaş yavaş bütün sistemi sıvı soğutmalı yapacağım.
Ama derseniz ki, hangi türlü titreşim sönümleyici kullanırsan kullan çok titreşir ve gürültü yapar, o zaman farklı alternatifler düşünürüm. Peki ya bunun kasaya vereceği titreşimden başka çıkardığı sesi yok mu?

Peki ya laing 600 lt/saat yazanı ne kadar ses yapar? Gidip bir sürü para vereceğim, daha önceki gibi paramızla rezil olmayalım diye soruyorum.

Intel P4 3.0ghz prescott
1024 Ram
Msi 6800@6800Gt
Rockford Fosgate

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

1 Haziran 2008; 16:20:09 

Laind DDC en sessiz olanıdır özellikle ekstra top alırsanız.

D5 ise tamamen sessiz bir odada 0 fan sesi ile 4 cü kademe duyulmayacak ses çıkartır bu konuda kefil olabilirim 1.5 senedir kullanıyorum.

Hardware-Arena OC Team

Sp1M 9.984 E6600@5140mhz Lian-Li V2000 + Sony 40V3000 User // Renault Laguna 2.0 16v 147hp

Su soğutmam: Swiftech Apogee GTX Extreme|2 x Swiftech MCW30 SLI|Thermochill PA120.3 Radiator+Alphacool 240+120mm Rad. |Laing D5 1500lt| Dangerden Maze4 |1/2'' Primoflex Tube|1/2''barbs|XSPC Reservoir|4x120mm FM123 fan
Buzmavisi

1 Haziran 2008; 16:28:04 

Ekstra top ne işe yarıyor acaba? Hep görürüm ama ne işe yaradığını sormayı unutuyorum hep.

Intel P4 3.0ghz prescott
1024 Ram
Msi 6800@6800Gt
Rockford Fosgate

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

1 Haziran 2008; 16:31:51 

Normalde DDC çıkışla 3/8 boydadır ve sabittir değiştirilemez.Ayrıca su giriş ve çıkışıda yan yanadır. Ekstra toplar ise EK olsun Petrastech shop olsun XSPC, OC labs olsun suyu genelde üstten dik olarak alırlar ve aynı şekilde yandan suyu dışarı verirler.Suyu pompanın tm göbekten alması su sesini azaltır performansı arttırır.Ayrıca G1/4 kullandıkları içiçn istediğiniz boy rekor takabilirsiniz.

Performansı arttıran asıl sebebi ise pompa pervanesinin tepesındeki yuvarlak kısmın daha geniş ve şeklinin azda olsa farklı olması.Bazı kullanıcılar kendileride yapıyor yurtdışında ancak hazırladan almak daha mantıklı

Hardware-Arena OC Team

Sp1M 9.984 E6600@5140mhz Lian-Li V2000 + Sony 40V3000 User // Renault Laguna 2.0 16v 147hp

Su soğutmam: Swiftech Apogee GTX Extreme|2 x Swiftech MCW30 SLI|Thermochill PA120.3 Radiator+Alphacool 240+120mm Rad. |Laing D5 1500lt| Dangerden Maze4 |1/2'' Primoflex Tube|1/2''barbs|XSPC Reservoir|4x120mm FM123 fan
StrangerXT

1 Haziran 2008; 16:39:08 

laing d5 vario baranın da dediği gibi 4. ayarda TAMAMEN sessiz çalışır, ben uzun süredir 5 te kullanıyorum, sessizlik delisi olmama rağmen 7voltta çalışan arctic coolingler bile 5. kademeden daha sesliler.

DDC ler de güzel pompalar ama bildiğim kadarıyla sık arıza yapıyorlar, ben 2-3 ay kadar kullandım Petra Top ile, oldukça iyi bir performansı vardı , ve boyutu da olduça kompakt.

ben ikisi arasında D5 i tercih ederdim

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir..

Artık foruma girmiyorum.. ya da uzun aralıklarla giriyorum diyelim..
Rockford Fosgate

Sisteme Gözat

1 Haziran 2008; 16:41:56 

Sık arıza yapmasının tekbir nedeni var Bilal;

Yurtdışında bizim süper akıllı amerikalılar sessiz çalışamsı ve titreşim olmaması için altına sünger veya jel koyuyorlar.Pompanın mil ve motor kısmıda altta.Hava alamayan motor yanıyor.Bunuda yaklaşık 1 sene önce keşvettiler şimdi altına bir şey koymuyorlar.HattaV mod yapanlar pompaya fan bile ekliyorlar

Hardware-Arena OC Team

Solu

2 Haziran 2008; 0:36:22 

DDC mod top için benim şöyle bir denemem oldu ama ufak bi sorundan daha hazır değil yenisini yapıyorum

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> Pompa Gürültüsü? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
GRAN TURISMO 5 Prologue
Efsanevi yarış oyunu yeni nesilde sevenleriyle buluşuyor.
Political Machine video incele
Amerika başkanı olmak sandığından daha kolay(!)

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile P