|
Buzmavisi -> Pompa Gürültüsü? (1 Haziran 2008; 14:22:22)
|
Pompa, pompa dedik de, bu pompaların yaptığı gürültü hakkında bir bilgi var mı? Çok sessiz çalışıyor falan deniyor çoğu pompa için, ama aynısı fanlar için de söyleniyor. Ama hepsi birbirinden gürültülü. Papst, Silenx, Cooler Master fanlar kullanan biri olarak konuşuyorum. Ben şu pompayı almak istiyorum. Bunu alacağım ve bir daha pompa alma derdim olmayacak o yüzden almak istiyorum, ama yapacağı gürültü konusunda endişelerim var. Laing D5-Pump 12V D5-Vario 1/2" Pompa Ayar Kademeleri: Bu pompa 5 kademelidir P1 = 1.800 dev/dak P2 = 2.550 dev/dak P3 = 3.300 dev/dak P4 = 4.050 dev/dak P5 = 4.800 dev/dak http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=13923 Ama impeller'ın dönüş hızı 1800 rpm'den başlıyor. 1800 rpm'de gürültü yapmayacak mı bu meret? Hadi onu geçtik 4800 dev/dak da ses yapmayacak mı yani? Hiç ses artmayacak yazılmış. Kimi kandırıyor bu insanlar? Neyse bunu geçelim de, bana gerçekten sessiz ve gürültü yapmayan pompa önerebilecek olan var mı? Yani test eden falan var mı bu pompaların seslerini? En sessiz hangisi? Yani gidip alacağız, havalı soğutmadan fazla gürültü edecek sonra al başına belayı. Tamam şimdi diyeceksiniz ki, su soğutmalı az ses yapıyor diğerine göre. Gerçi ben cosmos 1000 kullanıyorum ve benim kasa zaten sessiz, tek istediğim yaz sıcaklarında iyi soğutma performansı, ama şimdiki sesini koruyacak. O yüzden radyatör fanları değil de, pompa sesinden endişeliyim. Çünkü İnternette her gün binlerce şey söyleniyor, şu çok sessizdir falan diye, sonra gidip kanarak alıyoruz, hiç de söylendiği gibi çıkmıyor: Örnek silenx 72 CFM 14 DbA fanlar(büyük yalan, gürültünün babasını yapıyor). Bana diğerlerine göre test şansı bulmuş birisi söyleyebilir mi? Mesela Laing, Eheim'dan daha sessizdir falan diye. Veya Atman çok sessiz vs... Bunun sıvı soğutmaya geçecek olan diğer arkadaşlara da yardımı olacağını düşünüyorum.
|
|
|
|