Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
macbook pro 17 glossy vs matte

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Apple >> macbook pro 17 glossy vs matte Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
efficient
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

1 Haziran 2008; 11:28:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar usa den macbook pro alacağım da mat ekran mı alsam glossy mi krarsız kaldım aslında glossy alacaktım ama ben çok sık arkadaşlarla laptopta film izlerim ve glossyler de direkt karşıdan bakmadıkça hep karanlık oluyormuş mat ekranlr ise her açıdan net gösteriyorlar lütfen bu konuda bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız bir de elinde bu konuyla ilgili resim veya video olan varsa gönderebilir mi acaba yani mesela 2 macbook pro yanyana biri mat diğeri glossy ekran ve aynı sahneyi gösteriyorlar vs. gibi şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efficient -- 1 Haziran 2008; 11:28:11 >
mczaga

10 Haziran 2008; 22:32:37 

glossry ne parlak olan mı?

http://img180.imageshack.us/my.php?image=ehitlerjq4.jpg
Vipracing

Sisteme Gözat

11 Haziran 2008; 2:36:11 

Merhaba,
Daha önce çeşitli başlıklarda bu konudaki bilgi&görüşlerimi aktardım.Bir kere daha aktarayım :

Glossy kaplamaya (Parlak ve matteye göre daha reflektif) sahip ekranlar insan gözüne doğası gereği daha 'hoş görünen' yüksek kontrsata sahip görseller üretmeye yarar.Her ne kadar renk doğruluğu için matte daha uygunsada (örnek : Fotoğraf editlemek/daha doğru renk eşleşmesi ) bence asıl unsur kişinin kendi şahsi tercihidir.Zira glossyde siyahlar daha siyah görseller (video/foto) daha can alıcı renkler hafif daha sature ve hafif bir parçada ekstradan daha fazla derinlik hissi vardır.Bu da çoğu kişiye daha güzel görünmelerini sağlayabilir.
İşin açığı : Ben yıllarca matte ekran kullandım.En sonunda yeni 17 Macbook Pro mu alırken bu sefer de glossy alayım dedim değişiklik olsun diye (Daha önce Sony laptopumda vardı X black ekran ama hiç bir Mac tabanlı laptopumda bu özelliğe sahip olmamıştım)high res 17 glossy aldım.

Daha önceleri fotoğraf ve video editleme ile uğraşmak için bana ve bir çok larına göre daha 'doğru' olan matteyi tercih etmeyişimin başka bir sebebide : Laptopda editleme işini artık çok çok az yapmamdan kaynaklanıyor.Ne marka model vb laptop olursa olsun hiç birisinin ekranı performans olarak masa üstü profesyonel seri bir panel ile aynı performansı vermiyor.Renk geçişlerinde fark hemen belli oluyor.(Ne yazarsa yazsın aldanmayın markadan bağımsız laptoplar 6 bit paneller ile geliyor yada öyle bir performans veriyorlar).
Tabi foto vb ile uğraşmayıp da yine matte tercih edenler olucaktır.Tamamen kişisel beğeni&zevk meselesi.Hafif yansıtma sorun olmıyacak ise benim oyum glossy den yana.Video larda çok daha zengin ve derinlik hissine sahip oluyorlar. (Bunu denedim kaç kere : Aynı fotoyu desktop ekranında ve laptopda gösteriyorum çoğu kişi laptopdakini daha çok beğeniyor)
İzlenme açıları hemen hemen aynı arada öyle önemli bir fark bulamassınız.(kaplama teknolojisi farklı)

Kamera ile çekilmiş glossy vs matte fotoları yanıltıcı olur.En iyisi mümkün ise aynı videoları yanyana iki cihazda aynı anda izleyebilmek.Çok daha iyi ve doğru bir sonuca varmanıza yarar.
Ek olarak bence : Bu glossy ekranların en iyisinin(görsel performans) halen Sony nin üst seviye laptoplarında olduğunu gözlemliyorum ondan sonra da Apple geliyor benim listemde.

Web sitem
Fotoğraf sitemi görmek isteyenler yukarıdaki linke tıklayabilir.
Mert
rider30

12 Haziran 2008; 18:07:38 

Benim makine glossy ekran. Ekran kalitesi mükemmel, Sony'den hiçbir farkı yok. Tavsiye ederim..

Macbook Pro 2.4GHz, 2 GB DDR2 RAM, 200 GB HDD, Multi touch trackpad, GF 8600 GT 256MB Vista Ultimate & Leopard
iPod Nano 4 GB
Apple Cinema Display 20" S-IPS 1680x1050
Canon PowerShot A540
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Apple >> macbook pro 17 glossy vs matte Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Revoltec Fightboard Advanced
Revoltecin oyunculara yönelik klavyesi
T-Balancer fan kontrolcü
T-Balancerın usb üzerinden çalışan fan kontrolcüsü

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç