|
wind06 -> Cevap: Apple Iphone Polycarbonate Kılıf hakkında (3 Haziran 2008; 13:22:31)
|
quote:
Orjinalden alıntı: qwert007 Polemiğe girmek istemiyorum, ayrıca tavsiyelerin için teşekkür ederim wind06. Düşüncelerine saygı gösteriyorum. Ancak hatırlatmak isterim ki çinden gelen çocuk oyuncakları da cok ucuz diye tüm piyasalara girdi ancak daha sonra içerdiği kanserojen boyalar yüzünden yasaklandı ve geri çekilmek zorunda kaldı. Ancak satılan milyonlarca oyuncagın nerede oldugu cok belli, bizim evlerimizde. Polycarbonate maddesi rastgele seçilmiş bir madde değil, orjinal kutusundaki özelliklerine bakarsan "UNHARFMFUL FOR PEOPLE" yazıyor. Yani altı üstü 10 Ytl begenmedin çöpe at diyorsun ancak sağlık etkenini de hesaba katmak gerekiyor. Bunu sadece bilgilendirme amacıyla yazıyorum, yoksa amacım polemige girmek değil. Begenen orjinal alır begenen ise dogubanktan 10 YTL'lik kılıf alır. Herkesin kendi özgür seçimi.. İyi calismalar diliyorum. çok iddialı olmak istemiyorum ama orjinal dediğinle, ucuzu arasında çok ciddi bir malzeme, boya kalitesi felan olduğunu düşünmüyorum. orjinal dediğin kılıfta çin'de belki aynı fabrikada yapılıyo, sadece noname(isimsiz) değil. aynı şekilde çocuklar için zararlı denen oyuncaklarda gayet pahalı satılan, toys r us gibi mağazalar zincirinde satılan oyuncaklardı ve onlarda da insan sağlığına zararlı madde içermez türünden uyarılar vardı. yani öyle ucuzu sağlıksız, pahalısı sağlıklı, ucuzu çin'de pahalısı mars'ta üretiliyor durumları yok.
|
|
|
|