Şimdi Ara

blizzard ı protesto (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
3.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende hiç bir sorun yok....ne sorunudur bu sizdeki?...takır takır 100ms ile oynuyorum aylardır....ilginç
  • quote:

Orjinalden alıntı: kirpi

bende hiç bir sorun yok....ne sorunudur bu sizdeki?...takır takır 100ms ile oynuyorum aylardır....ilginç

Olay gecen cumadan beri var. Oyun'a girilmiyor. Girilse de ana charımızın olduğu server a bağlanılmıyor. Nedendir bilinmez gece olunca sorun ortadan kalkıyor. öğlen 11 gibi tekrar gidiyor ve gün boyu oyuna giremiyoruz...
  • Yok boyle bir zihniyet... İyiki 400 500 post kasıp yüz başı olmuşun. Ne kadar önemli senin yüzbaşı olman çavuş ne anlar er ne anlar herşei sen bilirsin değilmi.. Ne geliyosa bu koyunluk yüzünden geliyo.. Adamlar bulmuşlar koyunu istedikleri gibi cirit atıyorlar. Koyun olmayı bırakıp ne zaman hakkını arayacak bu millet acaba. Koyun olduğu bişi değil birşey yapmaya çalışanlarada köstek oluyor. Dırdırdan başka bildiği bişey yok.. Ben olsam boyle tepki vermezdimi, yok bug buldum haber verdim, servisçim beni 3 gün geç alsa hesap sorarım.. İyi halt edersin aferin.. Servisçim 15 dakika geciksin ben atlıyorum taksiye parasınıda çatır çatır alıyorum servisçiden isterse 15 gün geç gelsin.. Biriside dalga geçer gibi bende sorun yok sizde ne sorunu var diyo.. Adamı deli etmek içinmi yazıyon kardeşim 2 sayfa postu okumadında geldin açıklmamamı yapıyon. biz oynuyamıyoz 100 ms ile hatta hiç oynayamıyoruz sevindin değilmi. Sana gıpta ile bakıyoruz 100ms ile oynuyo diye.. Hay Allah'ım ne adamlar var şu dünyada ya..

• Dün gına geldi YF aldım. Sorunsuz bi şekilde girebiliyorum artık yapacak bişey yok alacak oynamak isteyen. Lanet olsun bu sorunun sebebine enden olana....
  • İngilizce bilmiyorsanız neden ve nasıl wow oynuyorsunuz şaşıyorum? Alınmaca gücenmece yok ama herşeyi ingilizce olan bir oyun oynuyorsunuz. Oyun için account alırken belli kuralları kabul ediyorsunuz. Forumlara yazarkende keza öyle. Siz Türkçe mesaj geçerseniz forumlara adamlar sizlere nasıl yardımcı olsun? Adam bakar foruma mesajlardan birşey anlamıyor, belki içinde küfürlü yüzlerce mesaj var (bazı arkadaşlarda etmiş zaten) diye kilitler yada siler topici. Yabancılar gelir dalgasını geçer (L2Speak english vb.). Eee ne olur nihayetinde? Onlarca insanın şikayeti , yardım istekleri hiç umursanmadan kenara itilir. Bu 3. sınıf insan muamelesi görmek değil midir? Yardım isteyin birilerinden, güzelcene ingilizce yazın bizlerde desteğimizi verelim. Baktım bugün forumlara bazı arkadaşlar dertlerini güzelce İngilizce anlatmayı denemiş, en azından cevap almışlar bir yerlerden.

Polemik yaratmak için yazmıyorum bu mesajı, yıllardır bu sorunları yaşıyoruz ve yıllardır hep birileri aynı tavırı sergiliyorlar, hiç bir getirisi, yararı olmayacağını bilerek yada bilmeyerek... İnternetimiz kötü bunu anlayın artık, lütfen...

• quote:

Orjinalden alıntı: talhagezer

İngilizce bilmiyorsanız neden ve nasıl wow oynuyorsunuz şaşıyorum? Alınmaca gücenmece yok ama herşeyi ingilizce olan bir oyun oynuyorsunuz. Oyun için account alırken belli kuralları kabul ediyorsunuz. Forumlara yazarkende keza öyle. Siz Türkçe mesaj geçerseniz forumlara adamlar sizlere nasıl yardımcı olsun? Adam bakar foruma mesajlardan birşey anlamıyor, belki içinde küfürlü yüzlerce mesaj var (bazı arkadaşlarda etmiş zaten) diye kilitler yada siler topici. Yabancılar gelir dalgasını geçer (L2Speak english vb.). Eee ne olur nihayetinde? Onlarca insanın şikayeti , yardım istekleri hiç umursanmadan kenara itilir. Bu 3. sınıf insan muamelesi görmek değil midir? Yardım isteyin birilerinden, güzelcene ingilizce yazın bizlerde desteğimizi verelim. Baktım bugün forumlara bazı arkadaşlar dertlerini güzelce İngilizce anlatmayı denemiş, en azından cevap almışlar bir yerlerden.

Polemik yaratmak için yazmıyorum bu mesajı, yıllardır bu sorunları yaşıyoruz ve yıllardır hep birileri aynı tavırı sergiliyorlar, hiç bir getirisi, yararı olmayacağını bilerek yada bilmeyerek... İnternetimiz kötü bunu anlayın artık, lütfen...

1. olarak nasıl bir cürettir ki ''İngilizce bilmiyorsanız neden ve nasıl wow oynuyorsunuz şaşıyorum?'' gibi bir cümle ile insanları aşağılayabiliyorsun. Ben lisede 28 saat ingilizce hazırlık okudum diye herkes benim kadar şanslı mı olmak zorunda? Bazı yetenekleri yok diye insanların çeşitli özgürlükleri hakkında nasıl kısıtlama getirilebilir? O şekilde olursa daha sonra insana sen düzgün nefes alamıyorsun yaşama hakkın yok, sen 1. sınıfta okumayı hedeflenen düzeye getiremedin eğitim hakkın yok demezler mi? Emin olun çoğu yanıt karşısında şaşırıyorum ve üzülüyorum. Kişilik belirtmeden ortaya onustuğunuz ama aslıdn gayet belli olarak kitlelere yönelttiğiniz ithamlar emin olun amacını fazlası ile aşıyor. Saygılıyı bile öğrenememiş insanın bruada ne işi var inan hala anlamak üzerine düşünüyorum...

2. olarak konu ile hiç bir yönden alakalı olmadığını gözlemliyorum. Eğer alakalı olsan, cuma günü ayyuka çıkan sorun için cumartesi akşamına kadar ingilizce olarak konular açılmış, hiç bir türlü yanıt gelmemesi karşısında TEPKİ OLARAK Türkçe olarak yanıtlar yazışmış olduğunu görmemiş olman imkansız sanırım?

Ayrıca konuları kişisele taşımanız ve bu konunun açılış amacı ile alakalı olmayan yanıtlar yazmanız ise nasıl yorumlanır onu da diğer arkadaşlara bırakıyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: Linkinboy

quote:

Orjinalden alıntı: talhagezer

İngilizce bilmiyorsanız neden ve nasıl wow oynuyorsunuz şaşıyorum? Alınmaca gücenmece yok ama herşeyi ingilizce olan bir oyun oynuyorsunuz. Oyun için account alırken belli kuralları kabul ediyorsunuz. Forumlara yazarkende keza öyle. Siz Türkçe mesaj geçerseniz forumlara adamlar sizlere nasıl yardımcı olsun? Adam bakar foruma mesajlardan birşey anlamıyor, belki içinde küfürlü yüzlerce mesaj var (bazı arkadaşlarda etmiş zaten) diye kilitler yada siler topici. Yabancılar gelir dalgasını geçer (L2Speak english vb.). Eee ne olur nihayetinde? Onlarca insanın şikayeti , yardım istekleri hiç umursanmadan kenara itilir. Bu 3. sınıf insan muamelesi görmek değil midir? Yardım isteyin birilerinden, güzelcene ingilizce yazın bizlerde desteğimizi verelim. Baktım bugün forumlara bazı arkadaşlar dertlerini güzelce İngilizce anlatmayı denemiş, en azından cevap almışlar bir yerlerden.

1. olarak nasıl bir cürettir ki ''İngilizce bilmiyorsanız neden ve nasıl wow oynuyorsunuz şaşıyorum?'' gibi bir cümle ile insanları aşağılayabiliyorsun. Ben lisede 28 saat ingilizce hazırlık okudum diye herkes benim kadar şanslı mı olmak zorunda? Bazı yetenekleri yok diye insanların çeşitli özgürlükleri hakkında nasıl kısıtlama getirilebilir? O şekilde olursa daha sonra insana sen düzgün nefes alamıyorsun yaşama hakkın yok, sen 1. sınıfta okumayı hedeflenen düzeye getiremedin eğitim hakkın yok demezler mi? Emin olun çoğu yanıt karşısında şaşırıyorum ve üzülüyorum. Kişilik belirtmeden ortaya onustuğunuz ama aslıdn gayet belli olarak kitlelere yönelttiğiniz ithamlar emin olun amacını fazlası ile aşıyor. Saygılıyı bile öğrenememiş insanın bruada ne işi var inan hala anlamak üzerine düşünüyorum...

2. olarak konu ile hiç bir yönden alakalı olmadığını gözlemliyorum. Eğer alakalı olsan, cuma günü ayyuka çıkan sorun için cumartesi akşamına kadar ingilizce olarak konular açılmış, hiç bir türlü yanıt gelmemesi karşısında TEPKİ OLARAK Türkçe olarak yanıtlar yazışmış olduğunu görmemiş olman imkansız sanırım?

Ayrıca konuları kişisele taşımanız ve bu konunun açılış amacı ile alakalı olmayan yanıtlar yazmanız ise nasıl yorumlanır onu da diğer arkadaşlara bırakıyorum..

+ 1000000000000 güzel cevap... Takmıcaksın böle sorunlu tipleri!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HowlingHero -- 3 Haziran 2008; 14:26:51 >

• Sorun sanırım ttnet te ben başka servis sağlayıcı ile bağlanıyorum sorun yok.
  • Fredoom un ücretsiz versiyonu sorunu çözüyormu ? Ben denedim olmadı, ücretlisi ne kadar acaba ?
  • Aklımdan geçenleri fazlasıyla yazmışsın.. Arkandayım linkinboy
  • Şimdi öncelikle bir şeye dikkatinizi çekeceğim, forumun bazı büyükleri bana pm atıyorlar sağolsunlar ve bakınız hiçbiri buraya adam gibi bir şey yazmamış...

Fikirlerine değer verdiğiniz insanlar burada bulunmuyor, o zaman bu fikre de değer verin bu 1...

servisim geç geldiği zaman kimseyi de takmam beklerim, eğer GELMEZSE ben şikayette bulunurum, ayrıca herkesin durumu da yetmez taksiye atlayıp ta okula gitmeye kusura bakma,

işte bazılarımızın da zeka seviyesi anlamaya yetmiyor, biri msn den konuşur biri kızar bağırır, ya bir yere varmak istiyorsanız adam gibi söyleyeyim o zaman:

Wow un forumlarına TEPKİ OLARAK yazılmış türkçe ile bir yere varamazsınız, ben yapbancı olsam bunlar ne yapmış reziller derdim, şimdi diyemem aynı memeleketin insanlarıyız uyarmam gerekir,
    zaten yukarıda yazılanları anlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum, anlamayan arkadaşlar da dinlemesini bilmiyorlar diye düşünüyorum,

ya arkadaşlar ben de böyle sorunları yaşıyorDUM, ama alternatif çözümler var yapabileceğiniz, yf ile girin ya 25 ytl yerine 30ytl yatırın,

ha yukarıda arkadaş söylemiş, gayet te katılıyorum, siz bu oyunda acc alırken, forumlara girmek için de beli kuralları kabul ediyorsunuz bu böyle,

ya neyse fazla uzadı, tmm arkadaşlar siz haklısınız, kusura bakmayın dikkate de almayın, alan aldı ztn, hepinize iyi oyunlar...

• Hala bazılarının zeka seviyesini ingilizce seviyesini yok şu seviyesini yok bu seviyesini yorumluyorsun. Bak üstün zekalı arkadaşım Tepki her zaman sonuç vermez, sonuç vermeside gerekmez zaten bilmiorum bunu anlamaya o üstün zekan yetiyormu. Filistindeki zulmu protesto edenleri gören israil Gazzeden çekilmiyo bu yüzden, Rusyada Çeçenistandan çekilmiyo tepki koydun diye. Tepki vermek kendine olan saygından kaynaklanır, kendi iç aleminle alakalı bişeydir. Öncelikle tepkinin amacına ulaşmasının garanti olmadığını bilmen gerekir. Kendi kendine burjuva kurdunuz sanırım forumun bazı büükleri diyerek kendini haklı çıkarmaya çalışmanı hayretle karşılıyorum.. Taksiye boştan verecek para benimde yok üstün zekanı biraz bizim zeka seviyesine indirseydin taksinin parasını servisçiden aldığımı düşünebilirdin. Hakkını baştan arayacaksın gerekirse okul idaresine gideceksin sözleşmeye madde koyduracaksın.. Ha bu kapasiteninde bu kafa ile sende olduğunu sanmıyorum.. Armut piş ağzıma düş.. Büyüklerim ne derse doğrudur.. Alışmışınız büyüklerin ellerinden öpmeye.. Küçüklerinde gözlerinden ÖPMEYE DEVAM EDİN. Sen başkalarının fikrine değer verdiğin oranda fikrine değer bulursun. O foruma ben yazmadım ama yazan adamların fikrine değer verdiğim için senin fikrin değersiz. Çünkü sen onların fikirlerine değer vermediğin gibi birde aşağılayarak kendini yüceltmeye çalışıyorsun. Doğrunun yanında çok adam olduğu gibi yanlışında yanında çok adam vardır. Sana pm atan adam yazacak bişey bulamadıysa foruma, zaten fikirlerinin bu forum için değeri yoktur.

• bak ilki, o büyüklerin arasında senin de ismin vardı, herneyse,
    2. o adamların yazdıklarıne değer vermiyorum diye bir şey yok, ama giremedilerse haklı olarak İNGİLİZCE yazarak belli edebilirlerdi,

ayrıca armut piş ağzıma düş diyen ben değilim ama bakaları malesef, ben böyle bir sorun yaşamadığım halde bazı şeyler anlatmaya çalışıyorum, bırakın anlarlar da demiyorum, HİÇBİRŞEYİ HALİ HAZIRDA ÇALIŞMADAN ALMIYORUM.

Hakkımı aramayı da biliyorum ayrıca kusura bakmayın amabenim başıma gelseydi bu şekilde değil daha farklı şekilde yapardım. Artık çok fazla bir şey yazmak istemiyorum, konu saptı iyice, ama tabi ki DİNLİYORUM VE ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM SÖYLEDİKLERİNİZİ, bir tartışma ortamında en az olan şey, ama bana çok da mantıklı gelmiyor

kendimi blizz in yerine koyuyorum, sizin yerinize koyuyorum ve çözümler sürekli farklı farklı oluyor, bilmiyorum,

herneyse kırdığım insanlar, hepinizden özür diliyorum, bu sorunu böyle çözmek isterseniz saygı duyarım ama özetle belirtiyim bence yanlış bir çözüm...

• ilk yazdığın keşke son yazdığın gibi olsaydı. Bu durumda bu konu çok uzamazdı.. Çözüm olmayabilir ama bir şeyler yapılmaya çalışılmış. Hiç bir şey yapmamak yanlış yapmaktan iyi değildir. En azından bu çabaya saygı duyulabilirdi. Düşünsene her yaptığın yanlışı sana hatırlatan seni yeren biri olsa sürekli başında hoş olurmuydu. Neyse uzatmayalım. Son postundaki anlayışını umarım her postunda gösterirsin..
  • Ben 3-4 aydır wow oynuyorum, peki daha öncesinde böyle bir sorun olmuşmuydu ? Ve ne kadar zaman sonra düzelmişti ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: manypoor

Ben 3-4 aydır wow oynuyorum, peki daha öncesinde böyle bir sorun olmuşmuydu ? Ve ne kadar zaman sonra düzelmişti ?

Aralıklı olarak wow oynayışımın 3. senesi bu. Kesinlikle bu kadar saçma bir sorun olmamıştı. Serverların ilk dönemlerinde bile. Ama blizz ilk defa bu kadar umursamaz, ilk defa bu kadar vurdum duymaz. 10 milyon müşteri olunca demek kalite diye birşey önemsenmiyor. Hesabımı durdurucam. Yüzlerce insan durdurdu. En azından para verip girememektense para vermeden aklım sorunsuz oyundan uzak dururum bir mühlet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cirnak

ilk yazdığın keşke son yazdığın gibi olsaydı. Bu durumda bu konu çok uzamazdı.. Çözüm olmayabilir ama bir şeyler yapılmaya çalışılmış. Hiç bir şey yapmamak yanlış yapmaktan iyi değildir. En azından bu çabaya saygı duyulabilirdi. Düşünsene her yaptığın yanlışı sana hatırlatan seni yeren biri olsa sürekli başında hoş olurmuydu. Neyse uzatmayalım. Son postundaki anlayışını umarım her postunda gösterirsin..

teşekkür eerim anlayışın için, haliyle final haftası, herkes yorgun, ben de anilg saolsun tekrar okuyunca farkettim :/

bu arada bu sorun öncelerde olmuştu, millet girememişti ve her yerde farklı serverlardan adamlar vardı, 1000 tane tauren fln :D çok gzldi

ama sonra baydı tabi ben de açılana kadar girmemiştim =)

bu arada your freedon çözüyor diyordum ama bazılarında çözmüyormuş, o da talihsizlik =/

• Sorun ilginç bir şekilde TTNet'ten kaynaklanmıyor. Hatta Telia'dan bile kaynaklanmıyor. WoW'un official forumlarında bir mesaj var bununla ilgili, (okuyabilen oldu mu bilmiyorum) bir arkadaş (ki anladığımız kadarıyla TTNet'te epey tanıdığı olan bir arkadaş bu) birebir TTNet'e gidip bazı testler yapmış/yaptırmış. Hatta sırf test için 20mbit'lik bir hat kullandığından bahsediyor. Netice itibariyle, siz kullanıcı adı/şifrenizi yazdığınız zaman, bu istem bir DNS'e gidiyor. DNS sizi eu.logon.warcraft.com benzeri bir adrese yönlendiriyor. Ondan sonra da giriş yapıyorsunuz. Normalde, 3-5 saniye süren birşey bu. Ancak her nedense, bu DNS Avrupada değil Amerika'da! ve doğrudan bu DNS'e ping atmayı denediğinizde, 86000 gibi tuhaf bir rakam çıkıyor. Yani kullanıcı adı şifrenizi önce Amerika onaylıyor, sonra Avrupaya yönlendiriliyorsunuz. Onay uzun sürünce de, "connecting" ekranında tıkanıp kalıyorsunuz. Mesajı yazan arkadaş, bunun ABD'li müşterilerin memnuniyetinin öncelikli olarak hedeflendiğini gösterdiğini falan da yazıyor ancak teknik olarak o kadar da hakim değilim konuya. Hatta bu yazdıklarımda da yanlış anlama yüzünden hata yapmış olabilirim ama temel itibariyle durum bu. Mesajı atan arkadaş da ban yemiş durumda şu an, Blizzard'ın "şirket sırrı olan bilgilerini kamuya açmak" gibi tuhaf bir sebepten dolayı. (Mesajında bir sürü ip adresi vermiş, büyük ihtimalle ip adreslerinden biri normalde bilinmemesi gereken bir sunucuya ait, kastedilen o.) Velhasıl kelam, sorun bu kez Blizzard'da görünüyor..

Bahsettiğim mesajın bulunduğu post için: http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=4271898520&sid=1

• o zaman eper söylediğin gibiyse, girebilenler (ki ben yf ile giriyordum) US bir ip adresi alsınlar ve öyle denesinler, genelde 9.1 kalitesinde ama denesinler, muhtemelen girerler =P
  • Teknik olarak çok bilgi sahibi değilim ama bunun pek işe yarayacağını sanmıyorum.. Sorun, ABD'deki DNS'in çok yoğun olmasından kaynaklanıyor ve Blizzard ABD ip'lerine öncelik veriyor, zaten o yüzden bu sorun sadece Türkiye'de değil neredeyse tüm Avrupa'da var. Official forumları bir gezin, hemen hemen her ülkenin bizimkine benzer bir topic'i var. Yine bu nedenle gece geç saatlerde bağlanmak mümkün oluyor, o saatlerde ABD DNS'inin yoğunluğu azalıyor çünkü. Dediğim gibi, teknik olarak çok anladığım bir mevzu değil, ancal linkini verdiğim mesajı bir inceleyin, anladığım kadarıyla belli bir ip blokuna yönelik kısıtlamalar yapılıyor Blizzard tarafından, YF veya benzeri programların çözüm olabileceğini düşünmüyorum bu yüzden. Denemekte fayda var tabii.. Önemli olan bence şu: Blizzard ayarında bir firma, bu yöndeki tüm sorunlara "kabloyu çıkar tak, wtf kalsörünü sil, kendi isp'in ile görüş" tarzı cevaplar vermek yerine, doğru dürüst bir çözüm getirmeli. Bu cevaplar bir yerden sonra can sıkıyor çünkü, aynı Telekom teknik destek hattı gibi.. Linkini verdiğim post'u bir okuyun, ciddi derecede bir umursamazlık ve yetkili bir Blizzard çalışanının ukalalığı var sadece, başka da bir şey yok.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.