Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
WD 500GB MyBook HOME Ed. USB 2.0/FW/e-SATA İzlenimlerim (Özet)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> WD 500GB MyBook HOME Ed. USB 2.0/FW/e-SATA İzlenimlerim (Özet) Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
MMXex

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

31 Mayıs 2008; 22:09:58 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Evet arkadaşlar WD 3.5 500 GB MyBook HOME Ed. USB 2.0/FW/e-SATA ürünü elime geçmiş bulunuyor. Ufacıkta olsa izlenimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Şekilde gördüğümüz gibi ürün gayet güzel ve şık bir kutu içerisinde geliyor

Kutunun içerisinden;

-500gb harici harddisk
-Usb bağlantı kablosu
-Fw bağlantı kablosu
-Elektrik Adaptörü çıkıyor. Ne yazık ki E-sata kablosu kutunun içerisine dahil değil. Gidip paşa paşa E-sata kablosu almak zorundasınız. Ben 1.5mt E-sata kablosunu 20ytl ye aldım yazıcıoğlu işhanından.

Boyutları ve ağırlığı: Harddisk bana biraz ağır gibi geldi ama benim için herhangi bir sorun teşkil etmiyor .Benim gibi masa üzerinde bir yere koyup yalnızca arasıra harddiski taşıayacaksanız herhangi bir zorluğu olmayacaktır. Fakat devamlı harddiski yanınızda bulundurmak istiyorsanız bu size biraz zor gelebilir boyutundan ve ağırlığından dolayı.

Sıcaklık: Sıcaklık konusunda aslında pek bişey söylemeye gerek yok. Harddiske dokunduğunuzda hafif bir sıcaklık hissediyorsunuz hepsi bu

Ses: Herhangi bir dosyaya yada klasöre ulaşmak istediğinizdede son derece sessiz. Yalnızca veri transferi sırasında çok az bir ses geliyor o da rahatsız edici boyutta değil. Ses konusunda benden tam not aldı.

Yukarıdaki şekilde harddiskin boyunu görebilirsiniz. Ayrıca kırmızı içerisine aldığım yerde ışık,bekleme modundayken sürekli yanan ve harddisk ile herhangi bir işlem yapıldığında ise aşağı-yukarı doğru yürüyen ışık moduna geçiyor. Buda hoş bir ayrıntı.

Gel gelelim performans testlerine...

wd mybook usb bağlantısı ile

wd mybook e-sata bağlantısı ile

elimde bulunan wd 250gb sata2 16mb cacheli dahili harddisk

Her ne kadar okuma ve yazmada sata2 bir harddiskin herini tutmasada bana harici bir harddisk için başarılı bir performans gibi geldi. Yaklaşık 300gb veri transfer ettim harddiske, bu verileri atmak çok vaktimi almadı açıkçası.

Ürünün elime geçmesinde emeği olan Özgür arkadaşıma teşekkür ederim

»Gözyaşlarım deniz benim yüzsende bilmezsin, kirpiğinde mahkum gönül baksanda görmezsin!
»Intel Quad Core Q6700 - Asus P5Q Deluxe - 2x2gb Team Xtreem Dark 1066Mhz - POV 9800GTX - Wd 2x36gb Raptor Raid0 - Enermax Infiniti 720W - Samsung 226CW
TuVNeRa

31 Mayıs 2008; 22:25:41 

Hayırlı olsun.
Kaça ve nerden aldın?
Ben de almayı düşünüyorum bunun 1TB lısını

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
grimser

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

31 Mayıs 2008; 22:28:15 

Hayırlı olsun

Wd iyidir sağlamdır hele distribütörü Logosoft,insana sabırlı olmak konusunda en dirayetli firmaların başında gelir.

Acil Servis Sakini
MMXex

Sisteme Gözat

31 Mayıs 2008; 22:54:47 

Teşekkür ederim arkadaşlar. Kadıköy Exa'dan 180ytl ye aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 1tb'tı 380ytl civarındaydı.

»Gözyaşlarım deniz benim yüzsende bilmezsin, kirpiğinde mahkum gönül baksanda görmezsin!
»Intel Quad Core Q6700 - Asus P5Q Deluxe - 2x2gb Team Xtreem Dark 1066Mhz - POV 9800GTX - Wd 2x36gb Raptor Raid0 - Enermax Infiniti 720W - Samsung 226CW
TuVNeRa

31 Mayıs 2008; 23:31:33 

Taksitli mi aldın?
Fiyat gayet iyiymiş.

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
No Limit
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

1 Haziran 2008; 9:43:52 

Her yerde fiyatı 180 ytl civarında.
Güzel ürün, hayırlı olsun.
marsilya

1 Haziran 2008; 16:02:15 

merhabalar,

ben de cuma günü aldım bu hdd'den. Sormak istedigim nokta su bu hard diskler default olarak FAT32 dosya sistemiyle geliyor.Harddiski yeniden NTFS olarak biçimlendirdiğimde dosya sistemi FAT32 olan laptopumla çalışmasında herhangi bir uyumsuzluk olur mu? Ek olarak içinde gelen ön tanımlı programların back-up'ta kazandırdıgı ekstra bir avantaj var mı? Bana bu programlar çok da gerekli değilmiş gibi geldi. Kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..Umarım sorunsuz, kayıpsız kullanırsınız..

iyi günler

yakamozkafe

3 Haziran 2008; 2:57:58 

güle güle kullan dostum,
bir sorum olcak arkadaşlar.
bende bu harici hdd'lerden alıp oyun imajları , yedekleri filan alıp pclere kurmayı düşünüyorum.
nickimdende anlaşılacağı gibi kafe işletiyorum. harici hdd yi bazen başka müşteri bilgisayarlarında filan
kullanmam gerekebiliyor. yani virüs olmadığından emin olmadığım pc lerde.
bu harici hdd lerde kopyalama engelleyici kilit gibi birşey varmı acaba?
bazı memory kartlarda yanlarında lock yazan kilit gibi birşey yani.
yoksa bütün arşiv bi çırpıda virüslenebiliyor. istediğimde kopyalama yapabileceğim kilitleyince
kopyalamayı önleyebileceğim bir cihaz lazım bana.

böyle bir ürün varmı?

Yakamoz İnternet Kafe
TuVNeRa

3 Haziran 2008; 10:20:08 

yakamozcafe sana bunu öneririm. Ben aldım birazdan gelecek.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=102820&productid=bd71855#tablnk

Umur!

3 Haziran 2008; 12:24:41 

My Book2 ile aralarında ne fark var. Hangisini tercih etmeli. bu mu My Book 2 Essential mi ?
MMXex

Sisteme Gözat

4 Haziran 2008; 21:21:41 

@Umur! http://www.wdc.com/en/products/index.asp?Cat=8 bu adreste karşılaştırmaları var bağlantı yönünden home edition daha iyi.

@marsilya daha önce ki bilgisayarımda fat32li sistemimde ntfs li bir disk çalıştırmıştım herhangi bir sorun yaşamamıştım. Sanırım hiçbir sorun çıkmaz. Backup programını kurdum fakat pekte hoşuma gitmedi açıkçası, en azından benim işime yaramıyor

ogameci

4 Haziran 2008; 21:32:43 

Hayırlı olsun dostum

TaVa

4 Haziran 2008; 23:13:12 

Elektroworld de WD 500gb USB Mybook 146Ytl, bilginiz olsun...

Intel Q6600 G0 rev.2,4@3,0Ghz(Stokfan) - MSI Neo F - 2x1GbCorsair800mhz - Seagate 2x250Gb 410AS - 500WHighPower AktifPSU - Aopen H600-b12Kasa - Sparkle8800gt - 22''Mirai 522w100 - Asus 1814Blt Sata Dvd-rw - Skystar2,6D + Acer 5715Z Notebook
egzodia

5 Haziran 2008; 0:24:58 

quote:

Orjinalden alıntı: TaVa

Şu elektroworld'ü her yerde duyuyorum ya.Ankarada değilim ki gidip hemen alsam bir tane peşin paraya.Arkadaşıma söyleyeyim de o bari alsın 3-4 gün sonra gelcek.Bu elektroworld internet üzerinden satış yapmıyor değil mi?

AMD Athlon 64 X2 Dual 6400 3.2GHZ - Gigabyte GA-M65-S3 - 2X1 GB Kingston DDR2 800 Mhz - Palit 8600 GT Super 1024 Mb TV DVI - 500 Gb Samsung 16 mb cache sata2 + 320 gb Seagate 16 mb cache sata2 - Asus TA-951 ATX Siyah - Asustek 2014S1T 20X14X16 Sata Siyah DVD-RW - Microsoft wireless optical desktop 1000
Sony Vaio VGN-FZ 210 C/E
Fujifilm S6000 FD
PHILIPS SPE3051CC 500GB 3.5" USB2.0 TAŞINABİLİR DİSK
SEAGATE FreeAgent Desktop 1TB 32MB Usb 2.0 Harddisk - ST310005FDD1E1-RK
SEAGATE 250GB USB2.0 8MB 5400RPM 2.5 FREEAGENT-GO EXTERNAL TAŞINABİLİR DISK ST902503FGD1E1-RK
ebufeyzan

Sisteme Gözat

5 Haziran 2008; 2:25:27 

quote:

Orjinalden alıntı: TaVa

acaba aynı ürün mü 146 ytl ona göre yarın gidip bir alayım hemen

İNTEL CORE2DUO E 6300#GİGABYTE 965P-D3(rev 3.3)#2x1 dual kingston 667mhz#Palit 7600 GT DDR3#320 GB SAMSUNG 16 MB sATA2#ASUS TA-951#NEC 3510 dvdwriter#Samsung 19" 932 B+
TuVNeRa

5 Haziran 2008; 10:37:08 

500GB nas server maliyeti sadece 377 YTL