Goldmaster SAT-74000 FTA cihazını bugün aldım.Eve getirip kurduğumda Sinyal barı %75 di kalite barı %0 dı. Kanal arama yapınca kanalda bulamıyo.Sizce problem nedir?
Sorunum çözüldü fakat kanal aramadan bulduğum kanallar olağan kanallar olmasına rağmen(star tv,show,kanal d...v.b.)şifreli gözüküyo.sadece birkaç kanal olsa içim yanmayacak.Şu an bulduğu 156 kanalda şifresiz tek kanal TJKTV Ben bu kanalları nasıl tekrar izlicem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazar20012001 -- 1 Haziran 2008; 10:27:57 >
Sorunum çözüldü fakat kanal aramadan bulduğum kanallar olağan kanallar olmasına rağmen(star tv,show,kanal d...v.b.)şifreli gözüküyo.sadece birkaç kanal olsa içim yanmayacak.Şu an bulduğu 156 kanalda şifresiz tek kanal TJKTV Ben bu kanalları nasıl tekrar izlicem.
Show ve kanald nin şifreli olması Türksat için mümkün değil.Büyük ihtimal sinyal almaığı için şifreli yayın diye yazıyordur ya da uydu Türksat değil Eutelsat W3 tür..
Peki kurulumda uyduyu Türksat 1C/2A yı seçtikten sonra frekansı kaç mhz olarak ayarlamalıyım. denemediğim yöntem kalmadı.Şimdi bi teknik eleman çağırsam kumandadan 4-5 tuşa bascak 20-30 lirayı alacak.
otomatk kurulumu yok mu? kitapcıgında mutlaka yazar. uydu olarak turksat ı sec. ara de. baska birşey yapmana gerek yok ki? ya da fabrika ayarlarına dön.
Otomatik kurulumu yok.Olsaydı kolaylıkla yapardım ama frekans 0 görünüyo int. ten bi frekans almıştım oda digitürk için çıktı sanırım önceden anlattığım gibi 156 tane kanal çıktı hepsini Türksat olarak gösteriyodu fakat cryptoworks şeklinde şifreliydi. birtek TJK TV vardı açık olan tek tek gezdim.
Peki kurulumda uyduyu Türksat 1C/2A yı seçtikten sonra frekansı kaç mhz olarak ayarlamalıyım. denemediğim yöntem kalmadı.Şimdi bi teknik eleman çağırsam kumandadan 4-5 tuşa bascak 20-30 lirayı alacak.
http://www.lyngsat.com/turk42.html linkinde güncel frekanslar yazılı.Mesela show tv için cihazınızın menüsünden kanal arama menüsünü tuşlayıp uydu ismi Turksat1C iye giriliyse eğer arama modunu autodam manuele getirip frekans yazan yere 11760,Sembol oranı yazan yere 5925, ,polarizasyon yazan yere yatay yapıp aramayı başlat ı okeylerseniz show tv yi bulması gerekir...
Maalesef olmadı çünkü sizin verdiğiniz frekanslar kanal frekansları benim reciever uyduya bağlanamıyor.Benim Türksat 1C/2A uydusuna bağlantı için frekansa ihtiyacım var.Mesela 111117 mhz 27500 V şeklinde görünen bi frekans.Alıcının kendi içinde bir liste mevcut ama hepsini denedim bir tanesinde bile %80-85 sinyalin yanında %0 ın üzerinde sinyal kalitesi bulamadım.TP ekle diye bi bölüm var aslında.Siz evde veya bilgisayarınızda hangi TP yi kullanıyorsanız yazarmısınız.
Maalesef olmadı çünkü sizin verdiğiniz frekanslar kanal frekansları benim reciever uyduya bağlanamıyor..
TP nin uyduya bağlanmaması diye bişey olmaz arkadaşım.TP demek kanalın frekans,SR ve Fec değerlerinin bütünü demek.Siz yukarıdaki mesajımda yazdığımı uyguladığınızda mutlaka show tv yi bulması lazım.Aksi takdirde sinyal alamıyorsunuz demektir....Siz yukarıda yazdıklarımı yaptığınızda neresi olmadı?
Sizin yukarda tarif ettiğiniz şekilde manuel arama yaptığım zaman bir sonuç alamıyorum.Sinyalim %85 Sinyal Kalitesi %0 görünüyor.Benim uydu alıcımın kurulumunda tp ekle diye bölüm var bundan öncede oradan frekans ekleyip şifreli kanallarla karşılaşmıştım.
Sizin yukarda tarif ettiğiniz şekilde manuel arama yaptığım zaman bir sonuç alamıyorum.Sinyalim %85 Sinyal Kalitesi %0 görünüyor.Benim uydu alıcımın kurulumunda tp ekle diye bölüm var bundan öncede oradan frekans ekleyip şifreli kanallarla karşılaşmıştım.
Benim cihazlarımdan biri de goldmaster.Kanal aramadan da kanalı bulduğunda otomatik ekliyor zaten.Fakat sinyalin %85 olup da sinyal kalitesi %0 nasıl oluyor pek onu çözemedim.Dizeqcten değil demiştiniz.Valla kusura bakma fazla yardımcı olamadım.Sorunu çözdüğünde burada paylaşırsan sevinirim..