Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> İşlemci

bleedk -> Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (31 Mayıs 2008; 17:08:41)

Arkadaşlar q6600 intel işlemcim, p5k-e asus anakart, msi nx8600gt 256 mb ekran kartı, 4 gb ram, m-audio fast track pro usb ses kartı ve işletim sistemim windows xp pro.

Oyunları overclocklu şekilde oynarken sorun çıkıyor ve takılmalar oluyor. Örnek olarak fifa 08.

İşlemcimi, 3.7 ye overclock etmiştim. testleri başarı ile geçti. İlk başlarda oyun takılmadan oynuyordum fakat son bir kaç gündür takılmalar var. Overclock u orjinal hale getirdim. yani şimdi 2.4 le çalıştırabiliyorum oyunları sorunsuz.

Sizce bunun sebebi ne olabilir? Sonuçta 3.7 overclock ettiğim zaman oyun esanasında cpu kullanımı yüzde 50 yi bile geçmiyor. Oyunda sanki ekran kartından gibi oluşan takılmalar ve akmama mevcut. Ama ekran kartından olsa heralde overclocku geri alıncada yapması lazım?

Ben hiç bişi anlamadım bu işte. Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıdır?

Şimdiden herkese teşekkürler[sm=s16.gif]

Korci -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (1 Haziran 2008; 0:46:24)

Sistemin 3.7 GHz'de stabil olduğuna emin misin? Testleri geçti demişsin sadece. Bi prime95 ile 4 çekirdek testine tabi tut bakalım çakılacak mı, ful stabilite ancak böyle test edilir[:'(] Testi geçti diyelim, ısınma sorununa bağlı olarak takılmalar olabilir..

Beriko -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (2 Haziran 2008; 11:54:37)

Guc kaynagin ne??? ondan dolayi olabilir muhtemelen!!!

_kerem -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (6 Haziran 2008; 16:57:17)

walla bende hiç bi sorun çıkmıo acaba fazlamı ısnıyo işlemcin soğutman nedir?

bleedk -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (7 Haziran 2008; 18:05:34)

oyunlarda overclocklada kullandım ilk başlarda sorun yapmadı ama şimdi sorun yapıyor. Isınma sorunu yok nirvana n120 fan var kasa içinde de çok iyi soğutmam var. onunla ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum. Powersupply ile ilgili nası bi sorun olabilirki? Powersuplly çok iyi değil onu biliyorum 300 watt ama ne tarz bi sorun çıkarabilirki oyunlarda? Onu tam anlayamadım. Isı sorunu olmamalı. 3.7 Ghz de 65 derecelerde seyrediyor orthosta ne kadar çalıştırırsam çalıştırayım.

Ama sorunu bir türlü sökemedim.[X(]

maytere -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (7 Haziran 2008; 20:03:53)

Kaç volt veriyosun dostum onu söyle bi sen.

pwnz0r -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (8 Haziran 2008; 12:19:45)

300 watt kalitesiz PSU ile q6600 u 3.7ghz de kullanmak cesaret ister. Saygilar

bleedk -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (11 Haziran 2008; 12:07:48)

1.6 Volt veriyorum. Isı sorunu olmuyor. Psu sorunu olabilirmi tam bilmiyorum. 300 watt lık psu yetmese, bilgisayar resetler başka ne olacakki? Düşük watt ne zarar verebilirki? Niye cesaret istesin anlamadım?

Nirv -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (11 Haziran 2008; 12:12:00)

RAMler ne durumda? Bende de benzer bir sorun vardı, komple takılıyordu işlemciyi OC yaptığımda, RAMlerle oynayınca düzeldi.

kara duman -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (11 Haziran 2008; 19:40:37)

bence büyük ihtimalle güç kaynağı yetersizliği güç kaynağı yetmemesi herzaman reset olarak ortaya çıkmaz bu tür stabilite sorunlarıda yapabilir

Beriko -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (12 Haziran 2008; 3:20:16)

quote:

Orjinalden alıntı: bleedk

1.6 Volt veriyorum. Isı sorunu olmuyor. Psu sorunu olabilirmi tam bilmiyorum. 300 watt lık psu yetmese, bilgisayar resetler başka ne olacakki? Düşük watt ne zarar verebilirki? Niye cesaret istesin anlamadım?

Kesinlikle guc kaynagi!! O sistemi o guc kaynagi nasil aciyor o bile supheli :D . ben sana neden guc kaynagindan oldugunu aciklayayim. senin islemci ekran karti falan filan bos durumdayken ayri guc ceker , yuk altindayken ayri guc ceker bunu zaten biliyorsun. Ama yukun asiriya kactigi durumlar olabiliyor ornegin oyun oynarken ekran kartini cok zorlayacak bir yer cika gelir orda ekran karti tam performans calismak icin tam guc ceker , senin guc kaynagin bilgisayarini kullanabilmen icin sinirda bir degerdeydi.Ne zamanki tam guce ihtiyac oluyor ozaman guc k.'in yetersiz kaliyor ve sistemin kilitleniyor donma yapiyor veya ekran kartin recovery mod' a geciyor(ekran kartinin kendini dusuk ve yuksek voltajdan savunma mekanizmasidir ve sistemi dusuk ayarlara dondurur).Bunlarin hepsi guc kaynaginin sebep oldugu durumlar. Bu yuzden sana tavsiyem sistemine acil kaliteli bir guc kaynagi al(Min. 500-600watt olsun). Boyle devam edersen bilgisayarin zarar gorecektir!! Kisaca anlatmaya calistim umarim yardimim dokunmustur [&:]

BLADE66 -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (12 Haziran 2008; 7:57:06)

Aynı olay arkadaşımın başına geldi ve kendimde şuan yaşıyorum.
KENDİ GÜÇ KAYNAĞIM FSB 400 WAAT YAVAŞ YAVAŞ SİSTEMİ DEĞİŞTİRİYORUM HEDEF İMZADAKİNE ULAŞMAK BİR KAÇ EKSİK KALDI BE QUATIN 850 WATTLIK GÜÇ KAYNAĞINI ARIYORUM BULAMIYORUM BENDEDE RESETLENME VE TAKILMA TARZI ŞEYLER OLUYOR İŞLEMCİYİ OVERCLOCK YAPTIĞIM ZAMAN AYNI SORUNLARI BENDE YAŞIYORUM

BİR ARKADAŞIMDA 600WATLI OCZ PSU ALMIŞ VE DEDİKLERİ SANKİ PC NİN PERFORMANSI ARTTI 300 WATT YETMİYORMUŞ DEDİ OYUNLARI DAHA İYİ OYNUYORUM DİYOR EĞER SENDE PSU ALACAKSAN BANA GÖRE KESİN ALMALISIN EN AZ 650-700 WATTLIK AL BUNU RAM VE HDD GİBİ DÜŞÜN NEKADAR YÜKSEK ALIRSAN OKADAR İYİDİR BİR ZARARI YOK BENİM GÜCÜM 850 WAATLIĞA YETİYOR [&:]
GÖNÜL İSTERKİ 1200 WATTLIK TAN ALALIM [8D] (İLERİYE DÖNÜK )

Beriko -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (12 Haziran 2008; 23:11:54)

Gereksiz yuksek wattli guc kaynagi almak elektrik faturana yansir [>:]. Son teknolojiyi kullanan oyuncunun 600watt max alinmasi gerekir. Daha fazlasi ciddi overclock yapilan sli cf sistemlere uygundur. Sana tavsiyem arkadasin gibi 600watt al. 1200watt 850watt bunlar ucuk ve gereksiz guc kaynaklari. Watt'in fazlasi bir yere kadar yaralidir sonrasi zarar

BLADE66 -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (13 Haziran 2008; 7:17:00)

quote:

BERİKO ÜYEDEN ALINTI:
Gereksiz yuksek wattli guc kaynagi almak elektrik faturana yansir .

Beriko kardeş[>:]
850 wattlık güç kaynağı aldığımızda sistem hepsini çekmiyorki yani o an 400 wattlık kullanıyorsa ona göre elektirik yakar oyunlara falan girip 600 watt harcamay başlayınca daha fazla güçten dolayı daha fazla elektirik yakar bu tamamen kullanıma bağlı [>:]

Beriko -> Cevap: Q6600 overclock ile oyunlarda sorun (13 Haziran 2008; 18:53:03)

Ben senin sisteme baktimda soyledim 850watt cok diye [;)]. Ihtiyacin olunca alirsin 850 veya 1200watt i . Fiyatlar cok ucuk. Ama cuzdan senin . İstedigini yaparsin onla[sm=s15.gif]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.25