En son DFI ile işbirliğine giderek firmanın X48 yonga setli anakartları için özel soğutucu hazırlayan Thermalright, Computex boyunca hazırladığı yeni soğutucularını katılımcıların beğenisine sunacak. Firmanın işlemciler için hazırladığı yeni soğutuculardan biri de AXP-140 olacak. Görüntüsü ile dikkat çekmeyi başaran ve kaslı bir yapıya sahip olan pasif soğutucu Bakır tabanlı 6 adet ısı aktarım borusuna ve Alüminyum tabanlı çok sayıda yaprağa sahip olan oldukça büyük bir radyatörle geliyor. Ağırlığının 900 gram olduğu belirtilen AXP-140 üzerine 140mm'lik fan ilave edilebileceği de belirtiliyor. Intel'in LGA775, AMD'nin ise soket 939/AM2+ formundaki işlemcileriyle uyumlu olarak çalışabilen soğutucunun merak edilen diğer detaylarının fuar dahilined açıklanması beklenirken bizlerde yeni bilgileri/detayları sizlere sunmaya devam edeceğiz Firma işlemcilerin yanı sıra grafik kartları için hazırladığı yeni soğutucularını da fuarda sergileyecek. Bu noktada Thermalright'ın öne çıkacak modellerinden biri de T-Rad 2 kod adlı soğutucu olacak gibi görünüyor. Bakır tabanlı çok sayıda ısı aktarım borusuna sahip olan pasif yapılı soğutucu üzerinde dileyen kullanıcıların tek bir 120mm'lik fan, dileyen kullanıcıların ise 92mm'lik çift fan kullanabileceği belirtiliyor. AMD-ATi ve Nvidia'nın yeni nesil grafik kartları ile uyumlu olduğu belirtilen T-Rad 2 kod adlı soğutucunun SLI ve Crossfire kurulumlarına da destek verdiği belirtiliyor. 400 gram ağırlığında olan soğutucunun da diğer detauları Computex fuarında açıklanacak.
ikiside elden geçirilmiş eski tasarımlara benziyorlar ama ekran kartı için olan çift 8cm yada 9,2cm fan ile kullanılırsa iyi performans verir gibime geliyor umarım X1950 ve 7600 AGP ile uyumu vardır
2 side muhtesem keske ekran kartı icin olanda daha fazla yaprak olsaydı hem daha güclü bir görünümü olurdu hem daha performansı artardı hos performansı daha belirsiz ama nese
Evet, ekran kartı soğutucusunun yapraklarının eni çok ince gibi duruyor. Soğutma yüzey alanı küçük. İşlemci soğutucusunun da öyle. Çok iyi performans vereceklerini zannetmiyorum ama hadi hayırlısı.
LGA 775 yerine artık Nehalem mimarisi için soğutucu çıkarmaya başlasalar daha iyi olur. gerçi daha aylar var ama LGA775 için de yeni model çıkarmanın ne anlamı var acaba. zaten artık genellikle çok az performans farkı var soğutucular arasında, burdaki büyük bir boşluğu dolduracağını sanmıyorum.