Kablolu veya kablosuz IPhone'a bağlandığınızda ulaşmak istediğiniz yollar
Buradaki amaç,yapmış olduğumuz eylemlerin,Bilgisayarımızda tutulması için,IPhone'la "kablolu veya kablosuz bağlantıyla, ftp türü veya usb ile bağlanılan yöntem" kullandığımız programın birbirini görmesi neticesi,istediğimiz dosyaya ulaşabileceğimiz bağlantı yolları. Ne işe yarar? Nasıl bir kolaylık getirir? Her şeyden önce, Video ve müzik türü dosyalarınız için saatlerce beklemez,sürükle bırak yöntemiyle rahatça gerekli klasörün içine atarsınız.Böylelikle de boşuna download,yükleme için zaman öldürmemiş olursunuz.
Bu programlardan bazılarını sayarsak; iPhone Browser iPhone PC Suite File Zilla WinsCP File Browser vsv vs Not:Kimisinde tam olarak bu yolu izleyemeseniz de,ulaşacağınız yöntem böyledir.
Telefon Defteri'ne giden yol "Backup için gerekli" /private/var/mobile/Library/AddressBook/
TimeCapsule giden yol "Backup için gerekli" /private/var/mobile/Library/TimeCapsule/AddressBook/
IPhone'da Resimlerin bulunduğu kalasöre giden yol /private/var/mobile/Media/DCIM/100APPLE/
iTunes' da Ringtones' lere giden yol /private/var/mobile/Media/iTunes_Control/Ringtones/
iTunes' da müziklere giden yol /private/var/mobile/Media/iTunes_Control/Music/
mxTube giden yol /private/var/mobile/Media/MxTube/
iPhoneVideoRecorder Video'lara giden yol /private/var/mobile/Media/iPhoneVideoRecorder/
IPhone'da NES oyunlarına giden yol /private/var/mobile/Media/ROMs/NES/
IPhone'da Arama listesi yolu /private/var/mobile/Library/CallHistory/
IPhone'da Not defteri yolu /private/var/mobile/Library/Notes/
IPhone'da sms yolu /private/var/mobile/Library/SMS/
IPhone'da Sesli arama yolu /private/var/mobile/Library/VoiceDial/
IPhone'da Resim yolu /private/var/mobile/Media/Photos/Thumbs/
İsteğe göre bu kısayollar daha da çoğaltılabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 31 Mayıs 2008; 15:23:03 >
Total vide converter dan film çevirdim fakat başka bilgisayarda olduğum için sycn yapamıyorum yaparsam benim library gidermiş.Öncelikle diyelimki yeni playlist oluşturup sycn yaptım iphone un içindeki daha önceden müziklerde gidermi yoksa sadece eski videolar gidip yerine yenileri mi gelir? İkinci sorum iphone browser ile video atamıyor muyum?
Total vide converter dan film çevirdim fakat başka bilgisayarda olduğum için sycn yapamıyorum yaparsam benim library gidermiş.Öncelikle diyelimki yeni playlist oluşturup sycn yaptım iphone un içindeki daha önceden müziklerde gidermi yoksa sadece eski videolar gidip yerine yenileri mi gelir? İkinci sorum iphone browser ile video atamıyor muyum?
Film'in uzantısını mp4 formatı olarak herhangi bir convertar'la değiştiriyorsun ve bunu herhangi bir Iphone'un içini görebileceğin program ile " File Zilla,iphone PC Suite, vs" rahatlıkla atma imkanın var. Ayrıca, İTunes ile'de bunu yapabilirsin. iTunes'a video atmak için "File" menüsünden "Add File To Library" linkine tıklıyoruz. IPhone formatına çevirdiğimiz dosyayı buluyoruz ve seçiyoruz iTunes'a atılmış oluyor. iTunes'a attığınız Videoları IPhone'unuzla Senkronize "sync" etmek için sol menüdeki "DEVICES" altından cihazınızı seçip, üst taraftan da Video'ya geçiş yapmanız gerekiyor. Ortaya çıkacak ekrandan istediğiniz Video'yu seçip, ekranın sağ altındaki Senkronize "sync" butonuna basmanız gerekiyor. Böylelikle Video'nuz seyredilir konuma gelmiş demektir. Ayrıca, İTunes'ta summary de manuel yapıp apply diyince herkes bilgisayarda istediğini yükleyip değiştirebilir.
Film'in uzantısını mp4 formatı olarak herhangi bir convertar'la değiştiriyorsun ve bunu herhangi bir Iphone'un içini görebileceğin program ile " File Zilla,iphone PC Suite, vs" rahatlıkla atma imkanın var. Ayrıca, İTunes ile'de bunu yapabilirsin. iTunes'a video atmak için "File" menüsünden "Add File To Library" linkine tıklıyoruz. IPhone formatına çevirdiğimiz dosyayı buluyoruz ve seçiyoruz iTunes'a atılmış oluyor. iTunes'a attığınız Videoları IPhone'unuzla Senkronize "sync" etmek için sol menüdeki "DEVICES" altından cihazınızı seçip, üst taraftan da Video'ya geçiş yapmanız gerekiyor. Ortaya çıkacak ekrandan istediğiniz Video'yu seçip, ekranın sağ altındaki Senkronize "sync" butonuna basmanız gerekiyor. Böylelikle Video'nuz seyredilir konuma gelmiş demektir. Ayrıca, İTunes'ta summary de manuel yapıp apply diyince herkes bilgisayarda istediğini yükleyip değiştirebilir.
iphone browser ile mp4 filmleri hangi dosya içine atılıyor?