|
@yKuN -> Cevap: freeze mi alayım (31 Mayıs 2008; 17:56:18)
|
quote:
Orjinalden alıntı: power512 cnc dahil hertürlü frezeyi kullanmış biri olarak sana diyorumki bu gösterdiğin şey freze felan değil kesinlikle, onda ben bile blok yapamamki sen hiç yapamazsın tahminen, ayrıca arkadaşlar CNC den bahsetmiş herhalde siz bunları ucuz makinalar felan zannediyosunuz, geçtim makinayı sadece takılan kesici uç (parmak freze) fiyatlarını sorun yeter, ayrıca eğitimini almadıysanız oldukça tehlikeli aletlerdir, kullanmasıda göründüğü kadar kolay değil kendinize oldukça büyük zararlar verebilirsiniz, ayrıca iyi kulanamazsanız kaliteli bi blok yapmanız imkansız Allah razı olsun. 4 senedir şirketimizde 4 adet dik 2 adet yandan cnc var, bunun yanında 3 adet de elektronik freze mevcut.. Ucuz makina olduğunu kimse söylemedi. Zaten yapılacak bir blok için ne cnc ne freze alınır. Sadece o frezeye benzeyen dandirik matkabın bir işe yaramayacağını soyledim. 6 senedir blok işiyle uğraşıyorum. Şimdiye kadar gerçekleştirdiğim en az 8-9 farklı blok dizaynı var. Şu anda da apogee gtx tarzında iğneli tasarımı kullanıyorum ki idle ve load değerlerine bakılırsa seri üretim apogee gtx lerden 1-2 derece daha iyi değerler alıyorum. Parmak frezenin de fiyatlarını biliyorum Cnc lerin de zaten. İş eğitim işi değil. Ben cnc eğitimi almadım zaten. Autocad i biliyorum. Bunun yanında ilk başlarda ustaların yardımıyla birşeyler yapıyordum ki işi zaten öğrendim artık kendi istediğim gibi istediğim şekilde çalışabiliyorum. Yinede tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Kolay gelsin...
|
|
|
|