Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmeliyim ki; uzun zamandır almak isteyip de bir türlü içime sindiremediğim çift sim kartlı telefonlarda nihayet aradığımı buldum diyebilirim. Bana göre piyasada bulunan çift sim kartlı telefonların en iyisi.. Ergonomik dizayn, menüleri, internet hızı, Outlook senkronizasyonu ile mükemmel bir uyum içinde çalışan PC Suite Yazılımı ve özellikle de telefonun kendi yazılımı ve temaları harika ve çok hoşuma gitti. Telefonda yok yok diyebilirim resmen. Toplam hafıza 250 + 250 simler ve telefonun kendi rehber hafızası da 1000 olmak üzere fazlasıyla yeterli gibi görünüyor. Ayrıca bugüne kadar çift sim kartlı telefonlarda yaşanılan bütün konuşma ve hat sorunlarının hiçbiriyle de karşılaşmadım. 60 MB’lık telefon hafızası mevcut, ayrıca 2 GB’a kadar da microsd desteği var. Pil süresi 2-2,5 gün civarında. Ama kutu içeriğinden ikinci pil çıktığı içinde hiçbir sorun yaşanmayacağını sanıyorum. Kamera çekimleri gündüz oldukça iyi. Gece çekim modu da fena değil diyebilirim. Çektiğim foto örneklerini de bu sayfada görebilirsiniz. Çift hattaki profil seçenekleri de oldukça geniş. Birinci hat normalken diğerini sessize alabiliyorsunuz.. Bunu bugüne kadar ki hiçbir çift hatlı cep telefonunda görmedim. 1.hattı normal profilde ayarlayıp tüm uyarı seslerini farklı, ikinci hattı toplantı modunda ayarlayıp tüm uyarı seslerini farklı farklı ayarlayabiliyorsunuz. Bence telefonun en dikkat çekici özelliklerinde birisi bu. Ayrıca piyasadaki mevcut çift hatlıların sadece 1.hattı ile GPRS bağlantısı yapılabiliyor keza MMS de sadece 1.hat ile gönderilebiliniyor. Ama DST3Gcool ile bu işlemleri Her iki hattanda yapabiliyorsunuz ayrıca cihaz EDGE desteğini her iki hat üzerinden de veriyor ve bu da internet bağlantı hızını olumlu yönde etkiliyor. Maillerinize ulaşmak ayrı bir keyif veriyor. Şu an Türkiye’de maalesef operatörler 3G lisans sürecini tamamlayamadıkları için cihazın 3G desteğinden faydalanamasak da bu hizmet operatörler tarafından verilmeye başladığında DST3Gcool ile hem 3.Nesil hızıyla iletişimi hem de görüntülü görüşme zevkini beraber yaşayacağız. Son olarak ürünle beraber gelen PC suite yazılımı da mevcut çift hatlı telefonları düşününce oldukça başarılı ve daha kullanışlı, denemenizi tavsiye ederim. Genel olarak bir değerlendirme yapılacak olursa 10 üzerinden 8,5 puanı hak ettiğini söyleyebilirim.
Ürünle ilgili diğer bütün ayrıntılara linkten ulaşabilirsiniz:
peki sana da sorayım. webcam ve ses kayıt var mı? ses kayıt teknosanın ve bazı sitelerde var görünüyor. ama genccellde yok gözüküyor. webcam de daha telefon piyasaya cıkmadan teknosa ve generalin çıkardığı bir katalogda webcam özelliği de var gösteriyordu. ama şimdi hiç webcamden bahsedilmiyor... hadi usta sen bari cevapla şu sorularımı...
bendede bu telefon var memnunum tek sorunum gprs bağlantısını yapamadım..bir hat turkcell diğeri vodafone.. sende ayarlar varsa ve bağlanabiliyorsan yazarmısın
Orjinalden alıntı: omermesud
peki sana da sorayım. webcam ve ses kayıt var mı? ses kayıt teknosanın ve bazı sitelerde var görünüyor. ama genccellde yok gözüküyor. webcam de daha telefon piyasaya cıkmadan teknosa ve generalin çıkardığı bir katalogda webcam özelliği de var gösteriyordu. ama şimdi hiç webcamden bahsedilmiyor... hadi usta sen bari cevapla şu sorularımı...
inceleme için teşekkürler, ya herşeyi düşünmüşler bi ses kaydı mı atlamışlar bir sorum olcak, yakın yerleri çekim nasıl, gönderdiğiniz fotolarda uzak yerler daha bi flu çıkmış, yakın çekim örnekleri de gönderebilirseniz sevinirim. Bir de fiyatı ne kadar zamanda 500'ün altına düşer sizce
3D-Mototru : Bilgi yok Değişebilir kapak: Yok Hands free: var Visual Voice Mail: yok Radio var Visual Radio: yok Mobiler TV-alıcısı : UMTS üzerinden
Feed Reader (RSS): Bilgi yok Saat: var Kronometre: var Hesap makinesi: var Öse (?) var GPS yok Geotagging yok
Kızıl ötesi yok vCard-desteği: var Bluetooth: 2.0EDR
Bluetooth-profili: PAN (Private Area Network) DUN (Dial-Up Network) FT (File Transfer) HFP (Handsfree Car-Kit) Headset Sync BIP (Basic Imaging) yok BPP (Basic Printing) yok HID (Human Interface Devices) yok OPP (Object Push) yok SPP (Serial Port) yok SAP (SIM Access) yok Advanced Audio Distribution (A2DP) yok AV Remote Control (AVRCP) yok
Bluetooth-mesafesi : 10m Data kablosu : evet
Data kablosu modu : Yığın hafızası Media-Device PC-Suite Modem USB üzerinden aktarma PictBridge yok
USB Mini adaptörü: var E-Mail-Client: var Modem (dahili) var HSCSD (?) var HSDPA (?) yok HSUPA (?) yok Voice Over IP (VOIP) yok GPRS var EDGE var Synchronisationssoftware bilgi yok SyncML yok WLAN yok
Browser-Protokolü WAP2.0 xHTML WAP1.0 yok WAP1.2.1 yok iMode yok HTML yok
Browser-Software Eigenentwicklung (kendi geliştirdiği?) uçuş modu : Bilgi yok
Ayrıca : Dual-SIM-Handy Arama kaydedici (?)
Audioformatları MP3 AMR WMA MIDI WAV
Videoformate 3GPP H.263 H.264 MPG4
Bildformate JPG GIF PNG BMP WBMP SEOBMP
Diğer fotolar:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alageyik34 -- 11 Temmuz 2008; 14:47:16 >
fiyatı biraz daha düşerse kesin bunu alcam, olmadı piccoyu alcam. 2si arasında kaldım 3g kullanırmıyım kullanmazmıyım:-) Ama piyasada olanlar içinde en iyileri bunlar gözüküyor samsungla beraber. Samsung'a diyecek yok, piccoyu da arkadaşlar çok iyi incelemişler ama dst3gcool için 31 mayıstan beri geri bildirimler olmamış. 1-1buçuk aya artsın yorumlar:-)
Aaa bu da iiymiş:-) diğer ikisine odaklanmaktan bunu es geçmişim, bunda tek sorun GSM 1900'ü desteklememesi gibi gözüküyor. Türkiyede yanılmıyorsam gsm 1900 yok ama yine bi standart olması gerektiğini düşünüyorum telefonla