Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri

Bonaventure -> Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (30 Mayıs 2008; 10:37:51)

Evet arkadaşlar. Onkyo 606 hakkında merak edilen audysey ile ilgili bir kaç test yaptım. Teknik bir analiz yapmaktan çok uzağım. Ancak kabaca gördüklerimi, artılarını vs. anlatacağım. Onkyo 606'nın yanında wharfedale 9.6, 9.2, sw150, 9cs kullanıyorum. Amfiden ve kolonlardan zaten memnundum. Setup'da Equalizer ayarını V şeklinde yapmıştım. Ayrıca, kolonların dinleme noktasına uzaklıkları ve hangisine ne kadar güç vereceğimi de manuel ayarlamıştım.

Audysey, onkyonun yeni nesil serisinde kullanılan ve yukarıda manuel olarak yaptıklarımı otomatik olarak odanın şeklinde göre, en uygun şekilde ayarlayan yeni bir teknoloji. Temelde amacı, daha kısık seste daha fazla detay, daha iyi dağılan bir ses sunmak.

Test çok basit. Amfiye, yanında verilen bir mikrofon takıyorsun. Bu mikrofonu sırasıyla dinlediğiniz noktaya, bu noktanın aynı hizada en az bir metre sağına ve sonra da soluna koyuyoruz. Bu noktaların her birinde tüm kanallardan garip frekansta sesler veriliyor. Daha sonra amfi işlemcisinde hesaplamalar yapılıyor. Odanızın şekline göre en doğru kolon uzaklıkları, hangi kolonda ne kadar güç olacağı audysey tarafından hesaplanıyor. Ayrıca normalde manuel olarak tek tek değişik frekanslarda girdiğiniz değerlerle oluşturduğunuz equalizer ayarını audysey şeklindeve değerleri gözükmeyen şekilde ayarlıyor.

Standart Digiturk, DVD, Laptopdan hdmi bağlantıyla mkv ve divx izleme ve müzik dinleme amaçlı kullanıyorum amfiyi. Yani hemen hemen her noktada amfiye yoğun ihtiyacım var. Altivi rezaletinden ötürü ps3 üm hala gelmediğinden ve ps3 ü geçtim sadece altivi'den paramıkurtarma durumuna olduğumdan ps3 oyun ve bluray filmlerde test yapamadım.

Test gerçekten düzgün sonuçlar üretti mi ve ne kadar fark yarattı bunları merak ettiğimden iki kez farklı dinleme noktası seçerek yaptım. Normalde 4X7 metrekarelik bir salon var. Ön kolonlara 4 mt, arka kolonlara 3mt uzaklıkta dinleme noktam. Bir böyle denedim; bir de 1.5 metre kadar daha yaklaştım önlere öyle denedim.

Audysey in otomatik ayarladığı equalizetr benimkine göre bariz daha iyiydi. Seste güç ve netlik artmıştı. Manuel olarak bu kadar iyi ayar yapılabilir belki; ama adam bunu otomatik olarak gayet düzgün yaptı. Daha sonra kolon uzaklıklarını gayet doğru hesapladı. Direk ölçtüm; cuk oturtmuş. Kolonlara güçleri ayarlarken, daha önce +6db, +10db gibi ayarlar verirken , audysey bunları 9.6 ların gücü 9.2lere çok fazla öne çıkmasın diye -2db gibi değerler ayarladı. Sub ı -13 db ye getirdi. Net değerleri isteyene ayrıca hepsi için gönderebilirim; ama tabii ki bu benim odaya ve uzaklıklara göre olduğundan kimseye uymayabilir. Bu değerler sonunda test etmek için digiturku açtım. Ses biraz daha iyi gibiydi; ama digiturk zaten uygun bir test ortamı değil. Yüzüklerin efendisi ve hero yu denedim dvd ortamında. Ses gerçekten bariz daha iyi dağılıyordu. Geçilşler bariz daha iyiydi. Ses odayı resmen sarıyordu. Daha önce kolonlar birbirini bastırdığından, bazen arkalardan gelen efektler sönük kalıyordu; bazen müzik fazla geliyordu, bazen konuşmalar azıcık sönük kaalbiliyordu. Aksine bu sefer çok daha iyi bir sinema deneyimi yaşadım. Nazgulların kafamın üstünde gezdiğini hissettim. Müziklerde bariz bir fark hissetmek zor. O da tatminkardı ama. Mkvlerde de eksisine oranla sönük kalan bir kanal yoktu. Sesin ara ara artması ve orantısız azalması gibi sorunlar oalbiliyordu. Bunlara rastlamadım.

Diğer test sonucunda audysey önlere yaklaşmam dolayısıyla arkaları daha ön plana çıkardı. Hatta bu kısımda da çok keyif aldım. Audysey beni fazlasıyla memnun etti. Dediğim gibi, dinleme noktasının az önüne veya arkasına koyarak da çok güzel ve size özel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Ayrıca audysey sayesinde ses kısıkken daha fazla detay duyduğumu hissettim. Ses 20lerde ortalığı inletiyordu ayrıca. Ancak ne kadar fark olduğunu matematiksel olarak söyleme şansım malesef yok.

İzlenimlerim bunlar. Saygılar..

Daneel -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (30 Mayıs 2008; 11:50:39)

Bonaventure Audyssey Oda kalibrasyonu ve Dynamic EQ iki farklı özellik. Oda kalibrasyonu 8 kanallı EQ yerine çok adha fazla noktalı bir analiz frekans tepkisi düzeltmesi yapıyor. Başarılı Audyssey ayarlaması için püf noktaları Onkyo konusuna yazmıştım, oradan bu püf noktalara dikkat ederek çok daha başarılı bir kalibrasyon elde edebilirsin. Ben istediğim seviyeye gelene kadar 10 kalibrasyon yapmışımdır.

Dynamic EQ özelliği aktif yapılınca Audyssey yaptığı frekans ölçümlerine göre sesi kıstıkça bass frekansları daha az azaltıyor ve surround kanallardaki seviyeyi daha az alçaltıyor asıl artısı bu. Daha önce belirttiğim püf noktalara dikkat ederek yapacağın yeni kalibrasyondan sonra Dynamic EQ on/off A/B testleri yapabilirsen çok sevinirim.

Bu arada arka kolonlar demişsin, 5.1 sistemlerde surroundlar arkada değil yanlarda yer alırsa surround etkisi daha fazla oluyor ama yerleşim sıkıntıları sebebiyle her zaman mümkün değil. Audyssey kanal seviyelerini genel olarak + olarka değil - olarak ayarlıyor referans seviyesine daha yakın olsun diye genel ses seviyesi.

Benim tahminim Audyssey subı 8-9metreye koymuştur, SW150 gerçekten çok yavaş bir sub bunun sebebi bu. Ayrıca subın ses seviyesini orta seviye hatta biraz altında tutmak daha iyi sonuç veriyor. Genelde çift kablo ile sub bağlantısı yapılır sesi arttırmak açısından ama ben bunun netliği biraz azalttığı hissini aldığımdan kaliteli tek kablo ile yapıyorum seninki nasıl bilmiyorum.

Bonaventure -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (30 Mayıs 2008; 16:33:48)

sub ın sesini biraz daha açarak daha iyi sonuç alacağımı söylüyor audysey dökümanı. Evet, yanlara koymak daha iyi sonuç verir; ancak maalesef yer sıkıntısı var. Sub ın uzaklığını net olarak doğru buldu Daneel. Sesi 3/4 oranında, yani yarıdan fazla açmıştım. Senin başlığı da bi okuyayım. Sen audysey kalibrasyonları yaptın demek.. Bariz bir fark gördün mü sen de?

mehmet.mercan -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (30 Mayıs 2008; 17:49:10)

Sanırım bu özellik Harman Kardon EzSet/EQ™ teknolojisine benziyor. Bu teknolojiyi ilk uygulayan firma Harman Kardon diye biliyorum.

[image]http://img98.imageshack.us/img98/4272/hkavr247mikroys9.jpg[/image]

- Harman Kardon EzSet/EQ™ Mikrofonu

Daneel -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (1 Haziran 2008; 12:14:44)

Ben onuncuda da olsa çok ideal bir ses tepkisi, surround etkisi yakaladım, elimde Aviva est cdleri bilgisayar ile kalibrasyon programları da vardı.

Harman Kardon belki ilk yapmış olabilir Auto EQ olayını ama Audyssey Multi XT olanında 512 nokta referanslı, anlık ses seviyesinin değil zamana yayılmış ses enerjisinin baz alınıp hesaplama yapıldığı bir oda düzeltme kullanıyor.

Bonaventure Onkyo setupta crossoverları full band seçmiştir, onları 9.6lar için 50ye 9.2 ve 9CS için 90'a getir bence. Crossover noktalarına Audyssey deil Onkyo karar vermiş buraya bir düzeltme gerekiyor.

SW150'yi net uzaklıkta bulması çok şaşırtıcı, birinci elden biliyorum yavaş bir sub.

Mutlaka benim audssey noktalarına bir göz atın.

mehmet.mercan -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (1 Haziran 2008; 22:50:24)

Üstad ben sadece bilgi olsun diye yazmıştım yanlış anlama. Reklam kokan bir durum yok yani [:'(]

Bende AVR 247 alırken İstinye Park - Akusta'da Harman Kardon kataloğa bakmıştım. Orda yıllara göre teknoloji grafiği vardı. Bu teknolojiyi ilk Harman Kardon duyurdu diye not düşmüşlerdi. Aslında bende onların yalancısıyım.

Bonaventure -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (2 Haziran 2008; 9:47:34)

Evet Daneel. Default full band idi. Hiç değiştirmedim. O kadar fark yaratıyor mu? Hakikaten her denemede sonuca yaklaşılacak bir test bu.

Daneel -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (2 Haziran 2008; 9:54:16)

quote:

Orjinalden alıntı: Bonaventure

Evet Daneel. Default full band idi. Hiç değiştirmedim. O kadar fark yaratıyor mu? Hakikaten her denemede sonuca yaklaşılacak bir test bu.

Onu mutlaka değiştirmen gerek, bu kalibrasyon frekans düzeltmesini etkilemiyor zaten, sadece hangi frekansların kolonlara değil de suba yönlendirileceğini belirtiyor. Ben sub ile ideal uyum için 9.6ları 50-60 civarında kullanıyorum, 9.cs 80'e tam inmiyor 90 daha iyi.

Gene de öncelikle frekans tepkisi ayarlaması için dikkat edilmesi gereken hususlar var, bunları Onkyo konusunda okuyabilirsin.

withhonour -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (2 Haziran 2008; 16:22:56)

merhabalar bu bahsettiğiniz ayar durumu çoğu avr de olan auto-cal şeklinde belirtilen otomatik kalibrasyonda ne gbi farkları var yoksa ayn şey de onkyo için ismi mi farklı?

mortalivy -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (3 Haziran 2008; 14:17:20)

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

quote:

Onu mutlaka değiştirmen gerek, bu kalibrasyon frekans düzeltmesini etkilemiyor zaten, sadece hangi frekansların kolonlara değil de suba yönlendirileceğini belirtiyor. Ben sub ile ideal uyum için 9.6ları 50-60 civarında kullanıyorum, 9.cs 80'e tam inmiyor 90 daha iyi.

Gene de öncelikle frekans tepkisi ayarlaması için dikkat edilmesi gereken hususlar var, bunları Onkyo konusunda okuyabilirsin.

ben de ayarları her iki şekliyle de denedim. ancak full band iken daha ii sonuç aldığımı söyleyebilirim.

Bonaventure -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (4 Haziran 2008; 0:23:28)

Daneel, dediğin gibi frekansları ayarladım. Yani şöyle, 9.6 ları 50hz, 9.2 ve 9cs leri ise 80 hz olarak ayarladım. Frekans artırımı daha güçlü ses çıkışı gibi bir sonuç verdi. Arkalar geride kalmaktan sıyrıldı. Bu frekans değerleri kabaca bu anlama mı gelir? Full Band hangi frekans değeridir? Full Band diyince tüm frekans değerlerindeki sesi bana gönder demek oluyor sanki.

Daneel -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (4 Haziran 2008; 15:13:15)

Aynen o anlama geliyor, ben centeri biraz daha yukarı çekerdim, muhtemelen 90a.

Yeni bir Audyssey kalibrasyonu yapmanız da gerek, kritik noktalara dikkat ederek.

Bonaventure -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (4 Haziran 2008; 17:04:59)

90 yok Daneel bende. 60-80-100 diye gidiyor :D

phantom_coal -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (5 Haziran 2008; 15:36:00)

doğubankta bugün baktım 606 'ya 450 euro yada 650 dediler.Tam hatırlıyamıyorum. 706 yada 705 numarasını tam haırlamıyorum onada 1400ytl dediler.Arada niye bu kadar fark var.

Omer76 -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (5 Haziran 2008; 15:43:12)

quote:

Orjinalden alıntı: phantom_coal

doğubankta bugün baktım 606 'ya 450 euro dediler 706 yada 705 numarasını tam haırlamıyorum onada 1400ytl dediler.Arada niye bu kadar fark var.

606 oldugundan eminmisin ? 450 € garantisiz olur herhalde yinede ucuz gibi.

felmali -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (5 Haziran 2008; 16:08:14)

yaw ucuzmus
ben yurt disinda getireyim diyorum ama
bu fiyatlarla cok buyuk bir fark olmuyor
cekecegim eziyete degmez
Daneeeeeel neredesin ?
verecegin akillari bekliyorum [:)]

not: 706 daha dunya piyasasina surulmedigine gore, bahsedilen 705 olmali, o da 1600-1700 lerden geri gelmis o zaman
fiyat aldiginiz yeri bildirebilir misiniz ? p.m de olur

selamlar

quote:

doğubankta bugün baktım 606 'ya 450 euro dediler 706 yada 705 numarasını tam haırlamıyorum onada 1400ytl dediler.Arada niye bu kadar fark var.

Bonaventure -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (5 Haziran 2008; 16:13:14)

605 dir diyeceğim. Fiyat onun için bile iyi. Bir yanlışlık var bence..

Omer76 -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (5 Haziran 2008; 16:17:42)

bence de bir hata var gibi sanki. 900 YTl civari zaten Avrupa fiyatlari ile ayni fiyat.

felmali -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (5 Haziran 2008; 16:19:30)

abi,

bir ara doviz cikmadan 1000lere inmisti
simdi doviz daha da asagida, olmaz degil yani
zaten 705 fiyati da inmis gozukuyor
selamlar

quote:

605 dir diyeceğim. Fiyat onun için bile iyi. Bir yanlışlık var bence..

phantom_coal -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (5 Haziran 2008; 19:27:03)

yok beyler yanılmıyorum

dükkana girdim adamla pazarlık yaptım 705 için !!! 605 değil dikkatinizzi çekerim,dedi 1400ytl olur .Sonra bir daha gittim bana fiyat veren adam yemek yiyordu diğeri 1450 ytl dedi.Bende olurmu öyle şey 30 dakka önce 1400 dü ,euro mu yükseldi dedim.[:@] Doğrudur dedi.Yani sıkı pazarlıkçıysanız ,cebinizede parayı koydunuzmu 1350 ytl ye alınır.

Ben düşünüyorum 605 yada 705 almayı,thx hariç ne farkları var.Bana lütfen kolon tavsiye edin subwoofer filan hepsine 500ytl ayırabilirm Onkyo hariç.Bir sürü başlığa msj yazdım ama hiç kimse yazmadı cevap.Kimse yardım etmiyor,yardım edene dükkanı pm olarak atcam.

Burada 605 i yanlış yazmış olabilirim,editledim o msj ı.

Ama 705 kesinlikle 1400 ytl idi,adım gibi eminim.

phantom_coal -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (5 Haziran 2008; 19:42:21)

onkyo ile Pure Acoustic Dream 77 kullanmak istiyorum,ama bu hopörleri hiçb bir yerde bulamıyorum.Sirkecide bu hopörleri satan yerler varmı.

ayhifi -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (6 Haziran 2008; 7:46:34)

Pure Acoustics home thaeatre club topiğinin altında yazıyor. Sirkecide Gençten iş hanında aktive elektronik varmış. Birde Kadıköyde lüx elektronik varmış sanırım. Oralardan bulabilirsiniz.

edit: kelime hatası

Daneel -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (6 Haziran 2008; 11:18:11)

quote:

Orjinalden alıntı: felmali

yaw ucuzmus
cekecegim eziyete degmez
Daneeeeeel neredesin ?

not: 706 daha dunya piyasasina surulmedigine gore, bahsedilen 705 olmali, o da 1600-1700 lerden geri gelmis o zaman

selamlar

quote:

Geldim Felmali, bence toppoptan 705 fiyatı al, THX filtreleri ve sertifikası var, preoutları var, spidr fiyatlarda yardımcı oluyor. Yurtdışı ile karşılaştır, Onkyo'nun yeni serilerin de eli kulağında, bir aya kalmaz yayınlanır spekleri, 606'nın tek güzelliği dynamic EQ, ama sen çok yakında gidiyordun diye hatırlıyorum.

phantom coal receivera verdiğiniz para kadar kolonlara ayırmanızı tavsiye ederim, illa tower olması da gerekmiyor bookshelf tipi de iş görür.

felmali -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (6 Haziran 2008; 15:08:27)

abi eyvallah

insallah gidiyorum da, internette epey gezindim
oradaki(Fransa) fiyatlar kesinlikle Tr'den, daha dogrusu Dogu bank'tan ucuz degil
Ingiltere daha ucuz ama oraya da en az bir ay gitmiyorum
Resmi fiyatlarda TR biraz daha pahali olabilir
gerci yurt disindan alinca, Dogu Bank durumu oluyor
Toppop'dan da memnuniyetle sorarim ama
705 icin, 1350 liraya yaklasabilirlerse cok sasiririm
her halukarda yurt disi isine hevesim biraz zedelendi
magazalara girip bakacam ama
Dogubanktan % 10-15 daha ucuz olmazsa degmez
bir de stresli bir hammallik yapacaz, kargo da mal hasar gorur mu diye dusun dur..
her sey icin cok sagol Daneelcim, daha senle isim bitmedi, aman kaybolma :)
sevgiler

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

quote:

Orjinalden alıntı: felmali

yaw ucuzmus
cekecegim eziyete degmez
Daneeeeeel neredesin ?

selamlar

quote:

Geldim Felmali, bence toppoptan 705 fiyatı al, THX filtreleri ve sertifikası var, preoutları var, spidr fiyatlarda yardımcı oluyor. Yurtdışı ile karşılaştır, Onkyo'nun yeni serilerin de eli kulağında, bir aya kalmaz yayınlanır spekleri, 606'nın tek güzelliği dynamic EQ, ama sen çok yakında gidiyordun diye hatırlıyorum.

phantom coal receivera verdiğiniz para kadar kolonlara ayırmanızı tavsiye ederim, illa tower olması da gerekmiyor bookshelf tipi de iş görür.

[:)][:)][:)][:)][:)][:)][:)]

phantom_coal -> Cevap: Onkyo 606 - Audysey Dynamic EQ İzlenimleri (6 Haziran 2008; 18:16:18)

doğubank en altkatta sırtını anakapıya verin,sağdan 3.dükkan filan.Zaten sol tarafta bir onkyo satan dükkan var o kadar.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.609375