Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
PG-40, CL-41 Kartuş Resetleme ( MP150, MP160, MP170, MP180, MP450, MP460 )

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Yazıcı/Tarayıcı >> PG-40, CL-41 Kartuş Resetleme ( MP150, MP160, MP170, MP180, MP450, MP460 ) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
EuphoriA

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

30 Mayıs 2008; 0:16:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar PG-40 ve CL-41 tekrar dolum yapılabilsede çıkan sorunlar malum. Yazıcının üzerinde "kartuş boş" ışıkları sürekli yanık kalıyor, yazdırma esnasında yazılım hata veriyor v.s Bu sorunun üstesinden Stop/Resume düğmesine 5-10sn basılarak gelinebiliyor ama bu seferde kartuşlar birkaç defa dolumdan sonra kullanılamıyor.

Daha önceden birkaç çözüm verilmiş sanırım ( Servis Modunda Açmayı Deneme, Kartuş Üzerinde Bağlantı Noktalarını Sırayla Bantlama )ve maalesef işe yaramıyorlar. Benim netten bulup denediğim yöntem işe yaradı. Yazıcının kartuş boş sinyalleri yanmıyor ve yazılımdan bakıldığında iki kartuşda dolu gözüküyor.

Önce MPTool isimli programını indiriyoruz ; http://www.ipt.nm.ru/MPTool.rar

- Yazıcıyı kapatıp fişini prizden çekiyoruz.
- Açma / Kapama tuşuna basılı tutarken fişini prize takıyoruz.
- Açma / Kapama tuşundan parmağımızı çekmeden Stop/Resume tuşuna ( tuşun üzerinde daire içinde ters üçgen işareti var ) bir defa basıyoruz.
- Açma / kapama tuşundan parmağımızı çekiyoruz.

Bu esnada windows "bilinmeyen aygıt bulundu" uyarısı verecek önemli değil. MPTool programını çalıştırıyoruz. Açılışta biraz bekleyin yazıcıyı tanıması biraz süre alıyor. Yazıcıyı gördükten sonra önce "Reset Black" sonra "Reset Color" tuşlarına basarak kartuşları sıfırlıyoruz. Bu işlem bittikten sonra yazıcının fişini çekerek kapatıyoruz. Fişi takıp normal şekilde açtığınızda kartuş uyarı ışıklarının söndüğünü ve windows altında kartuşların tam dolu olduğunu göreceksiniz.

( Not : Bende reset işlemini bitirdikten sonra makinayı açtığımda Windows printerı görmedi. Böyle birşey olursa USB kablosunu çıkarıp windowsu yeniden başlatın ya da USB Portu değiştirin ya da driverı silip yeniden kurun )

( Not 2 : Tüm sorumluluk uygulayana aittir. )

Edit : MP-210 uyumluluk listesinden çıkartıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 16 Haziran 2008; 18:53:31 >

Anti Anderlecht
ist_Mail

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Mayıs 2008; 10:48:53 

Çok önemli bir paylaşım. Teşekkürler...

tmcc

30 Mayıs 2008; 19:27:38 

sakın denemeyin!!!

Bossa

2 Haziran 2008; 12:57:34 

Arkadaşlar, özellikle canon'un lazer yazıcılarında bu tarz program yanıltmalarında kartuşların chipli olmalarından dolayı kartuş arızalarına neden olabiliyor. Bu nedenle hem cihaz hemde kartuş garantili ise garantisinden çıkabilme olanağı mevcut. Hiç tavsiye etmiyorum bu nedenle .

İyi Günler ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bossa -- 2 Haziran 2008; 12:56:09 >

Bir_Bilen

2 Haziran 2008; 19:18:45 

Test edildi, onaylandı. Teşekkürler bilgi için

KARTUŞ DOLUMU HAKKINDA BİLGİLER

1,5 YTL'ye KARTUŞ DOLUM FIRSATI
AC Kırıklar

4 Haziran 2008; 21:24:35 

Arkadaşlar 1 sefer kendim sorunsuz kartuş dolumu yaptım.2.sefer dolum yapıp koyduğum zaman kartuşların sağa sola hareketini sağlayan plastiğin çıktığın gördüm. ( ip gibi bişey ) Şimdi yazıcıyı açtığımda çeşitli sesler çkartıyor ama bişey yazdırmıyor doğal oalrak çünkü kartuşlar hareket etmiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

İmzam bana özeldir
@mc@bey

Sisteme Gözat

5 Haziran 2008; 2:06:43 

quote:

Orjinalden alıntı: Bir_Bilen

Test edildi, onaylandı. Teşekkürler bilgi için

+ Çok

1 yıldır beni illet eden bu derdi çözen EuphoriA'ya ve bu başlığı görmemi sağlayan Bir_Bilen'e aşırı teşekkür!
MIZIKCI

16 Haziran 2008; 17:08:57 

Bu yöntemi MP210 yazıcıda deneyip başarılı sonuç alan arkadaş var mı acaba? Ben beceremedim.

EuphoriA

16 Haziran 2008; 18:54:40 

Yöntem MP-210 larda işe yaramıyor sanırım. Başka biryerde daha başarısız olan bir kişi var. MP-210' u listeden çıkarıyorum.

Anti Anderlecht
marmaralıterbiyeci
Uzaklaştırılmış

Cezası bitmiş fakat kullanıcı giriş yapmamıştır

25 Haziran 2008; 15:38:19 

MP170 kullanıyorum, bu yöntem bu modelde işe yarıyor. Ancak cihaza zarar verdiğini düşünüyorum ya da ben hatalı kullandığım için bu sorunla karşılaştım. Şöyle ki; cihazın LCD gösterge dili değişti (araştırdığım kadarı ile Sırpça olduğunu düşünüyorum) ayrıca renkli basımlarda cihaz maviyi nerede ise hiç kullanmıyor. Yazılıma zarar verdiğini düşünüyorum ve şu günlerde bundan kurtulmanın yollarını arıyorum. Ayrıca belirteyim kartuşta mavi (cyan) mürekkep mevcut daha yeni doldurdum ve doğru yere doldurduğumu da kontrol ettim tekrar. Öncelikle bu cihazın firmwire'ını fabrika çıkışına çevirebilirmiyim bunu öğrenmek istiyorum. Eğer çözüm önerileriniz varsa yardımlarınız için teşekkür ederim.
caglaraktas

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2008; 22:53:18 

MP450 modelinde kullanıldı gayet başarılıdır arkadaşlar emeği geçenlere teşekkürler.

İNTEL E8400 CPU - ZALMAN 9700 LED - ASUS RAMPAGE FORMULA ANAKART - 2*1 GB CORSAIR DOMINATOR 1066 MHZ RAM - SAPPHIRE HD4850 TOXIC 512MB EKRAN KARTI - 250 GB SEGATE 16MB NCQ SATA 2 - 22" BENQ X2200W LCD - SKYSTAR 2.6D - TT ARMOR+ KASA - HIGH POWER 560W PSU - ZYXEL 661HW WİRELESS MODEM - DIANA 4+1
smbdy

9 Ekim 2008; 22:33:57 

mp 150 de denedim olmadı.yinede teşkkürler..

every saint has a past and every sinner has a future...
head35
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ekim 2008; 13:18:46 

mp460 için deneyen varsa sonucu yazabilirmi?
DIGIL

29 Ekim 2008; 0:36:07 

Arkadaşlar PG-40 ve CL-41 kartuşlarını kullanan CANON MX 310 yazıcıda resetleme mümkün mü? Mümkünse nasıl? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

ÇOK LAF YALANSIZ, ÇOK PARA HARAMSIZ OLMAZ.
(Alıntı yapabilirsiniz ama benden olduğunu belirtmek şartıyla)
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Yazıcı/Tarayıcı >> PG-40, CL-41 Kartuş Resetleme ( MP150, MP160, MP170, MP180, MP450, MP460 ) Sayfa: [1]
Buraya git: