Şimdi Ara

PG-40, CL-41 Kartuş Resetleme ( MP150, MP160, MP170, MP180, MP450, MP460 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
4
Favori
25.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar PG-40 ve CL-41 tekrar dolum yapılabilsede çıkan sorunlar malum. Yazıcının üzerinde "kartuş boş" ışıkları sürekli yanık kalıyor, yazdırma esnasında yazılım hata veriyor v.s Bu sorunun üstesinden Stop/Resume düğmesine 5-10sn basılarak gelinebiliyor ama bu seferde kartuşlar birkaç defa dolumdan sonra kullanılamıyor.

    Daha önceden birkaç çözüm verilmiş sanırım ( Servis Modunda Açmayı Deneme, Kartuş Üzerinde Bağlantı Noktalarını Sırayla Bantlama )ve maalesef işe yaramıyorlar. Benim netten bulup denediğim yöntem işe yaradı. Yazıcının kartuş boş sinyalleri yanmıyor ve yazılımdan bakıldığında iki kartuşda dolu gözüküyor.

    Önce MPTool isimli programını indiriyoruz ;http://www.ipt.nm.ru/MPTool.rar

    - Yazıcıyı kapatıp fişini prizden çekiyoruz.
    - Açma / Kapama tuşuna basılı tutarken fişini prize takıyoruz.
    - Açma / Kapama tuşundan parmağımızı çekmeden Stop/Resume tuşuna ( tuşun üzerinde daire içinde ters üçgen işareti var ) bir defa basıyoruz.
    - Açma / kapama tuşundan parmağımızı çekiyoruz.

    Bu esnada windows "bilinmeyen aygıt bulundu" uyarısı verecek önemli değil. MPTool programını çalıştırıyoruz. Açılışta biraz bekleyin yazıcıyı tanıması biraz süre alıyor. Yazıcıyı gördükten sonra önce "Reset Black" sonra "Reset Color" tuşlarına basarak kartuşları sıfırlıyoruz. Bu işlem bittikten sonra yazıcının fişini çekerek kapatıyoruz. Fişi takıp normal şekilde açtığınızda kartuş uyarı ışıklarının söndüğünü ve windows altında kartuşların tam dolu olduğunu göreceksiniz.

    ( Not : Bende reset işlemini bitirdikten sonra makinayı açtığımda Windows printerı görmedi. Böyle birşey olursa USB kablosunu çıkarıp windowsu yeniden başlatın ya da USB Portu değiştirin ya da driverı silip yeniden kurun )

    ( Not 2 : Tüm sorumluluk uygulayana aittir. )

    Edit : MP-210 uyumluluk listesinden çıkartıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 16 Haziran 2008; 18:53:31 >







  • Çok önemli bir paylaşım. Teşekkürler...
  • sakın denemeyin!!!
  • Arkadaşlar, özellikle canon'un lazer yazıcılarında bu tarz program yanıltmalarında kartuşların chipli olmalarından dolayı kartuş arızalarına neden olabiliyor. Bu nedenle hem cihaz hemde kartuş garantili ise garantisinden çıkabilme olanağı mevcut. Hiç tavsiye etmiyorum bu nedenle .

    İyi Günler ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bossa -- 2 Haziran 2008; 12:56:09 >
  • Test edildi, onaylandı. Teşekkürler bilgi için
  • Arkadaşlar 1 sefer kendim sorunsuz kartuş dolumu yaptım.2.sefer dolum yapıp koyduğum zaman kartuşların sağa sola hareketini sağlayan plastiğin çıktığın gördüm. ( ip gibi bişey ) Şimdi yazıcıyı açtığımda çeşitli sesler çkartıyor ama bişey yazdırmıyor doğal oalrak çünkü kartuşlar hareket etmiyor. Yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bir_Bilen

    Test edildi, onaylandı. Teşekkürler bilgi için


    + Çok

    1 yıldır beni illet eden bu derdi çözen EuphoriA'ya ve bu başlığı görmemi sağlayan Bir_Bilen'e aşırı teşekkür!
  • Bu yöntemi MP210 yazıcıda deneyip başarılı sonuç alan arkadaş var mı acaba? Ben beceremedim.
  • Yöntem MP-210 larda işe yaramıyor sanırım. Başka biryerde daha başarısız olan bir kişi var. MP-210' u listeden çıkarıyorum.
  • MP170 kullanıyorum, bu yöntem bu modelde işe yarıyor. Ancak cihaza zarar verdiğini düşünüyorum ya da ben hatalı kullandığım için bu sorunla karşılaştım. Şöyle ki; cihazın LCD gösterge dili değişti (araştırdığım kadarı ile Sırpça olduğunu düşünüyorum) ayrıca renkli basımlarda cihaz maviyi nerede ise hiç kullanmıyor. Yazılıma zarar verdiğini düşünüyorum ve şu günlerde bundan kurtulmanın yollarını arıyorum. Ayrıca belirteyim kartuşta mavi (cyan) mürekkep mevcut daha yeni doldurdum ve doğru yere doldurduğumu da kontrol ettim tekrar. Öncelikle bu cihazın firmwire'ını fabrika çıkışına çevirebilirmiyim bunu öğrenmek istiyorum. Eğer çözüm önerileriniz varsa yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • MP450 modelinde kullanıldı gayet başarılıdır arkadaşlar emeği geçenlere teşekkürler.
  • mp 150 de denedim olmadı.yinede teşkkürler..
  • mp460 için deneyen varsa sonucu yazabilirmi?
  • Arkadaşlar PG-40 ve CL-41 kartuşlarını kullanan CANON MX 310 yazıcıda resetleme mümkün mü? Mümkünse nasıl? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • MP170 ile denedim, işe yaramadı. Kartuşlarımı aylardır kullanmıyordum. Ölmüş olabilirler. Doldurttum ama yine de canlanmadılar.

    Ha, gösterge dilim de Japonca oldu. Çözüm bulamazsam gidecek 100 lira

    .oO°Oo.
  • Arkadaşlar MP150 ile denedim kesinlikle %100 oluyor.
    Bilginize...

    1- Yazıcının elektrik kablosunu çekin,
    2- on/off tuşunu basılı tutun bırakmayın,
    3- elektrik kablosunu takın (işin sırrı burada)

    4- bu esnada resume/cancel tuşuna 1 kez basın ve bırakın,
    5- on/off tuşunu da bırakın

    cihaz servis moduyla açılmış oluyor.
    Sonrasında programı çalıştırın Reset Black ve Reset Color u çalıştırın
    işlem bitince programı ve yazıcıyı kapatın fişini çekip takın normal şekilde açın işlem tamam.

    Yalnız kesinlikle kartuşlarınızı boş tutarak kurutmayın ve boş kullanmayın.
    Benim siyah kartuşu biraz temizlemem gerekti.
  • MP180 de denedim çalışıyor. Çok teşekkür ederim.
  • Birkaç gün içinde kargodan (sağlam gelirse) Canon MP170 gelecek bana. Cihaz kartuşları bitince bayadır rafta beklemiş. Kartuş fiyatlarına baktım yazıcının parasını baya geçiyor. Yazıcılar hakkında da hiç bir bilgim yok. Bu yazıcı ve kartuşları hakkında bilgi verebilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim. Üzerinde gelecek kartuşlar işe yarar mı artık? Hangi kartuşlara sahip onu da bilmiyorum. Bu arada kendim dolum yapacağım, bu makina için bana neler lazım vs. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • yine ben cevaplıyım:)))) pg-40 ve cl-41 kullanıyor cıhaz.. benım zamanımda kartus resetleme falan bulunmamıstı sımdı arkadaslar arastırıp bulmuslar sagolsunlar...umarım kartusları rahatca dodurabılırsın...gozenekler tıkanmıs olabılıyor kullanmayınca su buharı ıle acılıyordu yanlıs hatırlamıyosam...ben hıc doldurmayı denemedım...umarım faal olarak rahatca kullanabılırsın....
    quote:

    Orjinalden alıntı: TARANTULA-MK

    Birkaç gün içinde kargodan (sağlam gelirse) Canon MP170 gelecek bana. Cihaz kartuşları bitince bayadır rafta beklemiş. Kartuş fiyatlarına baktım yazıcının parasını baya geçiyor. Yazıcılar hakkında da hiç bir bilgim yok. Bu yazıcı ve kartuşları hakkında bilgi verebilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim. Üzerinde gelecek kartuşlar işe yarar mı artık? Hangi kartuşlara sahip onu da bilmiyorum. Bu arada kendim dolum yapacağım, bu makina için bana neler lazım vs. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

    yine ben cevaplıyım:)))) pg-40 ve cl-41 kullanıyor cıhaz.. benım zamanımda kartus resetleme falan bulunmamıstı sımdı arkadaslar arastırıp bulmuslar sagolsunlar...umarım kartusları rahatca dodurabılırsın...gozenekler tıkanmıs olabılıyor kullanmayınca su buharı ıle acılıyordu yanlıs hatırlamıyosam...ben hıc doldurmayı denemedım...umarım faal olarak rahatca kullanabılırsın....
    quote:

    Orjinalden alıntı: TARANTULA-MK

    Birkaç gün içinde kargodan (sağlam gelirse) Canon MP170 gelecek bana. Cihaz kartuşları bitince bayadır rafta beklemiş. Kartuş fiyatlarına baktım yazıcının parasını baya geçiyor. Yazıcılar hakkında da hiç bir bilgim yok. Bu yazıcı ve kartuşları hakkında bilgi verebilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim. Üzerinde gelecek kartuşlar işe yarar mı artık? Hangi kartuşlara sahip onu da bilmiyorum. Bu arada kendim dolum yapacağım, bu makina için bana neler lazım vs. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.




    Satıştan sonra tam destek bu olsa gerek. Saolasın Önder kardeşim iyi oldu bu söylediğin. Kargolar sorunsuz ulaşsın da sıfır kartuş alırım sonra da mecburen evde dolum yapıcaz, malum fiyatlar uçuk.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.