bu yazıcıya sahibim. geçenlerde siyah kartuşu bitti ve(350) ve ekranında sağdaki(siyah olan kartuşu) değiştirin yazısı çıktı. gidip kartuşu doldurttum, taktım fakat aynı uyarıyı verdi. kartuş yanmıştır deyip yeni bir siyah kartuş aldım, taktım ve sorunsuz olarak uzun süre kullandım. o kartuşta bir süre bitti ve yazıcının ekranında kartuşu değiştirin uyarısı verdi. o kartuşuda gidip doldurttum getirip taktım fakat yine kartuşu boş olarak gördü. Forumlarda biraz araştırma yaptım ve bu modelin son 3 kartuşun seri numarasını hafızasında tuttuğu ve doldurulup takılsa bile görmeyeceği belirtiliyordu. 2 tane daha kartuş aldım ve onlarıda sırayla taktım. normalde ilk taktığım kartuşu şimdi tekrar taktığımda normal olarak görmesi gerekirken yine kartuşu görmüyor. bunun nedeni nedir? ekstra başka birşey yapmam mı gerekiyor bu şekilde her seferinde yeni kartuş alma ile başa çıkılmaz.(kartuşlar orijinal değil yan sanayi kutunun üstünde premium yazıyor ve orijinal ile bir farkını göremedim)
Kartuşları çipli olduğu için mi acaba? ben açıkçası ub piyasadan uzak kaldım bende yakın zamanda otomatik reset atan epsonn kartuşları ile epson rx 585 alacağım, ama eğer çipli ise(ki bu modeli çipli idi galiba) çipini resetlemen gerekiyordur, ya da Canonlarda makina üzerinden özel işlemler yaparak resetlioyrdun kartuşları, bilen bi arkadaş yardım etse çok iyi olur aslında...
Kartuşu değil cihazı resetleyin. 1- Arkadan besleme fişini çekin. 2- # tuşuna basık tutun ve fişi takın. 3- Tarih gelene kadar ve uyarılar gidene kadar basılı tutun. 4- Geçmiş Olsun
Kartuşu değil cihazı resetleyin. 1- Arkadan besleme fişini çekin. 2- # tuşuna basık tutun ve fişi takın. 3- Tarih gelene kadar ve uyarılar gidene kadar basılı tutun. 4- Geçmiş Olsun