|
D e n i z -> Cevap: klimalarda Sigorta ve Kablo secimi nasil olmali? (1 Haziran 2008; 13:41:51)
|
quote:
Orjinalden alıntı: rhh Deniz aslında görevleri olmamakla elketrikçinin başında durmaları yada kendileri elektrikçi getirseler daha iyi olmazmı geçen yıl benim daikin klimamı takan firma rezil bir şekilde çalışmıştı az buçuk ben anlamasam daha çok rezillik çıkaracaklardı geri çevirip bi çok eksik malzemelerini getirttim eski evimde takılan mitsubishi elektric servisiyse elektrikçinin açıklarını yakalayıp panodan direkt kablo çektirdi aynen dediğiniz gibi bence bu iş te aynen elektrikçiyle birlikte gelinmeli iş bittikten sonra elektrikçinin yaptığı işide kayda alıp öyle teslim edilmeli şunu şunu elektrikçiye yaptır deyip bırakınca elektrikçide dert serviste koca daikin bile işini takipte zorlanıyorsa düşünmek gerekir. onların eksikliğini servise yamamalarıda hoş olmasa gerek sonuçta millet daikin alıyorsa tüm klimalardan 150-200 pahalıdır aynı segment olarak. bir şekilde servislerinin devamlı eğitimli eleman çalışmalarını sağlamak ana firmanın görevi olmalı . bizlerde bu forumlarda bu konuyu sık sık işlesek her yazının altına eklesek ufak ufak dediğiniz gibi millet birazda olsa bilinçlenir .. quote:
Orjinalden alıntı: D e n i z klimaların pirize fiş ile takılarak çalıştırılması ilerde fişin ark yapmasına buda klimanın kartının yanmasına,ev tesisatına vede yangına kadar gider dogrusu panodan ayrı tesisattır ,servisler yada ülkemizdeki bu konuların özürlü olmasının nedeni azda osa bizimde bu ülkenin içinde aynı umursamazlıkla yaşıyor olmamızda saklı, klima servisleri elektrik tesisatına karışmazlar ama aman gönülleri kalmasın aman malı almaktan vazgeçmesinler,aman üzülmesinler gibi geçerli olmayan sebeblerle aslında iyi olmayan işleride yapmaktalar yani iiniz Allaha kalmış oluyor,saldım çayıra Allah kayıra,bütün klima servisleri eiviniz temizleyerek giderler açtıkları delikleri sıvarlar bunların görevidir bunlar ama elektrik işi onların görevi degildir. Burada hem haklsınız hemde haksız gibisiniz,mesela daıkın iyi klimadır ama yerli getirtici firmada sorun vardır,daıkın dünyadaki en iyi klima ama ısısan,teba,arçelik bu firmanın kalitesini düşürenlerdir, yanlarında elektrikçi bulundurmamalarının nedeni ise maliyetle ilgilidir burada mbirol beyde anlattı(kendisi klimacıdır)klimacıya şu para elektrikçiye şu para sonrada sizler ucuz mal istiyorsunuz ama en iyi klimayıda istiyorsunuz demişti oda haklı
|
|
|
|