## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma

fx57 -> ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (29 Mayıs 2008; 18:06:08)

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/hpi_b1_fx57.jpg[/image]

EverCool, Transformer 6 adını verdiği yeni işlemci soğutucusunu duyurdu. Firmanın yeni soğutucusu özellikle sahip olduğu tasarım ile meraklı bakışları üzerine çekmeyi başarıyor. 6 adet ısı aktarım borusu ile desteklenen soğutucu Bakır tabanlı yüzeye ve Alüminyumdan hazırlanan yapraklara sahip. 155 x 120 x 140mm boyutlarındaki Transformer 6 üzerinde 12cm'lik Mavi LED'li fan yer alırken oluşan hava akımı ile işlemcinin yanı sıra bellek ve kuzey köprüsünün serinletilmesine de katkıda sağlandığı belirtiliyor.

Bu arada merak edenler için soğutucu üzerinde kullanılan fanın detaylarını da paylaşalım;

Düşük Hız:1200 ±10% RPM
Yüksek Hız :1800 ±10% RPM
Gürültü Seviyesi: Düşük Hızda <23 dBA / Yüksek Hızda <30 dBA

Bu arada dönüş hızının kullanıcılar tarafından ayarlanabildiğini de belirtelim. 873 gram ağırlığındaki soğutucu Intel'in LGA775, AMD'nin ise soket 939/AM2/AM2+ formundaki işlemcileriyle sorunsuzca kullanılabiliyor. Ayrıca kolay bir kuruluma sahip olduğu belirtilen soğutucunun kullanıma sunulacağı tarih ve fiyat hakkındaysa henüz net bir bilgi yer almıyor.

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/hpi_b3_fx57.jpg[/image]

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/hpi_b5_fx.jpg[/image]

moravec -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (29 Mayıs 2008; 18:12:20)

fan büyüklüğüne, fanın hızına, soğutucunun ağırlığına ve yaprak sayısına bakılacak olursa çok performanslı bir soğutucu

ayrıca çok şekil olmuş[:@]

*AMD_ATHLON* -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (29 Mayıs 2008; 18:22:18)

quote:

Orjinalden alıntı: moravec

fan büyüklüğüne, fanın hızına, soğutucunun ağırlığına ve yaprak sayısına bakılacak olursa çok performanslı bir soğutucu

ayrıca çok şekil olmuş[:@]

+1

Confusion -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (29 Mayıs 2008; 18:22:38)

ADININ da hakkını vermiş heran başka bişiye dönüşebilirmiş gibi duruo[:'(]

AnseLmo82 -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (29 Mayıs 2008; 18:34:05)

tırsarım ben bununla işlemciye voltaj vermeye kalkar şimdi saldırır falan [;)]

theoden541 -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (29 Mayıs 2008; 18:58:09)

tasarım harikası...

Batuist -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (29 Mayıs 2008; 19:01:42)

bence görüntüden öte performansı önemli.. performasnı iyi olsun görüntüsü kötü olsun.. asusun yeni çıkan modeli bence daha iyi tasarım (görüntü değil) açısından. [:'(]

max975 -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (29 Mayıs 2008; 19:26:26)

değişik tasarım ve sanki ufak gibi gözüküyor ama fan 12cm çok iyi iri ve soğutma güzele beziyor[:'(]

St Batuhan -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (29 Mayıs 2008; 19:37:41)

Kurulumunda ne kullanılıyor yahu vida falan mı?

V1ncent -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (29 Mayıs 2008; 20:05:56)

1200 rpm de 23db çok berbat[>:]

Buzmavisi -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (29 Mayıs 2008; 20:13:18)

Bence performansı pek iyi olmaz, çünkü soğutucu alan yüzeyi o kadar geniş değil. Ayrıca bir yerde bitmiş sonra tekrar başlamış yapraklara, fanın verdiği performansı düşürür bu yüzey. Bir açılma bir daralma olmuş.

AsTeNnu -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (30 Mayıs 2008; 0:11:16)

TT Big Typhoon'un yakışıklı versiyonu olmuş [8D]

skksgk -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (30 Mayıs 2008; 2:18:31)

quote:

Orjinalden alıntı: Buzmavisi

Bence performansı pek iyi olmaz, çünkü soğutucu alan yüzeyi o kadar geniş değil. Ayrıca bir yerde bitmiş sonra tekrar başlamış yapraklara, fanın verdiği performansı düşürür bu yüzey. Bir açılma bir daralma olmuş.

bu kadar kesin konuşulmamalı, zira aynı zamanda 6 ısı borusu 2şerden 3grup halinde birbirlerinden bağımsız alüminyum yaprak topluluklarına sahip. belki de iş paylaşımı gibi düşünmeliyiz ki muhtemelen bu yüzden böyle bi tasarım yapmışlardır.

"yeni" bir şey, bence merak uyandırıcı..

Buzmavisi -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (30 Mayıs 2008; 8:08:24)

kusura bakmayın, ısı müh. olunca böyle şeyler konusunda emin oluyorsunuz. Ben diğer yerleri için bir şey söylemedim zaten.

Hava basıncını azaltıcı bir yapısı var: Yapraklarda önce daralma sonra genişleme sonra tekrar yapraklarda daralma. Böyle yapmayıp birleşik yapsalarmış alttaki yaprakları da çok daha iyi olurmuş bence. Isı boruları için bir şey demedim zaten.

skksgk -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (4 Haziran 2008; 4:08:43)

quote:

kusura bakmayın, ısı müh. olunca böyle şeyler konusunda emin oluyorsunuz. Ben diğer yerleri için bir şey söylemedim zaten.

Hava basıncını azaltıcı bir yapısı var: Yapraklarda önce daralma sonra genişleme sonra tekrar yapraklarda daralma. Böyle yapmayıp birleşik yapsalarmış alttaki yaprakları da çok daha iyi olurmuş bence. Isı boruları için bir şey demedim zaten.

ben ise zaten ısı borularından çok; 3grup halindeki yaprakların birbirine dokunmamasının ilginç olduğunu ve mantıklı olabileceğini vurguladım..

testlerini merak ediyorum.

mehmet328 -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (5 Haziran 2008; 18:05:34)

şekil güzel nikelajlı makine[:'(]

krm-iks -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (5 Haziran 2008; 19:21:13)

Görünüş olarak güzel fakat performansı nasıl olur bilinmez

@V1ncent sesi sadece fan hızı elilemez. Havanın çarptığı yüzeyde etkiler

Buzmavisi -> Cevap: ## EverCool'dan Yeni İşlemci Soğutucusu; Transformer 6 ## (5 Haziran 2008; 19:33:39)

quote:

Orjinalden alıntı: skksgk

quote:

ben ise zaten ısı borularından çok; 3grup halindeki yaprakların birbirine dokunmamasının ilginç olduğunu ve mantıklı olabileceğini vurguladım..

testlerini merak ediyorum.

Ben de onun sadece görüntü için olduğunu ancak performansı kötü yönde etkileyeceğinden emin olduğumu söyledim o kadar.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.3430176