Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (397. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.282
Cevap
68
Favori
708.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevdiklerinizle hayırlı bayramlar geçirmeniz dileğiyle, Allah nice Ramazanlara ve bayramlara ulaştırsın inş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarK PaSSenGeR

    benim araba ilanı hala yayında , onca şikayet oldu tık yok
    artık alacak adam iyi baktırsın
    şimdi düşünüyorum da katakulliye gitti benim araba, aslında ustanın bahsettiği kadar hasarı yoktu, çevrenin ve ustanın etkisinde kalıp acele karar verdim
    keşke yaptırıp binseydim diyorum
    neyse Allah daha iyisini nasip eder inşaallah
    bu da tecrübe oldu bana

    ALLAH TAN IKI DUNYA MUTLULUGUNU TUM MUSLUMANLAR ICIN ISTERIM

    Ramazan bayramınız mubarek hayırlı bereketli kazançlı olsun amin






    anlatmaya çalıştığım şey buydu benim de

    vardır bunda da bir hayır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 2004 model Multijet aracım var direksiyon sertleşmesi sorunu var daha önce konuşulmuştu sanırım Fiat tarafından ücretsiz direksiyon mili değişimi yapılıyordu. Ücretsiz değişim yaptıran var mı yakın zamanda hala değişim yapılıyor mudur acaba?
  • oguzhanertan O kullanıcısına yanıt
    Eğer aracınız tamamen yetkili servis bakımlı ise böyle bir ihtimal az da olsa var. Ya da yarı yarıya tamir tutarını karşılama gibi alternatifler sunuyorlar. Ben ve benim gibi bu sorunu yaşayan bir çok kişi istanbulda ikitelli organize sanayide bir direksiyon tamir atölyesinde direksiyon açı sensörünü değiştirerek sorunu çözdü, fiyat olarak 550-650tl tutuyor. Ben aracımı sattım ve tamirden sonra yaklaşık 40 bin km boyunca hiçbir sorun yaşamadım.

    Ayrıca forumda bir arkadaş fiat italya ile sorunu paylaşarak ücretsiz olarak türkiyede değişim yaptırdığını söylemişti. Bende sorunum ile ilgili olarak fiat italya ya mail atmıştım ama geri dönüş olmadı malesef.
  • Teşekkürler bilgi için. Ankara'da bu işi yapan var mıdır acaba İstanbul'a aracı götürmek masraflı olur.
  • yakit ölçüm sonuçları
    100 km de 3.3 lt
    km ye 14 kuruş
    100 km de 14 lira







  • oguzhanertan O kullanıcısına yanıt
    Ankarada bir arkadaş yaptırmıştı sanırım, forumda aratırsanız bulabilirsiniz. Eğer bulamazsanız google'a "hakem direksiyon" diye aratın, kendi sitesinden iletişime geçin size çözüm yolu sunacaktır, en kötü ihtimalle parçayı buradan alıp ankarada bu işten anlayan bir yere yaptırabilirsiniz.
  • merhaba arkadaşlar aranıza 1 ay önce puntojet arkadaşa pm atmam ile katıldım :) aracımdan çok memnunum rahat bir sürüşü var 2004 1.4 95 bg benzin + lpg li, ilk defa lpg li araç kullanıyorum yakıtı beni şaşırtıyor doğrusu :) içeri biraz rüzgar sesi alması (sunrooftan alıyor) şikayetim yok. Sadece direksiyonundan korkuyorum ilk sahibi ile tanıştım o bana direksiyon yapıldı bir kere haberin olsun dedi o gün bu gündür içimde bir korku var :) size birkaç soru sorsam bana yardımcı olurmusunuz ?

    1-sunroof için nasıl bir yalıtım yapmalıyım (ekonomik çözüm)
    2-direksiyon arızası tekrar olma ihtimali ne ?
    3-sunrof perdesini çekmeye yarayan ayrıca kenarlarına küçük hava delikleri olan uzun plastik parçam kırık bunu değiştirmek istiyorum servis 110 tl dedi daha uyguna bulabilirmiyiz ?

    cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim esen kalın...




  • Bende ki direksiyon sorunu önceleri 2-3 ayda bir kere yapıyordu aracı stop ettirip çalıştırınca aylarca yapmıyordu unutuyordum bile ancak son zamanlarda araç az kullanılmaya başlayınca sıklaştı yolda giderken sola çekmeye başladı sağa doğru çevirmeye çalışınca da aniden tak edip sertleşmeye başladı. 3-4 gün bu şekildeydi şuanda düzeldi.
  • Merhabalar,

    Annem şimdi ehliyet kursuna gidiyor direksiyon sınavı kaldı sadece. Onu da geçince Punto veya Grande Punto almayı düşünüyoruz. 18-19 bin lira bütçemiz var ve evde arabadan anlayan kimse yok. Yarın internetten bulduğumuz birkaç arabayı görmeye gideceğiz. Nelere dikkat etmeliyiz?

    Acemi olduğu için 1 yıl sonunda 90 filan anca basar diye düşünüyorum aşırı temkinlidir annem. KM'si kaçta olmalı en fazla? Benzin, dizel, lpg (az yakması önem arz ediyor) hangisinden memnun kalırız kısaca bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler
  • melisa81 kullanıcısına yanıt
    Eğer aracı ekspertiz yaptırabileceğiniz güvenilir bir yer yoksa mutlaka yetkili servise gösterin. O bütçelerde temiz bir Grande Punto bulmanız çok zor bir ihtimal, belki tek kapı bulabilirsiniz. Eğer dizel bir punto düşünüyorsanız en önemli nokta km saatinin oynanmamış olması. Benzinli veya lpg li punto tercih ederseniz genelde km çok fazla yapmamış dizele göre daha temizini bulmak mümkündür. Bu araçların en hassas noktalarından birisi forumda okuduysanız ya da dikkat ettiyseniz direksiyon sistemi. Direksiyon elektrik destekli olduğu için bir süre sonra (km ye bakmaksızın) arıza verme ihtimali her zaman vardır. Bu arıza kroniktir, fakat çok korkulacak bir arıza değil sonuçta çözümü var. Eğer uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız ve araç kullanmayı öğrenecekseniz benzin/lpg sizin için en mantıklı seçimdir, sonuçta yeni öğreneceğiniz için benzinli araçlar sürücü hatalarını daha iyi tolare eder. Dizel araç kullanırken bazı noktalara daha fazla dikkat etmeniz gerekir. lpgli bir punto dizel punto ile hemen hemen aynı miktarda yakıt tüketir, tek dezavantajı ülkemizde kapalı yerlere lpg li araçların alınmaması.




  • DefenSe kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, Tolga hocam punto konusunda gerçekten çok deneyimli bir arkadaşımız, aracının 0 km den bu güne kadar kullandığı için aracı ile ilgili oldukça birikime sahip. Bende daha önce direksiyon sorunu yaşamıştım, çok kafanıza takmayın sonuçta o ya da bu şekilde bir çözümü var. Ayrıca daha önce yapıldığı için çok fazla dert etmeyin.

    1- Bence ilk önce sunroof camının tam olarak yerine oturup oturmadığını kontrol edin eğer boşluk varsa (ince bir kart ya da kağıt parçası sıkıştırarak nerede boşluk olduğunu tespit edebilirsiniz) Belki zamanla fitillerde sertleşme olabilir bu kısımlara vazelin sürerek yumuşamasını sağlayın, böylece fitiller cama daha iyi oturacaktır.
    2- Olma ihtimali direksiyonun ne kadar çok kullanıldığı ile doğru orantılı, sonuçta hareket eden bir parça olan açı sensörünün ve sensörün içindeki iletkenlerin yıpranması ile alakalı bir arıza ihtimali her zaman vardır.
    3- Parçayı en kötü ihtimalle çıkma parça satan yerlerde ya da e-bay de bulma ihtimaliniz var ama kolay bulunabilecek bir parça olduğunu sanmıyorum. Orijinal arka sileceğinin bile 115tl istenen bir araç için bence 110 tl makul bir fiyat gibi görünüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhanertan

    Bende ki direksiyon sorunu önceleri 2-3 ayda bir kere yapıyordu aracı stop ettirip çalıştırınca aylarca yapmıyordu unutuyordum bile ancak son zamanlarda araç az kullanılmaya başlayınca sıklaştı yolda giderken sola çekmeye başladı sağa doğru çevirmeye çalışınca da aniden tak edip sertleşmeye başladı. 3-4 gün bu şekildeydi şuanda düzeldi.

    akuyu kontrol edin veya aku kablolarini
    soğuk havada isitma bujisi fazla mesai yaptigi için de olmuş olabilir
    sonuçta akuyu kullanıyor buji

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET


    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhanertan

    Bende ki direksiyon sorunu önceleri 2-3 ayda bir kere yapıyordu aracı stop ettirip çalıştırınca aylarca yapmıyordu unutuyordum bile ancak son zamanlarda araç az kullanılmaya başlayınca sıklaştı yolda giderken sola çekmeye başladı sağa doğru çevirmeye çalışınca da aniden tak edip sertleşmeye başladı. 3-4 gün bu şekildeydi şuanda düzeldi.

    akuyu kontrol edin veya aku kablolarini
    soğuk havada isitma bujisi fazla mesai yaptigi için de olmuş olabilir
    sonuçta akuyu kullanıyor buji


    cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sunroof parçasını aradım malesef bulamadım bu yüzden servisten sipariş vereceğim en iyiside bu sanırım. vazelin olayına gelince en kısa zamanda bakacağım detayları sizinle paylaşırım teşekkürler arkadaşlar




  • Arkadaşlar Merhaba,

    2005 model 1.4 16v benzinli puntom var (86000km) yeni aldım, araçtan memnunum bazı ufak tefek sorunlarım var sizlere danışmak istedim.

    1- Araç rölantideyken devir saati ibresi aşağı yukarı oynuyor. neden olabilir? Videosu aşağıda.
    2-Araçla giderken 2-3 bin devir arasındayken bazen bi anlık sanki araba güç kesmiş gibi oluyor. Sanki bir şey arabayı tutup bırakıyor gibi bir his oluyor. Bunun sebebi ne olabilir?
    3-Araç sunrooflu, bakımını yaptırıcam ama piyasası ne durumda bilginiz var mı? Ayrıca sunroof sanırım biraz gevşemiş yolda ses yapıyor, aracı yıkatınca da içeriye su giriyor.
    4-LPG yok araçta, taktırmayı düşünmüyorum şimdilik ama aklımda da yok değil. Aldığım arkadaş subaplar için magnezyum mu alüminyum mu ne olduğunu söyledi. (emin değilim hangisi olduğundan) LPG taktırınca erime problemi olabilir ben o yüzden taktırmadım demişti. Taktırırsan subapları değiştir falan dedi. Bu konu ile ilgili de bilginize danışmak istiyorum.




    Teşekkürler şimdiden.




  • Arabamı çizmiş bugün babası belli olmayan bazı şahıslar. Çok moralim bozuldu. Hastane bahçesinde oldu olay ve kamera da aracın olduğu bölgeyi görmüyormuş. Bir göreydi keşke...

    Nasıl gideririz bunu, boyatsan bir türlü boyatmasan bir türlü...






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinapS -- 5 Ağustos 2014; 16:12:52 >




  • SinapS kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam , densiz mi yok piyasada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarK PaSSenGeR

    geçmiş olsun hocam , densiz mi yok piyasada

    Eyvallah hocam. Nasıl bir kafadır ben anlayamıyorum.
  • Sorunlar peşimi bırakmıyor :) Bugün trafikteyken lambalarda aracı vitese takarken vites topuzu elimde kaldı, o dert değil araç viteste öyle kaldı ne vites değişiyor ne bir şey 1 ve 2. vites konumlarına kol boşta gibi oynuyor hiç bir şekilde vitese geçmiyordu, vites kolu ayrıca 3 ve 4 bölgesine geçmiyordu. servise götürdük bakalım yarın bakacaklar. Sorun ney acaba umarım tuzluya patlamaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SinapS

    Arabamı çizmiş bugün babası belli olmayan bazı şahıslar. Çok moralim bozuldu. Hastane bahçesinde oldu olay ve kamera da aracın olduğu bölgeyi görmüyormuş. Bir göreydi keşke...

    Nasıl gideririz bunu, boyatsan bir türlü boyatmasan bir türlü...






    geçmiş olsun :) siz buna dayanamıyorsunuz benim arka çamurluktan başlayıp kapı kollarının üst hizasından devam edip ön çamurluğun fara kadar çizmişler doymamış bi daha dönmüş kapılarda çift sıra vardı. bunun öbür dünyası var hakkım kalmaz... bazılarının yatacakyeri yok gerçekten.




  • 
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.