El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler

Commandotore -> El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 15:54:11)

Merhaba arkadaşlar, işim sebebi ile yazlık bir bölgede bulunmaktayım. Havaların çok sıcak olması, 7/24 saat açık (emule için sürekli açık) dizüstü bilgisayarımı olumsuz etkilemekte, resmen ateş topu halini almasına sebep oluyordu. Piyasadaki soğutucuları beğenmediğim için kendi soğutucuğumu kendim yapmaya karar verdim. Bunun için de elimde bulunan eski model AT kasa bir bilgisayarın kasa kapağını kullanmaya karar verdim. Böylelikle geniş yüzeye fanları rahatlıkla yerleştirebileceğim. Diğer bir avantaj ise kasa kapının yüksekliği sebebi ile bilgisayarın ekranı göz hizama gelmekte ve böylelikle boyun ve bel ağrılarını da bir nebzede olsa azaltmaktadır.

Gerekli malzemeler:
1 Adet AT Kasa kapağı
1 Adet AT Kasa Güç Kaynağı (Fanlara gidecek enerji için)
6 Adet 80mm Kasa Fanı
1 Adet 90mm Kasa Fanı

Bolca el işçiliği, dremel, zımpara, vida, tornavida.vs.

İlk tasarım resimleri bunlardır.
ilk resmimizde bilgisayarın duruş şekli ve yapılacak soğutucunun şekli bu şekildir. Detaylara indikçe ufak farklılıklar olacaktır elbet.
[image]http://img87.imageshack.us/img87/3766/18314847lt2.jpg[/image]

iinci resimde , bilgisayardaki önemli bileşenlere birer 80mm'lik fan kullanılacaktır. Sadece işlemci için 90mm'lik fan kullanılacaktır. Bilgisayara doğrudan 8 adet fan hava üfürecektir.
[image]http://img48.imageshack.us/img48/1230/50739519gw2.jpg[/image]

Üçüncü resimde ise arka bölümde de bir fan mevcut. bu fan ise içeri hava göndermekle görevlidir.
[image]http://img206.imageshack.us/img206/7939/12615786wo8.jpg[/image]

İşlemleri geçtikçe fotoğraflarını buraya aktaracağım ve sizleri her adımda bilgilendireceğim. İkinci bölümde görüşmek üzere.

Commandotore..

XuRCuVaS -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 16:03:17)

hocam daha az fan tak ama 12 cmlik tak daha az ses cikar hem toplam 5 adet olsun 12 cm lik olsun

benim düşüncem, Kolay Gelsin

zevksiz -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 16:06:29)

belliki herşeyi planlı ve programlı olarak yapıyorsunuz bu yüzden ortaya güsel bisi çıkıcak ama bu yapıcağınız soğutucu piyasadaki soğutuculardan daha etkili olucak mı? bunu öğrenmek istiyorum

Commandotore -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 16:19:52)

XuRCuVaS , aslında dediğinde yapılabilir. Ama elimdeki malzemeleri kullanarak cebimden para çıkmadan yapmayı düşünüyorum. Tavsiyen için teşekkür ederim.

zevksiz , elbetteki daha etkili bir soğutma olacak. Daha önce bu fanların 4lü olarak kullanmıştım ama daha basit bir yapıya sahipti. Hatta onuda yayınlamıştım forumda. 4 lü fanla gayet soğuk oluyordu. Ekran kartı oldukça ısınıyordu, 4lü fanı kullandığımda hiç bir sıcaklık değişimi olmuyordu. Şimdi daha da etkili olacak.

XuRCuVaS -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 16:21:29)

elinde varsa iş değişir tabi ben sıfırdan yapıcaksın diye düşünmüştüm [:'(]

Kolay Gelsin dostum sonucu merakla bekliyorum

zevksiz -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 17:20:02)

dediğin gibi ise sonuç çok farklı olucak kolay gelsin o zaman sana projenin sonucunu merakla bekliyorum takip edicem

System_muro -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 17:43:31)

o pcye zarar verme bence sonuçta masaüstü deil diz üstü :D

Commandotore -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 17:46:18)

quote:

Orjinalden alıntı: System_muro

o pcye zarar verme bence sonuçta masaüstü deil diz üstü :D

[:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D]

hımm o zaman aşağıda ki wireless anten montajımı görmemişsin sanırım :) aynı bilgisayar ;)

anten montajım

System_muro -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 18:05:30)

evt görmüştüm neyse kardeş sen devam et beklioruz nasıl olcak

ermanunal01 -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 18:34:45)

Hocam bende hiç kasa kapağı falan kullanma...Plexi ile dahada estetik olabilir

EmqarE -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 18:44:16)

Eğer kasanın etrafını kapatacaksan arkadaki fanı (Hava Girişi) büyük tut bence..Ledli 12cm veya 14cm bir fan güzel olur diye düşünüyorum..Kolay gelsin...

ylpc -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 18:52:38)

quote:

Orjinalden alıntı: ermanunal01

Hocam bende hiç kasa kapağı falan kullanma...Plexi ile dahada estetik olabilir

+1

ExECaLiBuR -> Cevap: El yapımı Laptop Cooler - Start verildi. (29 Mayıs 2008; 20:09:50)

hocam onunla uğraşana kadar masanın altını 20cmx20cm kestir. bi güzel fan koy. uclarını adaptore bagla. daha iyi olur.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.1870117