Vista ile XP yazıcı paylasım problemi--- (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Yazıcı/Tarayıcı

keynes666 -> Vista ile XP yazıcı paylasım problemi--- (29 Mayıs 2008; 13:28:06)

* HP laserjet 1800 Kullanıyoruz.
* Yazıcı XP yüklü olan makinaya bağlı
* Ağ üzerinde iki makinamız var...
* birinci makina XP proffesional yüklü
* ikinci makina Vista business yüklü.
* Ağ üzerinde sorun yok.
* Yazıcı paylaşıma acık ve diğer bilgisayarlar tarafından görülüyor.
* Virus programı NORTON. Ağ için gerekli ayarlarıda yaptık

sorunumuz :
Vista yüklü makindan XP yüklü makinaya bağlı olan yazıcıya yazı gönderdiğimizde.
XP yüklü makina gelen yazıyı görüp KUYRUĞA ATIYOR. ve bizde kuyruktan bunu görebiliyoruz. fakat yazdırmıyor.
Ancak bilgisayarı acıp kapattıktan sonra yazdırıyor... tabi her seferinde aç kapa da olmuyor...
bu konuda yardımı olabilecek arkadaslara simdiden teşekkürler....

not : yazıcının kablosunu baska bir orjinal HP kablosuyla değiştirdik sonuc yine aynı.....

keynes666 -> Cevap: Vista ile XP yazıcı paylasım problemi--- (30 Mayıs 2008; 11:05:58)

kimsenin bilgisi yokmu bu konuda ???

gkntr -> Cevap: Vista ile XP yazıcı paylasım problemi--- (30 Mayıs 2008; 16:17:58)

Başlat - denetim masası - yazıcılar - yazıcı ekle .. bunu denedinmi vista yüklü ile bunu dene bakalım yazıcıyı ağ içerisinde bulması lazım.. bulduktan sonra yazdıracağın herhangi bir belgede yazdır dediğinde açılacak sayfada görünmesi lazım görünmüyosada secenekle bak bazen varsayılan olarak başka birşey secilmiş oluyor..

keynes666 -> Cevap: Vista ile XP yazıcı paylasım problemi--- (30 Mayıs 2008; 16:51:28)

Gkntr
cevap için teşekkürler. ama benim sorunum bu değil....
biz zaten yazıcıları ağda tanıttık... sorun su :
Yazıcı vista yüklü makinadan, XP yüklü makina gelen yazıyı görüp KUYRUĞA ATIYOR. ve bizde kuyruktan bunu görebiliyoruz. Fakat yazdırmıyor.
Ancak bilgisayarı acıp kapattıktan sonra yazdırıyor...

keynes666 -> Cevap: Vista ile XP yazıcı paylasım problemi--- (8 Temmuz 2008; 9:43:11)

bu sorun icin bi çözüm bilen yok galiba !!!!!

Starex_man -> Cevap: Vista ile XP yazıcı paylasım problemi--- (13 Temmuz 2008; 21:50:52)

Selam Yeni üyeyim ben Yanlış bilmiyorsam sorun yaşadığınız Vista yazılım yüklü makinada yazıcı özelliklerini açıp yazdırma işleminin tanımlandığı bölümde kuyruğa at yazdır seçeneği seçili.
o ayarı Doğrudan yazdır olarak ayarlayın sanırım çözülmesi lazım sorununuzun

Not : Bu ayarı Administrator olarak açıp yapmalısınız belirtmekte fayda gördüm iyi günler

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.203125