SONY müzik setini ev sinema olarak kullanmak ? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Stereo Ses Sistemleri

x-rayted -> SONY müzik setini ev sinema olarak kullanmak ? (29 Mayıs 2008; 8:39:53)

Benim evde ev sinema sistemim yok. Ancak 1999da almış olduğum 650watt SONY müzik seti 4+1 kolonlu ve video girişleri var. Ayrıca Dolby ProLogic var. Zaman zaman bunu DVDye bağlayıp kullanıyorum ama yanlış mı yapıyorum diye düşündüğüm iki konu var. Cevplayan olursa çok memnun olurum..

1) Sistemde bir prologic tuşu var . Bir de DSP tuşu var. DSPye başınca sırayla surround on, hall, theatre vs gibi seçenekler çıkıyor. Dolby prologic tuşuna basınca Dolby ye geçiyor. Bu durumda DSP tuşuyla seçtiğimiz şey inaktif oluyor değil mi? Yani demek istediğim şu ki DVD yi izlerken Prologic tuşuna bastığım anda DSP tuşunun bulunduğu yerin önemi yok değil mi? Önce theatre arkasından Prologic veya önce Surround on sonra prologic yapmak arasında fark yok
2) SONY müzik setinde iki adet Video girişi var. RGB mi deniyor sarı,beyaz ve kırmız jaklı..Ben bugüne kadar DVD playerin sarı video jakını –SCART adaptörü ile tv ye bağlıyordum. Kırmızı ve beyaz ses jaklarını bu video girişindeki yerlerine takıp öyle izliyordum…DVDnin video çıkışını da müzik setine bağlayıp müzik setinin video out çıkışını tvye bağlamak daha iyi sonuç verir mi? Yoksa benim yaptığım ile aynı mı olur? (Ne bileyim video sinyalini de alınca belki daha iyi bir ses işleme mekanizması vardır falan)

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.125