Silinebilir (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama

Tuğer -> Silinebilir (29 Mayıs 2008; 8:10:43)

the_cyborg -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (29 Mayıs 2008; 11:48:09)

Öncelikle geçmiş olsun. Son zamanlarda sabit disk konusundaki şikayetlerde artış var.
Sanırım üretici firmalar artık kalite kontrol konusuna o kadar da önem vermiyorlar.
Ya da diskler kargo sırasında zarar görüyor.
Kargocuların taşıdıkları ürünlere ne kadar "önem" verdikleri malum.

Datagate konusunda tek bildiğim Seagate diskler için 5 yıl garanti vermesi.
Bence diski Datagate'e nasıl gönderdiğiniz çok da önemli değil.
Ayrıca en baştan tehditkar ifadeler kullanmak yerine hakkınızı hakem heyetinde aramayı düşündüğünüzü söylemeniz yeterli.

labrodorit -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (29 Mayıs 2008; 12:39:17)

Geçmiş olsun öncelikle.320as çin malı bir tane benzer bazı belirtiler göstererek hayata gözlerini yumdu.Bende olan ana özellik bir dosyayı partitionlar arası kopyalarken aşırı yavaşlama ve zaman zaman aktarımı kesmekti.En sonunda hiç yapmaz oldu.1 ay civarı bir süre içinde diskin ölümü gerçekleşti.Şimdi taiwanda bir sorun yok gibi gözüküyor fakat son seriye pek güvenim kalmadı açıkçası.Ben diski yollarken dedikleri minimum 15 iş günü içinde sonuçlanacağıydı ki öyle de oldu.Gold üzerinden almıştım pentaymış onların da bağlantısı oradan değiştirdiler.

Diski verirken kendi özel notunuzu ekleyebiliyorsunuz.Yani bu yazdıklarınızı bir a4 kağıda çıkarıp diske bantlayıp vermeniz ve test edenlerin onu okuyarak hareket etmesi mümkün nitekim ben öyle yaptım ve değiştirdiler.

Ama dediğim gibi bir 15 günü gözden çıkarın ki onlar iş günü diyorlar.Sonuç olarak değiştirmekten pek kaçınmıyorlar ama yinede distribütor ile görüşmenizde fayda var göndermeden önce.

Tekrar geçmiş olsun.

the_cyborg -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (29 Mayıs 2008; 18:56:42)

Diski göndermeden önce verilerinizi mutlaka yedekleyin.
Umarım sorun kısa zamanda çözülür.
Ama tahminim labrodorit'in de söylediği gibi 15 işgününü bulur.

Duna -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (30 Mayıs 2008; 9:30:11)

özellikle seagate'in bu serisinde iyice arttı bu şikayetler. benimde aynı disk elimde patladı. arena bilgisayar'dan çıkmaydı HDD. bana gelmeden önce düşürmüşler disk'i. sonra suç benim üstüme kaldı filan falan. uzun hikaye. sanırım bir parti HDD gelirken hasar gördü ve bize böyle satıldı. ben böyle düşünmeye başladım!

obey your master -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (1 Haziran 2008; 3:13:25)

aynı sorundan dolayı diskimi vatan aracılığıyla servise yolladım hiç sorunsuz yaklaşık 10 gün içinde "0" ını yolladılar emin değilim fakat bunda da aynı sorun var gibi bir his var içimde. testlerde sorun çıkmasada nadiren mavi ekran hatasıyla reset atıyor.

yug2980 -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (1 Haziran 2008; 14:36:48)

Doğruduan Seagate ile iletişim kurduğunuzda sorununuz son derece hızlı şekilde çözülüyor.Zaten oldum olası Çizgi Elektronik dışında bu dağıtıcı firmalardan hiç haz almadım işi hep yokuşa sürüyorlar.
Bu arada ürünü datagate gönderseniz daha onlarda çok bir şey yapamayacaklar ve seagate gönderecekler

Cem -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (3 Haziran 2008; 23:46:39)

yaw bu 500 gb olanlar demi. Sanki bende de sorun var ama daha faklı. Zamanım olsa test edecem tüm diskleri ama off.

zebani -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (4 Haziran 2008; 1:04:48)

hiren's boot cd deki hd test ile kaçıncı mb ta sorun oldugunu öğrenip hdd regenerator ilede o mb tan başlatım bad sectorleri düzeltebilirsin.

SOUND BLASTER -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (4 Haziran 2008; 14:56:33)

bu sonradan olan bısey degıl uretım arızası tamır etmezler yenısıyle degıstırırler

BARKU -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (4 Haziran 2008; 16:11:09)

seagate den iyice korkmaya başladım [>:]

Bonuss -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (12 Haziran 2008; 22:54:08)

quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

DataGate hızlı çalışıyor

[:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-][sm=s19.gif]

1nvdr -> Cevap: Cortlayan ST3500320AS Hakkında (13 Haziran 2008; 2:02:23)

Son 2 mesaja kadar gayet ciddi bir şekilde takip ettim ama sonra yine koptum..Forum bu günlerde çok eğlenceli olmaya başladı [:)]
Tuğer hocanında her durumda ciddiyetini ve seviyesini bozmayışına hayranım açıkçası aynen devam hocam [;)]
Düzeldimi bari sorununuz ?

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.21875