Şimdi Ara

Anfi antolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • preanfi nedir?

    power anfi nedir

    a grubu anfi nedir?

    b grubu anfi nedir?



  • Heh işte güzel bi soru hadi bakalım cevaplayın.sesçiler buraya untayk ve burak bey.
  • Merhaba

    linkte hifi konusunda detaylı bilgi bulabilirsin.

    http://www.gesvages.com/pdf/makale/amp_class.pdf
  • quote:

    Orjinalden alıntı: horselogy

    preanfi nedir?

    power anfi nedir

    a grubu anfi nedir?

    b grubu anfi nedir?



    Kabaca amplifikatorler ,

    Preampli
    Surucu ampli
    Power ampli seklinde 3 kattan olusur.

    Preampli cd,radyo,kaset deck gibi kaynak sistemlerden aldıgı ses sinyalini a class seklinde yukseltir ve istenirse bas,tiz gibi tonlayıcıda bulunur. Volum kontrolunu bu kattan saglarız. Sonra preampliden surucu ampliye gonderilen sinyal birdaha guclendirilerek power katına uygulanır ve ordanda hoparloru besler.
    Bu amplilerin calısma durumlarına ve yerlerine gore sınıflandırılırlar. Yukarda verdigim linkte bu ampli sınıfları hakkında bilgi mevcut. Ayrıca ampliler lambalı , transistorlu, pre power, entegre gibi uygulama farklılıkları vardır.
  • Merhabalar...
    preanfi nedir? ... Preamplifikatör veya preampli , Pre-Ön & Amplifikatör-kuvvetlendirici yani önkuvvetlendirici demektir. Küçük genlikli işaretlerim , bir güç kuvvetlendiricisini sürebilecek seviyeye getirmeye yarayan devrelerin genel adıdır. Mesela bir amplifikikatör için gereken genlik 775mV ( 0 dBm ) ise , bir mikrofonun verebildiği seviye de 1.55mV ise ( -54dBm ) , bu iki malzemenin arasına , kazancı 54 dB ( 500 kat kazançlı ! ) olan bir preampli konması gerekir.
    .......................................................
    power anfi nedir ... Power Amplifier , yani güç kuvvetlendiricisi , belirli bir voltaj çıkış seviyesine sahip olan ancak çıkış empedansı yüksek olan bir preamplinin çıkış işaretini , düşük empedanstaki bir yükü ( mesela 4 Ohm gibi ! ) sürebilecek güç seviyesine çıkartan devredir. Kazancı yine dB birimi ile ifade edilir ve çıkış gücü ve empedansı ile birlikte anlamlanır.
    ........................................................
    Amplifikatör sınıfları ise tarifi sadece kelimerle yapılması zor bir konu olduğundan aşağıdaki linklere bir gözatılmasını tavsiye ederim. Kısaca birkaç özellikten bahsedelim :
    A sınıfı , çıkış transistörlerinin sürekli iletimde olmasından dolayı verimi düşük , kaybı çok fazla ( mesela Verim= %25 gibi ! ) olan bir ampli sınıfıdır. Ses kalitesi yönünden çok iyi olduğu iddia edilir. Ancak bana göre bu olay abartılıdır. Çünkü bu sınıfın tizlerdeki distorsiyonu , yeni nesil amplifikatörlerin çoğundan fazladır. Tercih edenler genelde müzisyenler diye biliyorum. Sesi daha doğal diyorlar. Çok ısınan ve fiyatları da pahalı olan bu sınıf , eski lambalılar döneminde rağbette idi daha ziyade... B sınıfı da aynı A sınıfı gibi kayıp zengini bir sınıftır ( %50 gibi ! ). Tercih edildiği yer hemen hemen yok gibidir. Sinüsün 0 anındaki geçiş distorsiyonu , hatırı sayılır bir distorsiyona sebep olmaktadır. Genelde kullandığımız amplifikatörler ise AB sınıfı olarak bilinen türdedir. Bu sınıfta , A sınıfının sarfiyatı ve B sınıfının geçiş distorsiyonu iyileştirilmiş durumdadır. Yeni nesil birçok sınıfta amplifikatörler de geliştirilmiştir ve her geçen zaman da yenileri ortaya çıkmaktadır. Linklerde bu konuda yeterince bilgi bulabileceğinizi sanıyorum.
    ..........................................
    www.rane.com/par-a.html
    ..........................................
    http://www.screensound.gov.au/glossary.nsf/Pages/Amplifier?OpenDocument
    http://users.pandora.be/educypedia/electronics/amplifierclasses.htm
    http://www.answers.com/topic/electronic-amplifier
    http://www.rocketroberts.com/techart/amp.htm
    http://www.geocities.com/SiliconValley/2775/clsses01.html
    http://www.wickedcases.com/caraudio/ampspecs.html
    ..........................................................................................
    Saygılar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.