Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Led Bağlayamadım Yardım lütfen

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> Led Bağlayamadım Yardım lütfen Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
gkntr

28 Mayıs 2008; 23:24:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar Kasanın nüne mavi led takmak istiyorum şu acıkta satılan 2 bacaklılardan aldım kaliteli birşeye benziyolar gerçi pek anlamam ama. Ledin birine bacaklarından 12v çıkışa bağladım sanırsam hakkın rahmetine kavuştu. Şimdi kendim piller ile bi düzenek yaptım anca ledleri böyle yakabiliyorum Şimdi sorularım led bağlama için nasıl bi kablo gerekir ? kablo nereye bağlanır ? ve benim yaptıgım düzenek doğruysa bu şekilde kablonun bir ucuna 12v versem hepside yanarmı ? yada akımı düşürmemmi gerekir ? Resim ekliyorum bunlara göre yardımcı olursanız sevinirim.Kasa ön tarafındaki kırmızı ile işaretlediğim yerlere takılacak led'ler.. Saygılar.

System_muro

28 Mayıs 2008; 23:49:48 

kardeş 220 ohm direnç alcan her bir lede bir tane bağlıycan powerdan gelen kırmızı kabloya bağla vede herhangi bir siyah kabloya bağla zannedersem kırmızı 5 volttu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi System_muro -- 28 Mayıs 2008; 23:49:16 >

[/size]
gkntr

29 Mayıs 2008; 0:10:12 

Direnç falan anlamıyorum ama keşke hazır satılan tabakalardan alsaydım ben bunu bağlamayı kolay sanmıştım ama hemen birisi patladı. Açık bi şekilde hatta şema ile anlatacak birisi olsa yapmaya çalışıcam olmadı hazır tabakalardan alıcam oda olmassa böyle pilli kullanırım artık ne yapam Şimdi neden her lede 1 direnç koyuyorum bu direnç gelen akımı otomatikman istenen düzeye indirmiyormu ? öyle ise 1 tek direç bağlasam zaten ledler sıra ile kabloya bağlanacak otomatikman hepsinin akımı düşmezmi ? bu ledler kaç woltla çalışıyor ?. teşekkürler

Barısİnce

Sisteme Gözat

29 Mayıs 2008; 13:51:44 

Anammmm Benim Eski Kasamdan

CapTaiN...!! ,)

Amd AthLon 3000+ s754 2.01@2.45 [GünLük] // Asus K8N4-E SE // 1Gb DDR 400 Kingston Pc 3200 // Palit GeForce 8500 GT 256 MB. 128 Bit // Western Digital 8Mb 160 Gb İde Hard Disk // Lg SecurDisc Dvd-Rw // Everest Modding Case // FeeL 460W Psu // Microsoft Ps2 Klavye&Mause // Creative Usb Sound Blaster 24-Bit //Logitech x230 (2+1) // Microlab MC-4600 (5+1) // 30 Cm UnıversaL 170W Rms Bass // Benq V772 17'' Crt
gkntr

29 Mayıs 2008; 22:37:54 

quote:

Orjinalden alıntı: Barısİnce

İyi sen kurtulmuşsun o zaman gözün aydın Nasıl bi kasaysa içine hava girmiyo ya küçüçük petek yapmışlar fan bile hava çekemiyo dedim keseyim sunun önüne bi yuvarlak sonra gözüm kesmedi bıraktım.. Ya ledi pillemi çalıştıracam ben böyle yokmu anlayan birisi ?

cadawra055

29 Mayıs 2008; 22:46:48 

4 tanesini seri bağlayarak 12V çıkışına bağlayabilrsin sanırım bende tam olarak bilmiyorum yanlş hatırlamıyorsam öyleydi..

Sagopa Kajmer FAN Club

Düşman kelimesinin anlamını arkadaş
sıfatını taşıyanlardan öğrendim
Sago KAF KEF !!!

royanselm

30 Mayıs 2008; 12:11:25 

quote:

Orjinalden alıntı: gkntr

quote:

İyi sen kurtulmuşsun o zaman gözün aydın Nasıl bi kasaysa içine hava girmiyo ya küçüçük petek yapmışlar fan bile hava çekemiyo dedim keseyim sunun önüne bi yuvarlak sonra gözüm kesmedi bıraktım.. Ya ledi pillemi çalıştıracam ben böyle yokmu anlayan birisi ?

var

http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/modifikasyon/ledler-hakkinda-genis-bilgi-67098.html

burayi incele anlamassan bana ozelden msj at

Barısİnce

Sisteme Gözat

30 Mayıs 2008; 19:48:20 

Ya Hocam Hiç Uğrasma Git Bi Adet 470 Ohm*Luk Direnc Al Ledleri Paralel Bağla Direnci + Kabloya Bağla Tak Bir Molex Isıl Isıl Yansın

CapTaiN...!! ,)

Amd AthLon 3000+ s754 2.01@2.45 [GünLük] // Asus K8N4-E SE // 1Gb DDR 400 Kingston Pc 3200 // Palit GeForce 8500 GT 256 MB. 128 Bit // Western Digital 8Mb 160 Gb İde Hard Disk // Lg SecurDisc Dvd-Rw // Everest Modding Case // FeeL 460W Psu // Microsoft Ps2 Klavye&Mause // Creative Usb Sound Blaster 24-Bit //Logitech x230 (2+1) // Microlab MC-4600 (5+1) // 30 Cm UnıversaL 170W Rms Bass // Benq V772 17'' Crt
nisso

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

30 Mayıs 2008; 21:06:35 

4 tane seri bağlayabilirsin yada paralel ve direç ile birlik te baplarsın
güç kaynağı 12 v ve sana yanan 4 led
bende 2 haftadı 16 led i bağlamak için uğraşıyordum sonunda yaktım

-nisso-
gigabyte 945///intel dual core 3.00///Nvidia Geforse7300 LE///1gb kingston-1gb oem ram///samsung 250gb sata

gkntr

1 Haziran 2008; 20:58:30 

quote:

Orjinalden alıntı: royanselm

quote:

Orjinalden alıntı: gkntr

quote:

var

http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/modifikasyon/ledler-hakkinda-genis-bilgi-67098.html

burayi incele anlamassan bana ozelden msj at

Çok teşekkürler yardım eden herkeze. Bu sitede apacık uygulamalı ve resimli anlatıyo çok kolaymış aslında tek direncle bitiriyor işi. Teşekkürler 'royanselm'

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> Led Bağlayamadım Yardım lütfen Sayfa: [1]
Buraya git: