Arkadaşlar Kasanın nüne mavi led takmak istiyorum şu acıkta satılan 2 bacaklılardan aldım kaliteli birşeye benziyolar gerçi pek anlamam ama. Ledin birine bacaklarından 12v çıkışa bağladım sanırsam hakkın rahmetine kavuştu. Şimdi kendim piller ile bi düzenek yaptım anca ledleri böyle yakabiliyorum Şimdi sorularım led bağlama için nasıl bi kablo gerekir ? kablo nereye bağlanır ? ve benim yaptıgım düzenek doğruysa bu şekilde kablonun bir ucuna 12v versem hepside yanarmı ? yada akımı düşürmemmi gerekir ? Resim ekliyorum bunlara göre yardımcı olursanız sevinirim.Kasa ön tarafındaki kırmızı ile işaretlediğim yerlere takılacak led'ler.. Saygılar.
kardeş 220 ohm direnç alcan her bir lede bir tane bağlıycan powerdan gelen kırmızı kabloya bağla vede herhangi bir siyah kabloya bağla zannedersem kırmızı 5 volttu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi System_muro -- 28 Mayıs 2008; 23:49:16 >
Direnç falan anlamıyorum ama keşke hazır satılan tabakalardan alsaydım ben bunu bağlamayı kolay sanmıştım ama hemen birisi patladı. Açık bi şekilde hatta şema ile anlatacak birisi olsa yapmaya çalışıcam olmadı hazır tabakalardan alıcam oda olmassa böyle pilli kullanırım artık ne yapam Şimdi neden her lede 1 direnç koyuyorum bu direnç gelen akımı otomatikman istenen düzeye indirmiyormu ? öyle ise 1 tek direç bağlasam zaten ledler sıra ile kabloya bağlanacak otomatikman hepsinin akımı düşmezmi ? bu ledler kaç woltla çalışıyor ?. teşekkürler
İyi sen kurtulmuşsun o zaman gözün aydın Nasıl bi kasaysa içine hava girmiyo ya küçüçük petek yapmışlar fan bile hava çekemiyo dedim keseyim sunun önüne bi yuvarlak sonra gözüm kesmedi bıraktım.. Ya ledi pillemi çalıştıracam ben böyle yokmu anlayan birisi ?
İyi sen kurtulmuşsun o zaman gözün aydın Nasıl bi kasaysa içine hava girmiyo ya küçüçük petek yapmışlar fan bile hava çekemiyo dedim keseyim sunun önüne bi yuvarlak sonra gözüm kesmedi bıraktım.. Ya ledi pillemi çalıştıracam ben böyle yokmu anlayan birisi ?
4 tane seri bağlayabilirsin yada paralel ve direç ile birlik te baplarsın güç kaynağı 12 v ve sana yanan 4 led bende 2 haftadı 16 led i bağlamak için uğraşıyordum sonunda yaktım
Çok teşekkürler yardım eden herkeze. Bu sitede apacık uygulamalı ve resimli anlatıyo çok kolaymış aslında tek direncle bitiriyor işi. Teşekkürler 'royanselm'