Şimdi Ara

## Nvidia CUDA ile Videolar Artık Daha Hızlı İşlenecek ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
9.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Nvidia CUDA ile Videolar Artık Daha Hızlı İşlenecek ##


    Nvidia'nın en önemli silahlarından biri kuşkusuz CUDA teknolojisi olacak. Bilindiği üzere Nvidia'nın CUDA teknolojisi ile sektörde yaygın olarak kullanılan C programlama dili kullanılarak geliştirilecek uygulamalar, grafik işlemciler (gpu) üzerinden çalıştırılabilecek ve bu sayede yüksek işlem gücü gerektiren hesaplamalar gpu üzerinden yapılarak ciddi performans ve zaman kazanımı elde edilmesi sağlanacak. Geçtiğimiz günlerde sizler ile paylaştığımız bir haberimizde işlemci test uygulaması olan SuperPi'nin CUDA desteği ile gpu'lar üzerinden de hesapşanabileceğini ve yeni versiyonun bir aydan daha kısa bir süre içerisinde kullanıma sunulacağını ifade etmiştik. Öte yandan Nvidia, cpu'nun yapabildiği temel bazı işlemcileri ile CUDA üzerinden gpu'ya aktarma konusundan da yoğun mesai harcıyor. Elemantal Technologies firmasının CUDA çerçevesinde hazırladığı BadaBOOM Media Converter yazılımı da bunun en güzel örneklerinden biri. Video dönüştürme işlemlerini gpu üzerinden gerçekleştiren uygulama ile 2 saatlik videonun GeForce 9600GT ile 50 dakikada dönüştürülebildiği ifade edilirken bu oranın 3GHz'de çalışan dört çekirdekli bir işlemci ile 5 saati bulabileceği ifade ediliyor. Öte yandan Nvidia'nın GT200 grafik işlemcisi ile BadaBOOM Media Converter yazılımı üzerinden yapılan canlı demoda 144.8 kare/sn'lik gerçek zamanlı HD video işleme performansı da dikkatlerden kaçmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 28 Mayıs 2008; 20:51:49 >







  • enerji tüketimini arttırmıycakmı bu iş hem cpu iş yapıcak hemde gpu oyunlar dışında da durmadan çalışan bir 200w kart düşünemiyorum
  • bu uygulama ile cpu üzerinden büyük bir yük kalkmış olacak sanırsam.
    durum öyle gösteriyor ki nvdia yakın zamanda kendi cpu'sunu da üretmeye başlayacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

    enerji tüketimini arttırmıycakmı bu iş hem cpu iş yapıcak hemde gpu oyunlar dışında da durmadan çalışan bir 200w kart düşünemiyorum

    ben düşünüyorum nvidia onu da yapar 1500$ + kdv
  • elin oğlu yapıo abi!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x1650Pro -- 28 Mayıs 2008; 18:26:05 >
  • belki ilerde işlemci olmadan sadece çift ekran kartıyla çalışan bilgisayarlar olur.
  • bakalım ne gibi gerçekten getirisi olacak mı?
  • bu kadar hızlı ise ekran kartları işlemciden kurtulmanın bi yolunu bulsun invidia sadece ekran kartının gpu su ile sistem kursun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustik61

    bu kadar hızlı ise ekran kartları işlemciden kurtulmanın bi yolunu bulsun invidia sadece ekran kartının gpu su ile sistem kursun.


    öyle değilde, harici çözümler üretilebilir, bkz.http://www.pinnaclesys.com ;)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: annihilator

    canı, cananı, bütün varımı alsın da Hûda;
    etmesin tek vatanimdan beni dünyada CUDA


    Ne yaptın hocam, mesajını okuduktan sonra şoka girdim, hala atamadım üstümden
  • Nvidia= vs Intel=

    Kullanıcılar=



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 28 Mayıs 2008; 19:45:58 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mav1li

    Nvidia= vs Intel=

    Kullanıcılar=

    gelen gideni aratırmış




  • GT200 ile yapılan Super Pi test değerleri var mı acaba FX-57 hocam?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasanart

    GT200 ile yapılan Super Pi test değerleri var mı acaba FX-57 hocam?

    super pi suan için sadece cpu yu test etmek amaçlı kullanılıyor
  • bu cuda teknolojisi nvidia nın 9xx serisinden mi başlıyor?? 8xx serisinde var mı acaba böyle bir özellik ??? ekran kartlarının kapışacağı yeni bir alan oluşmuş bulunuyor demektir.. hatta nvidia şimdi intele kafa tutmaya kalkar tabi olan yine bize olur rekabetin nimetleri teker teker dökülür yine biz karlı çıkarız
  • daha önce eski serideki kartlarında CUDA ile basit işlemleri yapacağından bahsediliyordu noldu şimdi neden sadece yeni serilere kondu bu özellikler?ATI UVD nin yarısını yapsa valla yeter bana göre.ancak burada kart işlemciden çekeceği yükle ne kadar güç tüketim değerine ve ısısına ulaşacak buda muamma bence.
    yalnız şu biraz atmasyona benziyor.adamlar 50 dakikada 4 çekirdekli bir işlemcinin yapacağı video dönüştürme işinden bahsetmişler.şu varki Ben Efsaneyim adlı filmi Nero ile dönüştürürken tam 1 saatimi almıştı.bu 50 dakika biraz çok gibi geldi bana.ve ben bu filmi P4 641 ile 3.8GHZ hızında yapmıştım.daha 12 ay bile olmamıştır.Nvidia neden bahsediyor acaba.




  • Nekadar daha beklememiz gerekiyor?
  • Kulağa hoş geliyor Nvidia dan güzel bir adım.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: splintercell

    daha önce eski serideki kartlarında CUDA ile basit işlemleri yapacağından bahsediliyordu noldu şimdi neden sadece yeni serilere kondu bu özellikler?ATI UVD nin yarısını yapsa valla yeter bana göre.ancak burada kart işlemciden çekeceği yükle ne kadar güç tüketim değerine ve ısısına ulaşacak buda muamma bence.
    yalnız şu biraz atmasyona benziyor.adamlar 50 dakikada 4 çekirdekli bir işlemcinin yapacağı video dönüştürme işinden bahsetmişler.şu varki Ben Efsaneyim adlı filmi Nero ile dönüştürürken tam 1 saatimi almıştı.bu 50 dakika biraz çok gibi geldi bana.ve ben bu filmi P4 641 ile 3.8GHZ hızında yapmıştım.daha 12 ay bile olmamıştır.Nvidia neden bahsediyor acaba.

    dostum sen format dönüştürüyorsun burada anlatılan örneğin; adobe premier yada sony vegasta hazırladığın montajlanmış bir hazırlığın hd yada dv formatına çevirilmesi sana bir örnek daha veriyimde biraz daha yayıla yayıla gül!!! imzamdaki sistemle sony vegas 8 proda hazırladığım 90 dakikalık efektleri ve geçişleri bulunan video montajın pal dvd ac3 çevrimi tam 7 saat sürdü bu yüzden bilmediğimiz konular hakkında sırf yazmış olmak için zırvalamıyalım




  • Watt/performans açısından harika bir gelişme ! Yüzlerce dolar ödeyerek alınan gelişmiş ekran kartlarının oyunlar dışında da büyük işler başadığını görmek heyecan verici. Nvidia arkasındaki yazılımcı desteğini arttırırsa çok iyi olur. Böylece Intel'in "Tüm uygulamalarda performans artışı için işlemci terfisi yapın" tezi büyük yara alır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.