Şimdi Ara

İnsan derisi veri iletim ağı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Japon NTT firması, vücutta doğal olarak bulunan elektrik yükünü, deri üzerinden veri iletim sistemine dönüştüren RedTacton adlı bir teknoloji geliştirdi.

     İnsan derisi veri iletim ağı olacak


    Japon NTT firmasının geliştirdiği RedTacton teknolojisi insan vücudunun, deri üzerinden 2Mbps hızında veri aktarımı sağlamasını mümkün kılacak. Şirket gelecekte kimi bağlantıların insan vücudu üzerinden kablosuz bağlantı gibi yapılacağını vurguluyor. Örneğin, yanak yanağa dans ederken müzik dosyalarının değiş tokuşu veya öpüşerek telefon numarası değişimi olası hale gelecek.

    DERİYE 20 CM UZAKLIK YETERLİ
    Deriyle doğrudan temas gerektiren vericiye ihtiyaç duymayan RedTacton, elektronik cihazlara yerleştirilecek, cepte veya çantada taşınacak. RedTacton, insan vücudunda doğal olarak ortaya çıkan anlık elektrik alanından faydalanıyor. Elektronik cihazlara takılan bir verici, insan vücudundaki bu alanı bir genişbant bağlantı gibi kullanacak ve vücuda 20 cm uzaklıktan veri transferini olanaklı kılacak.

    İNSAN ALANI AĞŞEBEKESİ
    RedTacton geliştiricileri insan vücudunun hızlı veri iletiminde kullanılmasını (Human Area Networking) İnsan Alanı Ağşebekesi teknolojisi olarak tanımlıyor. RedTacton, insan derisinde bir elektrik salınım alanı oluşturuyor.

     İnsan derisi veri iletim ağı olacak


    İnsan vücudu RedTacton vericisi ile irtibata geçtiğinde, vücut üzerinde ileti yolu oluşuyor. İletim vücudun birçok organı ile yapılabiliyor; eller, parmaklar, kollar, ayaklar, bacaklar ve yüz veri iletir hale geliyor. Veri iletimi ayakkabı ve giysilerden de etkilenmiyor.

    DERİ ÜZERİNDE 10 MBPS
    RedTacton insan vücudu üzerinde 10 Mbps’lik bir veri iletimine olanak sağlıyor. RedTacton vericisi insan vücudu üzerinde bir elektrik alanı yaratıyor. RedTacton alıcısı ise, vericiden gelen sinyalleri insan vücuduna yayılan elektrik alan üzerinden hissedebiliyor ve bunları kaydediyor. Sistem, elektro-optik kristalin optik özelliklerinin, elektrik alandaki değişimlere göre farklılık göstermesi ilkesine dayanıyor. RedTacton, elektro-optik kristalin optik özelliklerdeki değişimleri kaydediyor ve bu sonuçları optik alıcıda elektrik sinyallerine dönüştürüyor.

    FOTONİK ELEKTRİK SENSÖRÜ
    İnsanda bulunan doğal elektrik yükü, normal şartlarda toprağa karışıyor. Söz konusu elektrik son derece düşük ve düzensiz kaldığı için hissedilmiyor. NTT tarafından geliştirilen fotonik elektrik sensörü, insan vücudundaki elektrik gibi düşük güçteki alanları tespit edebiliyor. Şirket, teknolojinin halen deneme aşamasında olduğunu, çeşitli prototip cihazların üretildiğini ve ticari kullanıma geçileceğini duyurdu.







  • dehşet birşey

    bakalım bilim neleri icad edecek...
  • fakat bunu kullanırken geçen elektrik akımının vücudun önemli organlarına gidip(örn:kalp,beyin)sinir sisteminin düzenini bozabileceği söyleniyor.
  • Farkında olmasakta bu olay, insanın konusma özelliğini bile geride bırakabilir.
    Bi insandan gerekli bilgileri Data yoluyla en hızlı ve guvenilir sekilde elde edebiliriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zero01

    Farkında olmasakta bu olay, insanın konusma özelliğini bile geride bırakabilir.
    Bi insandan gerekli bilgileri Data yoluyla en hızlı ve guvenilir sekilde elde edebiliriz.



    Yok abi olmaz. Dikkat et, bu teknolojide insan sadece veri aktaracak. Verileri üretemeyecek ya da yorumlayamayacak...
  • olsun onu da yaparlar
  • bunu teknoloji tv de de izlemiştim _eDDİe_

    Ama insan sağlığı açısından henüz bi netlik kazanmış değil . . . Saniye de 2 Mpbs hız bence cok az.. Bunu daha ilerletmeleri gerekecek ama sağlık ne olur bilemem.. Artık kaç derece yanıklardan hastaneye yatarız bilemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByMeto -- 25 Mart 2005, 12:22:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.