amd phenom 9750 x4 ve asus m3a anakart aldım. eski pentium 4'ümün kasasına taktım. asus'un yazılımıyla sıcaklığı ölçtüm. olması gereken en fazla 60 derece işlemcinin.ancak 70 derece gözüküyordu benim işlemci. hemen cooler master hyper 212 fan aldım. cooler master 212 fan
fazla yüklenmeyince 58-60 arası gidiyor.çok yüklenince 65leri görüyor bazen.sonra 60 lara iniyor. fan hızı maksimum 2000 diyor.
cooler master 212 gerçekten çok sessiz. amd'nin kendi fanı inanılmaz gürültülü çalışıyordu.ve iyi soğutmuyordu.
update : cooler master 322 kasa aldım. cpu sıcaklığı 70 dereceyken eski kasada, bunda 50-54 arasında değişiyor. overclock bile yapılabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 28 Mayıs 2008; 18:14:35 >
İşlemcilerin son dayanma sıcaklıkları 120 C' dir.İşlemcin 65 70C' olabilir.Fazla korkmana gerek yok..Sesten şikayetçiysen sessiz bir fan alıp takabilirsin.Kasanın içinde hava sirkulasyonunu sağladıysan fazla sorun yok demektir.
İşlemcilerin son dayanma sıcaklıkları 120 C' dir.İşlemcin 65 70C' olabilir.Fazla korkmana gerek yok..Sesten şikayetçiysen sessiz bir fan alıp takabilirsin.Kasanın içinde hava sirkulasyonunu sağladıysan fazla sorun yok demektir.
Etme hocam naptın 120C'ye mosfet bile zor dayanır... Şimdiki işlemciler hassastır,120Cyi görmesi mümkün değil,75C zaten sınır çekirdek sıcaklığı olarak kabul edilmiştir.
Ancak eski Athlon ve Athlon XP serisi sıcaklık konusunda bu denli sağlam denebilir,yoksa C2D işlemcinin 120C gibi bir sıcaklıkta stabil kalması kesinlikle mümkün değil.
70C fazla bir sıcaklık,ben 60C üstüne çıkarsa kesinlikle el atılmasını tavsiye ediyorum...
Hocam elindeki fan gercekten kaliteli bir fan. Ayrica sesi de oyle rahatsiz edici degil.. Fakat kasa ici hava akiminizin da iyi olmasi lazim tabiki. O yuzden eger sicakliklar sizi tatmin edicek kadar yeterli degilse kasa hava akimini degistirmeniz lazim..
Kasanın linki için teşekkürler.. Şekil olarak güzel bi kasa almışsın.. Sanırım ön kapakta fan yok ama. Bide oraya fan takarsan cok daha iyi dereceler alabilirsin.. Aynı fanla ben (TT ARMOR kasa kullanıyorum) 1.52Vdaki X2 4400+ 2990Mhz işlemcimi yükte 47 derece kullanıyorum.. Hİçde ses çıkmıyor..
Amd Sempron LE 1150 30, 31 derece sıcaklığa ulaşıyor. Maksimum kaç dereceye çıkmasına izin verebilirim? Güç kaynağında, harddiskin önünde, anakartta ve arkada 1 olmak üzere toplam 4 fan çalışıyor. Arkadan 1 fanı ve yan kapaktaki bir fanı kapattım, kapatmadan önce sıcaklıklar 3-4 derece daha azdı.Anakart fanı çok gürültülü, ama başka fan kullanılırsa garantinin geçersiz olacağı söyleniyor. Anakart MSI K9AGM3-FIH, Ram 2 GB DDR2 GEIL, Hardddisk 160 GB Seagate. Garanti konusuna ne dersiniz? Hangi sessiz fanı ve termal macunu önerirsiniz? Teşekkürler.
ihtiyaçlarla istekleri birbirine karıştırma, mutluluğuYakala Güvenli alışveriş:serqanz,brtana Sesli Gazete-Ümit Zileli-http://www.radyotatlises.com.tr Hafta içi her gün 08:30-09:45