Şimdi Ara

Dövme yaptırmak günah mı?Sizin dövmeniz var mı?Ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dövme yaptırmak günah mı?Sizin dövmeniz var mı?Ne?

• Bu konu için;

Bknz:aSiKaN

• nereye bakalım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AratoElrondMinyatur

nereye bakalım?

• Gelir birazdan...Avatarı marihuana olan bi eleman...

sor söylesin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: AtQuaRe

quote:

Orjinalden alıntı: AratoElrondMinyatur

nereye bakalım?

• dövme yaptırmak günah diyorlar ben inanmıyorum.. ben dövme yaptırıcam ama ailem karşı geliyor.. ama ileride kesin yaptırırm.. nereye dicek olursan iki koluma alev dövmesi....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben diyanet işlerinin sitesine baktım abdest fln alabiliyomuşsun ona bi etkisi yokmuş ama vücudunuzu değiştirmeyin demiş Hz.Muhammed
  • insan vucuduna ne şekilde olursa olsun zarar vermek acı çektirmek günahtır aldığın abdestin sayılmaması gibi dini zararları var ayrıca kanser riskini arttıran bir faktör abimde var bütün vucudu dövme içinde hayranım ama yapılışını gördükten sonra yemezler dedim o iğneler matkap gibi delip geçiyo :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: whisper34

insan vucuduna ne şekilde olursa olsun zarar vermek acı çektirmek günahtır aldığın abdestin sayılmaması gibi dini zararları var ayrıca kanser riskini arttıran bir faktör abimde var bütün vucudu dövme içinde hayranım ama yapılışını gördükten sonra yemezler dedim o iğneler matkap gibi delip geçiyo :)

ama önceden abdest alırsan işi olmuyo diyenlerde war

harbi güzel duruyo ama yaptırmak yemiyo ilerde beğenmessem vs vs
  • Dövme yaptırmak Günah değiL...

Gğnah oLan sey aLlahın sana vermiş oLdugu emanet bedeni değiştirmen Zevk için... Günahı EstetikLE aynı..

Abdest GEcermi sorsuna BiLismeL bi yanıt.....

Havanın gire biLdiği her deLiğe Su Suyun girebiLdi Her deLiğede hava girer....

Dernini yaşaması ve o deride kıL cıkabiemsi içinde Su ve havya ihtiyac vardır....

DövmeLerin ustunde de kıL cıktıgı için ve Deri çüremediği için hava ve su giriyior.. Abdestin kabuL oLamsı içinde...

Derinin aLtındaki her yere Su girmesi Lazım... Kısacaso abdest te aLabiLiosun..
    .
    Dövmen Varm ısorusuna yanıtım evet var tam 9 tane...

omuzLarımda omuz arkaLarımda biLEkLErimde bas parmagımda ve kasıgımda oLmak üzere...

NeLer oLdugunu tek tek yazıyım mı yeterLi bi açıkLamamıydı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: whisper34

insan vucuduna ne şekilde olursa olsun zarar vermek acı çektirmek günahtır aldığın abdestin sayılmaması gibi dini zararları var ayrıca kanser riskini arttıran bir faktör abimde var bütün vucudu dövme içinde hayranım ama yapılışını gördükten sonra yemezler dedim o iğneler matkap gibi delip geçiyo :)

yapıLışını iyi görememişsin ozaman bnm mesLegim bu

Tatto & Piercing Studiom var4 :))))

o iğne derini aLtına saniyede 40 defa girio en az... Ve acı oLayı en fazLA 5 dakika cekersin yaptırdıgın yere göre değişir..

Dahasonra kasLArın uysuutugu için hissetmezsin.. Yapım aşaması bittikten sorna ) 10 - 15 daikaka sonra ) yama ve kasıma hiss ibaşLAr..

Bun ugeçiştirmek içinde Bepanthen Pomat ( mavi ) kuLLAnıorsun.. aSLa kasınmamsı LAzım... Cunk uakbukLAr döküLürse murekkepte döküLür ve dövme

iğrenç bi şekiL aLır :))))

Dövme güzeLdir....

Ha bide akLıam geLmişken kanser riski şu şekiLde var.. yapıLdıgın ortam, kuLLanıLan iğne ve ProfesyoneLLik...

SteriLize bir ortam da isen MAlzemeLEr sitreLize ise... Her insanda farkLı bir ine kuLLanıyorsan ve bu işte gercektne profesyoneLsen

Kanser oLmassın merak etme :))))) Tabi yara tutmaması Lazım dövmenin..... yara tutması içinde Yuakrda yazdıgım kremi suruyoruz ve kaşımıyoruz :)

• kasıktaki hareç hepsini gördüm ben

Orası için fazla diretmedim çok istesem gösterirdi kırmazdı beni kapı komşum

Bence abdes kabul olmaz bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

kasıktaki hareç hepsini gördüm ben

Orası için fazla diretmedim çok istesem gösterirdi kırmazdı beni kapı komşum

Bence abdes kabul olmaz bu arada

Kanak Abdest oLayın ıacıkLAdım sna her gun de acıkLıorum :))))

her neyse.. GErci SöLE bi oaLy da var sen abdestini aLırsın.. KabuL edip etmemk ALLAH'a kaLmsıh bişi...

bu arada akLıam geLdi Lan cix... Msn ineden kapadın fiLm yoLLA bana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeeDSmoKa -- 22 Mart 2005, 1:55:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aSiKaN

bu arada akLıam geLdi Lan cix... Msn ineden kapadın fiLm yoLLA bana :)

Senin sülalen cix lan

Msnde durmamam lazım bi süre...ne diceksen burdan de la...burasıda bizim işte..gizlimiz saklımız yok...

Film milmde yok la ömrümü çürüttün be yol al hade baqem

• bende dööme çok walla bence de günah ama ben de yaptırdım bişii olamdı,ama bir dööme yaptırdım sora da çıkartmak zorunda kaldım lazerle o da baya zahmetli iş anlatiim de ona göre dööme yaptırsın herkeş(ayı işi HERKEŞ)dövmemi yaptırdım 2 iğne ve de çini mürekkebi ile ama sonra da çıkarttırmak istedim bana bakırköy de bir estetik cerrah var dediler ona git,bende gittim adam lazer çıkardı bana lazerle dööme çıkartma işlemi uyguladı deriyi yaktı sonrada tampon ile bu çıkan mürekkepleri çekti.ardından da hemen hemen 5 ay kolumda bir jelatin kaadı ile gezdim. jelatin kaadı da çıkınca güneşten korumak şartı ile kremler vede bol bol güneş kremi en kalın numara sürdüm de gezdim deniz yasaktı.sonrada ot bitmez vede kıl çıkmaz bir kolum oldu bir de kıymalı pide gibi sırıtıyor yeri uyuz oluyorum ama ne yapıcan...ona göre sen mi iyisi düşün taşın ileride pişman olcaan bir dööme yaptırma bence cruiser aabini dinle..yaptırma deiyorum ama hiç bir zaman pişman olmican bir dööme yaptır.mesela kuş böcük falan bence asla bir kadın adı yazdırma sonra ayrılırsanız benim gibi çekersiniz...genede sen bilirisin benden sana bir abi tavsiyesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exeman -- 22 Mart 2005, 2:23:13 >

• quote:

her neyse.. GErci SöLE bi oaLy da var sen abdestini aLırsın.. KabuL edip etmemk ALLAH'a kaLmsıh bişi...

Biraz saçma olmamış mı? Sen önce tedbirini almalısın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tsunami41

quote:

Biraz saçma olmamış mı? Sen önce tedbirini almalısın.

gaLipa izmitLsiisn :))) ya ben biLismeL acıkLamasını yaptım

Ama haLa abdest gecmez dioALr... Bu yüzden öLe bişi söLEdim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aSiKaN

Dövme yaptırmak Günah değiL...

Gğnah oLan sey aLlahın sana vermiş oLdugu emanet bedeni değiştirmen Zevk için... Günahı EstetikLE aynı..

Abdest GEcermi sorsuna BiLismeL bi yanıt.....

Havanın gire biLdiği her deLiğe Su Suyun girebiLdi Her deLiğede hava girer....

Dernini yaşaması ve o deride kıL cıkabiemsi içinde Su ve havya ihtiyac vardır....

DövmeLerin ustunde de kıL cıktıgı için ve Deri çüremediği için hava ve su giriyior.. Abdestin kabuL oLamsı içinde...

Derinin aLtındaki her yere Su girmesi Lazım... Kısacaso abdest te aLabiLiosun..
    .
    Dövmen Varm ısorusuna yanıtım evet var tam 9 tane...

omuzLarımda omuz arkaLarımda biLEkLErimde bas parmagımda ve kasıgımda oLmak üzere...

NeLer oLdugunu tek tek yazıyım mı yeterLi bi açıkLamamıydı...

Arkadas, hangi alanda uzmandan o alanda konus. madem bu isle ugrasiyorsun DÖVME YAPMANIN INCELIKLERINDEN BAHSET hepimiz uslu uslu dinleyelim (ya da okuyalim). Ama haddini asarda bunun Islam Fikhi´ndaki yerinden bahsetmeye calisirsan abesle istigal etmis olursun. Hemen hemen bütün fikih kitaplarinda gecen bu konuya baktigimizda tamamiyle ve kesinlikle HARAM oldugunu görüyoruz. Ayrica konunun uzaktan yakindan ABDEST ile alakasi yoktur. Mesele FITRÎ yapiyi degistirme meselesidir ki bu meselenin HARAMligi hem ayet hem de hadis ile sabittir. BILGINIZE...

• ALLAH ISLAH ETSIN (Önce beni sonra seni)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.