Şimdi Ara

ATX kasanın efendisi Lian Li' nin yeni kasası - PCV1000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar kasası denince akla ilk gelen bej renkli ve soğuk izlenim, bundan yaklaşık birkaç yıl öncesine kadar değişmeye başladı ve çelik iskelet, parlak aliminyum ön panel gibi özellikler ile gözlere de hitap etmeye başladı. Günümüzde CoolerMaster, Lian Li, ThermalTake, Silverstone, Chenming ve bir kaç firma daha kullanıcıların gözüne olabildiğince hoş gözüken, dizayn harikası ve bir hayli yüksek fiyatlı kasalar üretiyor. Ülkemizde her ne kadar fazla bilinmese de bu devrimin öncüsü sayılabilecek olan Lian Li ilk ürettiği aliminyum kasa ile uzun bir süre en çok kasa satan firma olmuştu. Günümüzde çok gelişen kasaların son örneklerinden biri de Lian Li PC-V1000.

    210x490x525mm boyutlarındaki PC-V1000, 5 adet 5.25" lik ve 6 adet 3.5" lik sürücü taşıyabiliyor. Artık geniş ve gelişmiş kasalarda standart hale gelen 2 adet 12cm fan yeri ve fanlar mevcut. 7 adet PCI slota kadar destek veriyor ve ön panelinde IEEE1394, 2xUSB, hoparlör ve mikrofon çıkışları bulunuyor. Kasanın ilk göze çarpan eksikliği BTX desteği. Yeni kasalarda ek aparatlar ile sağlanan çözüm PC-V1000' de düşünülmemiş.

    Kasa' nın en gelişmiş yönü artık yeni kasaların neredeyse tamamında amaçlanan etkili soğutma. Şimdiye kadar alıştımız soğutmanın çok dışında bir tasarım kullanıyor PC-V1000. Yukarıdaki resimden de görebileceğiniz gibi kasa içindeki bileşenleri guruplar halinde ayırarak soğutma sağlanıyor. Kırmızı bölgede, anakart, ekran kartı, işlemci ve 5.25 lik sürücüler soğutulurken, sarı bölmede 3.5" lik sürücüler (sabit diskler) soğutuluyor. En ilginç olanı ise mavi bölgede soğutulan güç kaynağı. Daha önceden kasa içindeki ısınmış hava ile kendini soğutmaya çalışan güç kaynağı, bu tasarım sayesinde kasanın alt tarafından direk taze ve soğuk havayı emerek daha etkili ve çabuk soğutuluyor. Bu şekilde güç kaynağının üstündeki fanlar daha sessiz çalışarak görevlerini yerine getirebilirler.

    Kasa' nın aliminyum ön paneli tamamen 1cm çapındaki delikler ile kaplanmış. Bu tasarım kasaya çok hoş bir görünüm kazandırırken, kutu gibi kapanıp kendi kendini ısıtmasını da engelliyor. Çelik' ten imal edilmiş güç düğmesi çok standar bir şekle sahip olmasına rağmen bir o kadar da kaliteli ve çekici duruyor. Kaliteli dizayn bu olsa gerek. Düğmenin hemen altında güç ışığı ve sabit diskin meşguliyetini gösteren küçük ledler var. Biraz daha aşağı inince ön paneldeki multimedya portları ile karşılaşıyoruz.

    Arka tarafa baktığımız zaman delikli tasarımın devam ettiğini görüyoruz. PCI slotlarının hemen sol tarafında kasanın kilit mekanizması bulunuyor. Arka taraftaki 12cm lik fanın çıkışına yerleştirilen kare şeklindeki koruyucunın ne işe yaradığı hakkında kesin bir bilgi yok, fakat tahminim fandan dışarı atılan sıcak havanın o bölgede birikmesini engellemek olabilir. Bunun dışında o bölgeye monte edilen bir kapak bütük ölçüde ses çıkmasına ve havanın rahat atılamamsına sebep olacaktır.

    Alt tarafında 4 adet tekerlek bulunan kasa,.isetediğiniz zaman kasayı sabitleyebilmeniz için kilit mekanizmasına sahip. Çelikten üretilen tekerleklerin sert zeminlerde kaymasını engellemek için kasa ile beraber gelen lastikleri takmak yeterli oluyor. Güç kaynağı montajı için sadece kasanın arka tarafındaki el ile sökülebilen 2 adet vidayı açıp güç kaynağını içeri sürüp bu vidaları tekrar sıkıştırmak yeterli oluyor. Kasa ile beraber gelen fanları özel yuvalarına koyduktan sonra yine el ile uygulanabilen 2 adet vida ile monte edebiliyorsunuz. Fan braketinin içinde toz ve titreşim önlemek için süngerimsi malzemeler bulunuyor.

    İlk bakışta ATX' e göre baş aşağı duran anakart yapısı ile BTX gibi gözüken kasanın yazının başında da belirttiğim gibi ne yazık ki BTX desteği yok. Sadece daha iyi soğutma performansı sağlamak için böyle bir uygulamaya gidilmiş. Soğutma performansı yine çok başarılı başka bir kasa SilverStone Nimiz ile karşılaştırılan PC-V1000 1 - 2 derece daha aşağıda sonuçlar vermiş. Kasa ile beraber pencereli kapak gelmiyor, ek paket halinde sunuluyor. Resimde gördükleriniz sizi yanıltmasın. Sonuç olarak kaliteli markası, soğutma performansı, kolay montajı, şık görünümü ve gelişmiş özellikleri ile piyasadaki en kaliteli kasalardan biri. Tek eksiği BTX desteği. Kasa şu anda Türkiye' de bulunmuyor fakat ileriki günlerde görebiliriz. Yurt dışı satış fiyatı 185 dolar.

    SystemCooling


    Sayfanın Linki : http://www.lian-li.com.tw/products/V1000.htm




  • eee platforma hareket lazım
    dur bakalım daha ne kadar aşılanıcaz .........
  • bu kasayı koolance adıyla daha önce enderc arkadaşımız yayınlamıştı

    tabi ordaki kasa lian-li PC-V2000B idi..

    http://forum.donanimhaber.com/m_2007093/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goke -- 20 Mart 2005, 22:13:08 >
  • Bu kasaları kimin getireceği ile ilgili bir bilgi warmı?

    Baya güzelmiş gercekten...
  • güzel kasa tekerlekleri bile var allah bilir arkaya stepne, kriko felanda atmışlardır
  • siyahı olsa daha şık olmaz mı
  • Fiyatı daha düşük olsa daha güzel olmaz mı?
  • G5'lere benzerliği kimsenin dikkatini çekmedi mi?
  • sistem güzel ama görüntüsü hoşuma gitmedi
  • guzel bir tasarim, farkli renk secenekleri olsa cok iyi olur
  • güssel de kim satıyo bunu bilen yok mu??
  • bizi de düşünen birileri çıkıp bu kasayı getirir herhalde
  • Kasanın işlevsel yönü fazla ama çok sade Umarım renk seçeneği olan modelleride vardır
  • Kasa nın içi tersmi, tasarlanmış yoksa fotoğraflarmı ters?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sarpuli

    Kasa nın içi tersmi, tasarlanmış yoksa fotoğraflarmı ters?

    sadece psu nun yeri değişmiş ayrıca şuda güzel bence ankartın slotlarına takılan kartlar yukarda kalması bence daha iyi olmuş görünüm olarakta baya sade ve hoş fiyatları ne kadar ki ????
  • Valla Aklımdaki Soruyu Sordun Fiyatı Ne açaba
  • sanki biraz g5 in kasasına ozenmisler gibi geldi bana
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ardent_boy

    fiyatları ne kadar ki ????


    quote:

    Orjinalden alıntı: muzoline61

    Valla Aklımdaki Soruyu Sordun Fiyatı Ne açaba


    Cidden ayıp.
    Yazıyı okumaya üşeniyosunuz bari ilk ve son paragraflara bakın
  • Sonunda Yazıor Arkadaşlar Bu Arada Güzelmiş Bayağı ...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.