arkadaşlar full plexiden kasa yapacam önümüzdeki ay yatay veya küp yapmayı düşünüyorum küp yaparsam dvd harddisk psu vb sistem bileşenleri 2. katta olacak ve anakartın görüntüsünü kesecek diye yatay yapmayı düşünüyorum yatay olursa ölçüler 55-50-23 cm falan olacakki o zman da çok yer kaplayacak.ayrıca küp olusa ortadan menteşeli olacak hidrolik bi sistemle ortadan ayrılacak kasa o da hoş değişik zor ve zevkli olacak ama bi türlü karar veremiyorum şekline yavvvvv! bi deş u var 6 adet fan takmayı düşünyorum ısı problemi kalırmı ortada sizce. bi de şeytan diyoki uğraşcağına al bi cm stacker yap babalar gibi kasan olsun napsam arkadaşlar bi akıl verin ya?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman_turk12 -- 26 Mayıs 2008; 16:38:07 >
CM STACKER 810 / AMD PHENOM X4 9950 B.E. 2.6 ghz@3.0GHZ/ Gigabyte GA-MA78G-DS3H / OCZ DDR2 800MHz@1066 mhz CL3@CL5 Su - Hava Soğutma FlexXLC 2x1GB Kit / Palit 9600 GT SONİC+ /Seagate 320 Gb sata / High Power 560 Watt modüler / Sky Star 2 Tv / Hyundai 19" lcd / logitech x-230 ses sistemi / logitech ex110 klavye mause
küp ve 2 katlı yaparsan psu hdd ve dvdrw gibi donanımları alt kata ram, cpu, anakart vs gibi donanımlarıda üst kata koyarsın. Hem yatayda kapladığı alan azalır hemde küp yatay olmuş olur. Çokta şık durur. Benim birkaçtane çizimim var ama hiçbiri tamamen plexi değil. Eğer çizersem yollamaya çalışırım.
selam bende full plexi den yapıcam ama bence dik yaparsan daha guzel olur. ama kenarlarını ovel şekilde de yapabilirsin. Bauhouse de hırdavat bölumunde parlak menteşe ve civata buldum tam plexiye göre; plexiye de alınca bende yapmaya başlıcam.
birde kesmeden bir kaç bazı yerlerine şekil verebilirsin. kardeşimin çalıştıgı atölyede görmüştüm. baska birşeyler uzerine çalışma yapıyorlarken gördüm plexiyi çok guzel şekil veriyorlar lehim eritme fön makinası ile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziya82 -- 26 Mayıs 2008; 20:12:01 >
yaa kardeş ne ile birleştiriyorsunuz silikonmu yoksa plexinin en kalınını alıp civata ilemi ?
hocam daha başlamadım ama ben 6mm likle yapmayı düşünüyorum sıcak silikon kullanmayı düşünyorum ama o da şekil bozukluğu yapabilir o yüzden ilk önce bi metal iskelet yapabilirim sağlamlık açısından onu da uv yeşile boyadım mı güzel durur diye düşünüyorum.
ziya82
oval uğraştırır hocam ya şekil olayak bulabildiğim en ince plexiden fan grillerini yapmayı düşünüyorum mesela ejderha şeklinde veya ateş motifli falan bunlar yaptıkça akla gelcek ince işler şidilik ana şeklini oluşturmam plexileri ve fanları temin etmem lazım.
anakart üstte diğerleri altta fikri güzel aslında.bi şekil oluşturayım bakalım bu doğrultuda.
CM STACKER 810 / AMD PHENOM X4 9950 B.E. 2.6 ghz@3.0GHZ/ Gigabyte GA-MA78G-DS3H / OCZ DDR2 800MHz@1066 mhz CL3@CL5 Su - Hava Soğutma FlexXLC 2x1GB Kit / Palit 9600 GT SONİC+ /Seagate 320 Gb sata / High Power 560 Watt modüler / Sky Star 2 Tv / Hyundai 19" lcd / logitech x-230 ses sistemi / logitech ex110 klavye mause
yok arkdaşlar 2 katlı alt katta sistem bileşenleri üst katta anakart oldumu hoş durmuyor çünkü anakartın olduğu kısımda kasanın önüne iki tane fan takıcam.o kısmın yüksekliğini 22 cm düşündüm 1. katta 10 cm daha fazla oldummu çok büyük oluyor çünkü böle olunca da önden görünüşü hiç güzel olmadı.yine anakart aşşağıda diğerleri yukarda olabilir tabi küp olursa.
kabloları gizlemete dikkat estetiği kaçmasın kabloların çok olduğu yere cam filmi aynalı film çekersen hoş olur
çok hafif bi film çekmeyi düşünüyorum hocam kablolar çok çirkin değil uv kablo sarmalı kullanıyorum zaten uv ışıklı kasa olacak hem film çekersem uv ışınlarından da biraz kprur beni diye düşünüyorum.korumasa bile film güzel olur
Arkadaşlar son fikrim 55 cm yükseklik 50 cm derinlik 24 cm genişlikde bi tover yapmak son fikrim ne dersiniz?önde bir adet 12cm fan üstte bir adet 12 cm fan arkada 1 tane 12 cm fan yanda ve tabanda birer 12 cm fan diye düşünüyorum.
30*30*30 ebatlarında 5 mm plexi ile mükemmel küp kasa yapılır.Üst kısıma 15-16 cm yetmekte daha fazlasına gerek yok.Fanlarıda arka ve sağ yan tarafa gelecek şekilde yerleştirirsen ses olayında kurtulursun ayrıca sirkülasyonda mükemmel oluyor.
Alt kısım 5cm ayak için 10 cm power yüksekliği için üst kısma 15 cm yeterli 12 lik fan takacaksan 18 cm yap yeterli gelir.
max.33cm yükseklil olur.Şeffaf buzlama desenli folyo ile anakarta kadar olan kısmı kaplayıp üst kısımda ayrıca kar deseni kestirirsen mükemml olur. İçeri mavi 2 neon koyuver.Proje aklına yatarsa yerleşim planı bile veririm.Daha önce kendim yaptım çok kullanışlı güzel oluyor.Ayna folyo alıp kaplayıp yeğene verdim.
arkadaşlar küp kasada karar kıldım iki katlı 36cm olacak her tarafı paintte şöle basit bi çizin yaptım ama öle böle değil çok basit sakın gülmeyin haaaaa
Folyolar tabela-reklam yapan yerlerde genelde mevcut.Hipermarketlerde olabiliyor.Buzlama desenli şeffaf folyo diye geçiyor.Plotter-cutterları olanlar kendileri istediğin motifte kesiyorlar.
Ayrıca aynı yerdeki tüm mamülleri incelersen ayna desenlilerle,çok özel bir seri olan güneş perdesi gibi kullanılan sök-tak olanlar var.Onlarda da muhteşem desenler mevcut.
Not:Ayrıca naçizane tavsiye fanları sol yana koyup ön taraftan anakart görüşünü engelleme ve tam karşına gelen arka kısıma eksoz olarak birtane ve sağ yan tarafa Cpu ile ramleri ortalayarak bir tane eksoz fan koy.hava sirkülasyonu mükemmel oluyor.Sol yan kısımdaki birinci fan pci ve ekran kartına serin hava üflüyor.İkici fan ise güney köprüsü ve ramlere doğru üfleyerek içeride serin bir akım oluşturuyor.Keyfe keder bir tane sessiz fanlardan da ekran kartı ile kuzey köprüsünü ortalayarak eksoz yapabilirsin.Fanları genelde max1200 devir 12 cm fanlardan seçersen ses sorunu olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asosyal -- 9 Haziran 2008; 22:45:39 >
hocam site iyi ordan alabilirim ya da praktiker var burda oraya bi bakarım belki vardır aynıları da şu dördüncü su damlası olan dikkatimi çekti o şeffaf mı acaba arksını gösterir mi?