havaya iyon salmak zor iş değil, yüksek gerilim taşıyan bir tel bile sağlar iyon özelliğini. ama oksijenin iyonu aşındırıcı özelliğiyle rahatsızlık verebiliyor. ciğerleri tahriş ettiği söyleniyor. negatif iyon verirken ozon üretmeyen profesyonel ürünleri alacaksanız alın derim, yoksa faydadan çok zarar görebilirsiniz, ben tavsiye etmiyorum.
Merhabalar, Vantilatör alacaksanız Raks,Rowenta ve Bosch'tan başka ürünlere bakmayın.Çünkü piyasadaki ucuz vantilatörler yeterli üfleme yapmıyor ve boşuna elektrik tüketiyor.Ben 10 yıl Raks kullandım çok iyiydi Hiç servise götürmedim. Saygılar...
26 Mayıs 2008; 19:00:56
quote:
Orjinalden alıntı: yesilsiyah20
Merhabalar, Vantilatör alacaksanız Raks,Rowenta ve Bosch'tan başka ürünlere bakmayın.Çünkü piyasadaki ucuz vantilatörler yeterli üfleme yapmıyor ve boşuna elektrik tüketiyor.Ben 10 yıl Raks kullandım çok iyiydi Hiç servise götürmedim. Saygılar...
vantilatörler çok ses yapıyor ayrıca genel bir serinlik sağlamıyor..klima için de müsait değil ortam..
Tavan vantilatörleri de tam altında durmadıktan sonra serinletmiyor.Apartman dairesindeyseniz tavanın yüksekliği az olduğu için hiç serinletmez,boyunuzda 2 metreye yakınsa saç traşı bile yapar. .Yüksek tavanlı evlerde faydası olur mu o konuda fikrim yok.
çatı katında olmaz tabi ama tam altında olmasanız bile oldukça iyi serinletiyordu, denemişliğim var. evde zıplamadıktan sonra da birşey olmuyor merak etmeyin
Ufo firmasının yeni piyasaya sürdüğü iyon özellikli (iyonizerli) ve soğuk buhar üflemeli vantilatörlerle ilgili bir haber okudum. Air technology adıyla piyasaya sürülen bu yeni ürünlerin fiyatları 90-150 ytl arasında . Açıkcası iş görür mü bilmiyorum ama sektöre bir hareket getireceğini düşünüyorum. Bu arada bu iyon teknolojisi ve de ozon konusunda forumda olumsuz bilgiler hatırlıyorum. Sayın cengizumur' un bu konuda hava temizliği topiğindeki yazılarını okumanızı tavsiye ederim.
Arkadaşın baktığı iyonizerli model yerine soğuk buhar üflemeli altta linkini verdiğim model daha iyi ve sağlıklı olabilir. Çünkü soğuk buhar üfleme yöntemini kullanan restoranlar vs biliyorum . Ev ve ofis ortamları için kullanışlı olabilir.
buhar kışın iyi olsa da yazın istenmez, pişirir adamı
Hocam bahsi geçen buhar bildiğimiz buhar değil. Soğuk buhar. Cihaz serinlik hissini normal fanlardan farklı olarak soğuk buhar üstünden vermekte. Kullandığı sistem yeni bir sistem değil. Bu tarz profesyonel makinalar zaten piyasada vardı. Bu model ise ev ve işyerleri için kullanılabilir.