Arkadaşlar merhaba Digimax 2700 şarjlı pil aldım. Şarjlı pillerde marka önemli mi? Yada şu 2700 falan :) bu arada boş bir pili kaç saat şarj etmeliyiz? Belli bir zaman sınırlaması var mı? 3-4 saat yeter mi :)
Arkadaşlar merhaba Digimax 2700 şarjlı pil aldım. Şarjlı pillerde marka önemli mi? Yada şu 2700 falan :) bu arada boş bir pili kaç saat şarj etmeliyiz? Belli bir zaman sınırlaması var mı? 3-4 saat yeter mi :)
Selamlar,
Marka ürün kalitesi yönünden önemli, AA size (kalem pil) eskiden nikel kadmiyumlar vardı ve hem AMP düşük hemde hafıza etkisi ve ömrü kısalığı vardı. Şimdikiler nikel metal hidrit bileşenlerinde hem ömür uzun hemde kapasite yüksek, son çıkanlar ise lityum ion teknolojililer, bunlardaki değerler dahada yüksek. Marka olarak yılların Varta sı vardır ve kalitelidir, Ayrıca yuasa, panasonic, de iyidir. Ben GP de kullandım gayet iyiler.
Şarjlı pillerin şarj edilmesinde en önemli konu, pilin şarj akımı ve tampon şarj özelliğidir. Doğru sürede ısınmadan şarj edilmiş piller en verimli olarak kullanılanlardan dır.Mesela Quick şarj özelliği daha fazla şarj akımı verilerek yapılıyor ve batarya ısınıyor aslında ömrü kısalıyor. ayrıca şarj süresi bittiğinde şarj chazının tampon şarja geçmeside pilin ısınmasını önleyen onu koruyan, bir özelliktir. Şarjlı pilleri deşarj ettikten sonra şarj etmekte verim açısından önemlidir. Boş bir pilin şarj süresi şarj akımı ve pilin kapasitesi ile ilgilidir. Mesela 1,2 amp 1,2 volt nikel metalhidrit bir pili 120 miliamper akımla 10-14 saatte şarj edebilirsiniz. Quick ile ancak 5-6 saatte şarj olabilir. Kısaca pil kadar esasen şarj aleti çok daha önemlidir.
P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
Birde aklıma gelmişken belirtim, bu şarjlı AA (kalem) piller 1,24 volt gerilime sahiptirler, o yüzden photo pilleri, mpeg pilleri için aslında çok uygun değillerdir. Zira 2 taneden 1,5 x2 =3 volt yerine 2* 1,24 = 2,48 volt gerilim veriyorsunuz bu da pillerden daha yüksek akım çekilmesine sebep oluyor bu yüzdende alkalin pillere göre daha çabuk bitebilirler.
P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
ısınma zarar verir pile ama içindeki sıvıyı buharlaştıracak kadar yükselmesi gerekli zarar vermesi için. birde şarj aletin akıllı şarj aleti veya hızlı şarj aleti diye adlandırılanlardan değilse şöyle hesaplayabilirsin süreyi; pilin kapasitesi/şarj akımı=şarj için geçmesi gereken süre. örneğin 2700mAh pilin olsun, pil başına da 200mA veren bir şarj aletin olsun, yaklaşık olarak 2700/200=13.5 saat de şarj edecektir pilini. tabi biraz daha artabilir de.
Arkadaşım dünyada sadece pil üreten 3 güvenilir marka vardır, diğerleri asla aynı kaliteye erişemezler.Bunlardan şaşma. Varta Energizer Duracell
Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
bende 2700 mah sony var, fotoğraf makinemde süper performans sağladı. 2200 gp vardı bundan önce, sony'nin performansı çok daha iyi gp'ye göre. 500 mah'lık farkı unutmayalım tabiki..
ben olympus ses kayıt cihazı almak istiyorum.içerisinden çıkan piller yaklaşık 10 saat kadar dayanıyormuş.bunu şarjlı pillerle daha yükseğe çıkarmam mümkün olabilir mi??
ben olympus ses kayıt cihazı almak istiyorum.içerisinden çıkan piller yaklaşık 10 saat kadar dayanıyormuş.bunu şarjlı pillerle daha yükseğe çıkarmam mümkün olabilir mi??
Çok fazla fark yaratmaz, içindeki piller alkalin ise 1.5 volt tur, şarjlılar, 1.2 volt olurlar. Yai iki pilde 3 volt yerine 2.4 volt gerilim olur ki buda pilden daha fazla güç (amper) çekilmesi demek.Büyük amp. alırsan 2,0 ve üstü gibi faydası olur.
Dig.Foto mak. şarj pil taktığınızda pil göstergesi tam göstermiyorsa normaldir.2,4 volt gördüğü için oluyor.