|
jujuuu -> Lig Tv (SD ve HD Ucret Alternatifleri) (26 Mayıs 2008; 13:54:38)
|
farkli basliklarda lig tv ile ilgili ucretler tartisiliyor , bunu genel tartismanin disina almak amaci ile size bir baslik acmak istedim oncelikle lig tv yi izlemek icin turksat uzerinden modullu abonelik (kutuyu da satin almak kaydiyla) , ya da normal digiturk eutelsat secenekleri bulunmakta SU AN icin alternatifler sunlar Eko-spor (Lig tv ve Lig tv HD) = aylik fiyat 62,80 , 1 yil devam taahudu ile ay ay odemeli fiyat 56.80 , yillik ucreti pesin odemek ise 633 lira) Spor (Lig tv , Moviemax ve Lig tv Hd ,moviemax Hd) = aylik fiyat 77,80 , 1 yil devam taahudu ile ay ay odemeli fiyat 69.80 , yillik ucreti pesin odemek ise 783 lira) Yukaridaki ucretler SD yayin icindir .. Hd yayin icin ise fiyati abonelik yilina gore 619 ile 899 ytl arasinda degisen sifir HD kutulari satin alabilir ,ya da farkli sebeplerden uyelerce daha once kullanilmis receiverleri aylik 25,90 a kiralayabilirsiniz ... Kiralama taaahudu 1 Yilliktir , ancak hd kutu kiralama taahudu ile yayin taahudu konusu ayni sey degil karismamali ... konu uzamasin diye daha ust paketleri yazmiyorum digiturk sayfasindan bakabilirsiniz .. hesap yaparken ulkemizde halen 15% gibi bir faiz orani oldugunu unutmayin , pesin odemeler avantajli olsa da fiyat olarak , faiz mantigi ile bir karliligi kalmiyor , yastik altindaki para ise odeyin , ancak bankaya yatirirsaniz elde edeceginiz faizden olmak manasina geldigi icin fiyati pesin odemek avantajli degil) Burada yapilabilecek seylerden biri de , yazin 3 ay boyunca uyeligi eko pakete dusurerek , 19.90 ile 3 ay devam edip maclarin olmadigi 3 aylik periyodda 150 lira gibi bir tasarruf yapmak. (Bunun icin pesin para ile uyelik yapmamak ya da o pakede aylik taaahut vermemek gerekiyor) Neticede ortalama olarak maclari SD olarak izlemek icin yillik 600 lira gibi bir bedel soz konusu .. (yazin maclar yokken 3 ay eko pakete duserek , diger 9 ay ise eko spor , taahutsuz ve aylik odemeli fiyat) HD icin ise bunun uzerine 25,9 carpi 12 ay .. yani yaklasik 300 ytl eklemek gerekiyor ve fiyat 900 ile 950 liraya cikiyor .. Eger benim uydu alicim ya da D-Smartim var , digiturk kanallarinin eutelsat uzerinden yayinlananlarinin kalitesinden memnun degilim , turksata devam etmek istiyorum ama mac da istiyorum diyorsaniz Yilin golu kampanyasi diye bir sey var 40 milyona aylik , 12 boyunca odeme yapiyorsunuz , toplam 480 milyon ve bir kerelik 30 ytl aktivasyon bedeli ile .. yani 500 milyona butun sezonu izleyebilirsiniz (haziranda baslarsaniz , cunku ligler 31 mayis 2009 da sona erecek) .. bu da yaklasik 50% indirim demek mahrum olacaklariniz ise , HD yayininiz olmayacak , diginin film kanallariniz olmayacak .. avantaji ise , daha kaliteli uydu goruntunuz olacak (hele de d-smart var ise) , uydu alici sizin olacak sure sonunda ve turksat kanallarini izlemeye ucretsiz devam edebileceksiniz ..
|
|
|
|