Şimdi Ara

Hangi araci tercih etmeliyim? Golf, Astra, Bravo, Auris???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yaz sonunda 40.000 YTL'ye kadar bir arac almayi dusunuyorum. Muhtemelen dizel alirim diye planlamama ragmen aklimi karistiran seyler var. Dizel arac alirsam eger, Opel Astra CDTI, Fiat Bravo M-Jet 105 hp, Toyota Auris D-4D gibi araclar seceneklerim arasinda.

Ancak bir de VW Golf var. Acaba VW Golf 1.4 TSI 122 Hp mantikli bir tercih mi? Bu aracin yakit tuketimi ne sekildedir?

Bu araclar arasinda gorunus olarak en begendim ve saglamligina en guvendigim VW Golf. Eger aralarinda cok buyuk bir tuketim farki olmayacaksa eger VW Golf 1.4 TSI 122 Hp (manuel sanziman) alicam sanirim.

Bir de, VW Golf 95 oktan benzin isterken, dizel araclar mutlaka Euro Dizel yakit istiyor. En son gordugume gore, euro dizel ile benzin arasindaki fark ortalama 10-12 Ykr civarinda.

Kullananlarin, bilenlerin tavsiyelerini bekliyorum. Butun yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaRiS -- 26 Mayıs 2008; 1:04:22 >

• Golf, Astra, Bravo, Auris bu araçların hepsini kullandım

İçlerinde en kaliteli olanı golftür

Konfor açısından sıralama golf=bravo sonra astra ve en son auris gelir

İç mekan olarak en iyi olan bravo sonra auristir

Güvenli fren ve yol tutuş olarak golf ve astra derim

Sürüş pozisyonu ve direksiyon olarak yine golf ve astra derim

Performans olarak 1.4 tsi ...beraberinde benzinde ekonomiyi de getirir ancak hiçbir zaman dizel gibi ekonomik olamaz !

Bu açıdan toyota corolla D4D ve opel astra cdti daha iyi seçim olacaktır

Yerinde olsam corolla alırdım çünkü en çok onun kasasını beğeniyorum

Orjinalden alıntı: over and under

Golf, Astra, Bravo, Auris bu araçların hepsini kullandım

Performans olarak 1.4 tsi ...beraberinde benzinde ekonomiyi de getirir ancak hiçbir zaman dizel gibi ekonomik olamaz !

dizeller dediginiz gibi mutlaka daha ekonomiktir, ancak ben aldigim araci yilda 10.000 - 15.000 km falan kullanirim diye tahmin ediyorum, ve sehir ici agirlikli olarak. Annemde 2008 model Opel Corsa 1.3 CDTI 90 hp var, sehir icinde o bile yakiyor yani. Bi de Astra'nin kasasinin daha agir oldugunu dusunursek, tuketim daha da articaktir. Dedigim gibi, gonlumde yatan Golf, ancak daha az yakiyor diye Astra v.s. almaya deger mi, ondan emin degilim iste.

quote:

Valla motor için Golf alırdım ama Midline donanımı da bomboş yahu. Diğer araçlar içerisinde ben Astra'yı tercih ederdim ancak sen yinede hepsine bir göz gezdir, test sürüşü falan yap.

donanimlarina soyle bir goz atinca, Golf Midline'in digerlerine gore dezavantaji alimunyum alasim degil de, celik jant olmasi. yoksa otomatik klima, tavan hava yastiklari (auris'i saymiyorum, bravo'da da olmasi lazim, astra'da 4 hava yastigi standart (enjoy donanim) v.s.) gibi artilari da mevcut. Genel olarak bakarsak 3 asagi 5 yukari aynilar. Comfortline donanim hepsini ezer de, 46.000 YTL de cok para Sadece jant icin de Golf'u elemek pek mantikli gelmedi bana.

• quote:

Orjinalden alıntı: over and under

Golf, Astra, Bravo, Auris bu araçların hepsini kullandım

bir de, corolla'yi da dusunebilirim, bunlar sadece simdilik aklima gelenler. bu sinifi tercih edecegim icin, seceneklerimi cogaltilabilirim tabiki de

• Hocam siz doğru cevabı bulmuşsunuz zaten.

Çok fazla km yapmıyorum diyorsunuz. Dizel gereksiz. Zaten motor konusunda TSI tartışmasız en üstün teknoloji...

Yazdıklarınızdan golf'e hayran olduğunuz anlaşılıyor ki imkan varken bu arzunuzu tatmin edin...

Bence golf tsi...

Orjinalden alıntı: O.B.K

Hocam siz doğru cevabı bulmuşsunuz zaten.

Çok fazla km yapmıyorum diyorsunuz. Dizel gereksiz. Zaten motor konusunda TSI tartışmasız en üstün teknoloji...

Yazdıklarınızdan golf'e hayran olduğunuz anlaşılıyor ki imkan varken bu arzunuzu tatmin edin...

Bence golf tsi...

bence de golf tsi. ancak sehir icinde cok abarti bir yakit tuketim farki cikmasindan korkuyorum. golf'e hayranim ama, kullanim giderleri de cebimi yakmasin . Bir de, auris, bravo, golf, astradan baska secenekleri de goz onunde bulundurmak isterim. aklim epey bi karisik. bi ara Nissan Qashqai dahi dusunmustum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bulker,

Koltuk yükseklik ayarı falan yoktu sanırım Midline'da. Sis farı, kapak jant falan olması gerekir bana göre. Midline kabak geliyor kısacası bana.
  • Golf alın golf hayranlık boşa gitmesin..
  • Golf'ü birçok kez sürdüm araç 10 numara.. öncelikli tercihin bu olsun. Astra ve Corolla'da çok fazla yakmaz

Orjinalden alıntı: bulker

Golf'un yakit tuketimi hakkinda net bir bilgisi olan var mi acaba?

öncelikle şunu belirteyim bu araçlar içerisinde benım de en cok tuttugum ve begendıgım araç vw golf dur.konforu,yol tutusu,sağlamlıgı,kalitesi vs... gercekten farklı bir tat.golf un koltugundan kalkıp bir focusa oturunca( ki focus da cok kaliteli bir araçtır) kendimi bir rahatsiz hissediyorum.
    yumusak suspansiyonlarına ragmen iyi yol tutusu,hem konforu hemde araba kullanma zevkini veriyor.
    ancak golf un yakın zamanda kasa değiştirecek olmasi bir dezavantaj.
    eger bu durum sizin için cok onemli olmasa bile yine bekleyin derim(golf için) cunku kasa değişimi yaklaştıkca mevcut kasanın fiyatları dusecektir.ozman midline yerine bir comfortline tercihi yapabilirsiniz(aslında aralarında ince ince cok fark var bu iki donanımın)
    yakıt konusuna gelince vw ın resmi sitesi bu araç için sehir içinde 8.2litre hatta dsg şanzumanda 7.7 litre diyor.bu gercekten cok iyi bir deger.
    peki gunluk kullanım kosullarında ne olur dersenız eger ben cok değişmeyecegini hatta sehirlerarası yollarında fabrika verilerinin de altona inebileceginizi idda ediyorum.
    bizzat bunu hem golf hem de leon da denemiş biri olarak vw grup un verdigi yakıt degerlerini durust buluyorum.
    ornegin 1.6 fsi otomatik için zamanında verilen sehiriçi 10.5-11 litreyi ben ancak serii kullanımda gordum.normal kullanımda bunun altında degerler elde ettim.8-9 litre gibi.hatta sehirlerarasında 4. kusur litreleri (90-100 km arasi c.control ile sabitlendıgınde ve duz yolda) cok gordum.
    leon da da aynı durum gecerli.fabrika verilerinde 11 litre gibi bir rakam var iken leon sehiriçinde 9-10 litre yakıyor.biraz bos yollarda bu oran cok rahat heen 8 litre ve daha da altına inebiliyor.
    kaldı ki bunlar 1.6 literelik motorlar.
    sizin begendınız araçtaki 1.4 litre turbo beslemeli 122 hp lik aracın mantıgı zaten daha az yakıt tuketımı ve daha serii bir surus tur.
    1.4 140 hp lik tsi motorlar(turbo+supercharger) bile 102 hp lik motorlardan hatta fsi dan daha az yakıt sarfediyor(normal kullanımda)

eger yılda 10-15 bın km için dizel dusunecek isenız cok da gerekli değil diyorum.
    zaten mazot un birim fiyati benzın ile neredeyse aynı oldu.tabii dizel in km basina daha az yakıt sarfetmesi avantajı var ancak bu da sizin kriterlerınız için cok da ciddi farklar yaratmayacaktır.

bravo 1.6 105 lik multıjetin testine girmiştim.
    iç malzeme gercekten guzel olan bir araç bravo.ancak ozellikle motor sesinin içeri cok gelmesi,basarısız muzık sistemi ve kotu şanzumanı bu aracın ciddi eksiklikleri bana kalırsa.
    astra 1.3 cdti gerçekten az yakan bir araç .ancak bu motorun bu kasaya yeterliligi de biraz tartişmalı.
    corollaya gelince,gercekten sessz bir dizel.basarılı bir motor.
    eksigi ise yol tutusu,hızı cok hissettrimesi(golf -astraya oranla)

sonuc olarak zor bir secim olacaktır.
    ama golf un de kasa değişimini goz onune alarak hareket edersenız sizin yararınıza olur sanırım.
    nasıl bir onceki kasa olan golf 4 un son zamanlarında cok uygun fiyatlara golf satıldıysa,golf 5 içinde durum farklı olmayacaktır.
    yada yenı kasa yı beklemek yada baska alternatif araçlar dusunmek de olabilir.
    tabii bravo,astra dizek var ise focus un dizeli de bu kıyaslama içine gireiblir(tabii onunda kasa durumu biraz sakat.ford dakka bası deişiklik yapıyor)
    birde seat leon 1.4 125 hp lik tsi stylance a da bakmanizi tavsiye ederim.
    iç malzemesi golf yada astra yada bravo kadar kaliteli ve şık olmasa da dış tasarımı ce surus ozellikleri cok guclu bir araç.

• gyrmann, uzun uzun aciklamissin, cok tesekkurler. Kasa degisim konusunu ne kadar bir kriter olarak gormek gerekir, pek emin degilim aslinda. Golf 10 ay sonra kasa degistiricekmis. Astra da 2009'da yenileniyor. Ford da dedigin gibi, her yil makyaj yapacak neredeyse . Auris'in de yuzu eskimeye basladi ki, sanirim cok gecmeden o da bir makyaj gorur.

Artik yeni araclar o kadar makyaj operasyonu veya yenileme goruyor ki, takip etmek icin 2 yilda bir arac degistirmek gerek

gyrmann, uzun uzun aciklamissin, cok tesekkurler. Kasa degisim konusunu ne kadar bir kriter olarak gormek gerekir, pek emin degilim aslinda. Golf 10 ay sonra kasa degistiricekmis. Astra da 2009'da yenileniyor. Ford da dedigin gibi, her yil makyaj yapacak neredeyse . Auris'in de yuzu eskimeye basladi ki, sanirim cok gecmeden o da bir makyaj gorur.

Artik yeni araclar o kadar makyaj operasyonu veya yenileme goruyor ki, takip etmek icin 2 yilda bir arac degistirmek gerek

nasi aurisin yüzü eskidi daha gecen nisan da cikti satisa. makyaj gormesi icin en az 1,5 senesi var daha aurisin.

ama yerinde olsam tjet bravo alirim full o fiyata

• Hangisine gönlün kaçıosa onu al.

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

gyrmann, uzun uzun aciklamissin, cok tesekkurler. Kasa degisim konusunu ne kadar bir kriter olarak gormek gerekir, pek emin degilim aslinda. Golf 10 ay sonra kasa degistiricekmis. Astra da 2009'da yenileniyor. Ford da dedigin gibi, her yil makyaj yapacak neredeyse . Auris'in de yuzu eskimeye basladi ki, sanirim cok gecmeden o da bir makyaj gorur.

nasi aurisin yüzü eskidi daha gecen nisan da cikti satisa. makyaj gormesi icin en az 1,5 senesi var daha aurisin.

ya reklamlarini fazla izlememden, veya cok fazla gormemden auris'in yuzunun eskidigi kanisina vardim sanirim. tam olarak ne zaman satisa baslandi bilmiyorum yoksa

eger bravo alirsam, heralde m-jet alirim. dynamic versiyonun donanimi da fena sayilmaz. bi de simdi fiyatina baktim, m-jet 105 hp dynamic ilk ciktiginda 38.000 ytl'ydi, simdi 41.000 ytl olmus

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

ya reklamlarini fazla izlememden, veya cok fazla gormemden auris'in yuzunun eskidigi kanisina vardim sanirim. tam olarak ne zaman satisa baslandi bilmiyorum yoksa

eger bravo alirsam, heralde m-jet alirim. dynamic versiyonun donanimi da fena sayilmaz. bi de simdi fiyatina baktim, m-jet 105 hp dynamic ilk ciktiginda 38.000 ytl'ydi, simdi 41.000 ytl olmus

ozaman su an sıkı bir pazarlikla i30 da alabilirsin hem 1,6 115 hp dizel hemde malzemesi kaliteli sayilir

• Golf tsi 122 bg
  • ceyhunberber, autoshow'da ve otohaber'de i30'un degerinden cok paraya satildigina, ozgun tasariminin olmadigina ve rakiplerine benzedigine, ayrica durup dururken surucu tarafindaki yan camin patladigina dair yazilar okumustum. bi de diger araclar bravo, auris, astra, golf falan euro-ncap carpisma testlerinde 5 yildiz alirken, i30 4 yildizda kaldi. bu sebeplerden dolayi onu tercihlerimin arasina koymadim bile.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.