Şimdi Ara

## Gigabyte'ın 790GX+SB750 Çipsetli Anakartı Ortaya Çıktı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Gigabyte'ın 790GX+SB750 Çipsetli Anakartı Ortaya Çıktı ##


    AMD önümüzdeki Haziran ayında Tayvan'da yapılacak Computex fuarında yeni nesil ekran kartlarının yanı sıra üzerinde çalıştığı yeni çipsetlerini de duyuracak. Bilindiği üzere firmanın an itibariyle en güncel çipsetleri IGP tarafında 780G ve performans segmentinde ise 790FX. Anons edilmesi beklenen 790GX kod adlı çipset ise 780G'nin üzerine konumlandırılmasının yanı sıra 790FX'in alt modeli olan 790X'in de yerini alacak gibi görünüyor. Daha önceki pek çok haberimizde 790GX yonga setinin detaylarından bahsetmiştik. Yine yeni olan SB750 köprüsü ile gelecek 790GX üzerinde 780G'de kullanılan HD 3200 kod adlı entegre grafik işlemcisinin daha iddialı varyasyonu olan HD 3300 kullanılıyor. Tabi 790GX çipseti ek olarak Hyrid Crossfire ve Crossfire X teknolojilerini de desteklemekte. Ayrıca Sideport bellek teknolojisi de 790GX ile standart olacak gibi görünüyor. Standart diyoruz çünkü bu teknoloji 780G ile de kullanılabilir olmasına rağmen anakart üreticilerinin önemli bir kısmı özellikle maliyetlerden ötürü Sideport teknolojisini 780G çipsetli anakartlarında kullanmamışlar idi. Sideport teknolojisi nedir diye merak edenler içinse entegre grafik işlemcisi için anakart üzerinde 64MB/128MB entegre bellek yongasının kullanılması diyebiliriz. 790GX yonga seti ile gelecek olan bir diğer önemli yenilik ise SB750 köprüsü olacak. RAID 5 desteği sunan bu köprünün öte yandan overclock konusunda da bazı avantajlar sağlayacağı belirtilen yeni köprüs muhtemelen 790FX ile birlikte de kullanılacak.

     ## Gigabyte'ın 790GX+SB750 Çipsetli Anakartı Ortaya Çıktı ##


     ## Gigabyte'ın 790GX+SB750 Çipsetli Anakartı Ortaya Çıktı ##


    Gigabyte'ın 790GX çipsetli yeni anakartı GA-MA79GP-DS4H kod adını taşıyor. Genel görünümü ve komponentleri itibariyle Gigabyte standartlarına sahip olan anakart Ultra Durable II serisinde hazırlanmış olmasına atfen katı kapasitörleri ve kaliteli komponentleriyle dikkat çekiyor. Sahip olduğu DirectX 10 destekli entegre grafik işlemcisi ile dikkat çeken anakart yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. Öte yandan destek veren grafik kartları ile Hybrid Crossfire kurulumuna destek veren anakart çift PCIe X16 slotu üzerinden 8x+8x konfigürasyonunda Crossfire desteği de sunabilmekte. AMD'nin soket AM2+ formundaki üç ve dört çekirdekli Phenom işlemcilerine ek olarak geriye dönük uyumluluğa da sahip olan anakart soket AM2 formundaki tek ve çift çekirdekli Athlon işlemcileriyle de sorunsuzca kullanılabiliyor. 4 adet DDR2 DIMM slotuna sahip olan anakart 8GB'a kadar 1066MHz bellek desteği sunabiliyor. Bakır tabanlı pasif soğutucular ile desteklenen anakart bu açıdan sessiz çalışıyor ve performans odaklı medya merkezlerine de göz kırpıyor. PCIe X16 slotlarına ek olarak 3x PCIe X1 ve 2 adet te geleneksel PCI slotuna sahip olan anakart farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 6x SATA-II portunu da üzerinde barındırıyor. 8 kanal yüksek tanımlı ses desteğine ve gigabit ethernet özelliğine de sahip olan Gigabyte'ın yeni anakartı görüntü aktarımı için VGA, DVI ve HDMI konnektörlerine de sahip.

    Gigabyte'ın 790GX+SB750 yonga setini kullanan GA-MA79GP-DS4H kod adlı anakartının Computex'de anons edilmesi beklenirken Haziran ayı içerisinde kullanıma sunulabileceği de belirtiliyor. Anakartın fiyatı hakkında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 25 Mayıs 2008; 18:55:00 >







  • aferin gigabyte da
    kolay gelsin fx57
  • satış fiyatı 150USd olursa dehşet bi kart olur

    780G ye 102USd yerine buna 150 vermeye çekinmek gibi durum olmas
  • F/P
  • ram slotlarının rengi anakarta uyum saglamamış herzamanki gibi
  • Kart görünüşü ile tam bir orta sınıf kartı andırıyo özellikleri ise gayet tatminkar fiyatta 150 dolar civarında olursa çok ilgi göreceği kesin. Haber içinde teşekkürler Fx57
  • ilkler gigabyte dan güzel ama crossfire da 8x +8x olmamış tek eksik o gibi sanki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: conqurues

    Kart görünüşü ile tam bir orta sınıf kartı andırıyo özellikleri ise gayet tatminkar fiyatta 150 dolar civarında olursa çok ilgi göreceği kesin. Haber içinde teşekkürler Fx57



    +1
  • quote:

    Orjinalden alıntı: janer798

    aferin gigabyte da
    kolay gelsin fx57

    Bu aferinle, Artık gigabyte ın sırtı yere gelmez.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: theyapici

    ilkler gigabyte dan güzel ama crossfire da 8x +8x olmamış tek eksik o gibi sanki


    BİRDE BU 150$ MUHABBETİ DE NERDEN ÇIKTI _?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: theyapici

    ilkler gigabyte dan güzel ama crossfire da 8x +8x olmamış tek eksik o gibi sanki

    +1
  • quote:

    Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

    ram slotlarının rengi anakarta uyum saglamamış herzamanki gibi

    o renklere laf yok her türlü uyumludur f/p oranı yüksek bir kart olacağa benziyor sonunda adam akıllı onboard vga'ya sahip anakartlar çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratsen87 -- 25 Mayıs 2008; 19:48:07 >
  • gigabyte'a bayılıyorum çok iyi ürün gamı var bravo valla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alibotan


    quote:

    Orjinalden alıntı: theyapici

    ilkler gigabyte dan güzel ama crossfire da 8x +8x olmamış tek eksik o gibi sanki


    BİRDE BU 150$ MUHABBETİ DE NERDEN ÇIKTI _?

    Bi yerden çıkmadı öle olmasını ümid ediyoruz
  • 790FX ile 790X arasında bir kart. Belki de 790X yerine 780G de denilebilir. İkisinin arasında bir kart. Bu birincisi.

    İkinci olarak da, Sapphire'dan da 790FX, 790X chipsetli anakartlarını SB700 ile güncellemesini isterük ! Gigabyte da 790FX'i SB750 ile güncellerse ne âlâ... Yani, Sapphire ve Giga da SB750'ü diğer anakarlatıyla güncellesinler. ASUS'u falan sallıyorum.

    Kolay gelsin FX57.


    (Düzenleme nedeni : El alışkanlığı mıdır, yoksa dalgınlıkla mıdır, bilinmez; "SB750" yerine "SB700" yazmışım. )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaniaperest -- 25 Mayıs 2008; 20:04:18 >




  • eskıden de anakartın uzerınde bellekler gelıyordu, cogu i810 anakartta 4 mb ekran kartı beelıegı wardı ve f/p oranında cok ıyı ıdı dvd ve divxlerde sorunsuz kullanılıyor ve guncel s370 ıslemcılerı de desteklıyorlardı, ınsallah onun gıbı anakartlardan bırı olur malum artık neye para verecegımızı sasırdık bı bakıma..o/c yetenegı de ıyı olursa malum tatından yenmez bu melet..
  • Bence süper bi ürün ama fiyatı 150 dolar cıvarı olmaz hem o.c olucak hem entegre gpu olucak hrmde hibrit crosfire destekilicek zor biraz
  • Yaws, konudaki resimlere dikkatli bakınca birşey dikkatimi çekti. ATi Radeon, olmuş AMD Radeon . Bir de, bu anakartta iki adet IDe girişi mi var ? Bellekerin yanındaki (güç girişinn de yanındaki aynı zamanda), ir de en alttaki PCI girişinin altındaki. Köşede ki de disket sürücüsü galiba. İki adet IDE girişi olursa ne âlâ !
  • quote:

    Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

    ram slotlarının rengi anakarta uyum saglamamış herzamanki gibi


    Belki de GIGABYTE yabancı bir Galatasaray fanatiğidir.

    Fiyatı ne olur acaba güzel bi çalışma olmuş.Arkadaşlara artık bu komponetlerden bir pc çıkartırız.
  • 790fx i sb750 ile revize etsinler de alalim artik:=)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.