zamaninda plus i satin alarak ayni zamanda gumus uyeler filan var
ama siz avantaj ustune avantaj birlestirmek istiyosunuz
bu tip olanaklar hic bir firma tarafindan verilmez .. lutfen mantikli olun
her kampanya belirli sartlarla yapilir , ayrica size plus sahibi olamazsiniz demiyorlar ki , sadece mevcut abonelik sartlariniz plus ta ekstra bir imkandan yararlanmaniza engel oluyor
bu konu niye bu kadar uzadi onu da anlamiyorum , ben de buna benzer bir konudan muzdaripim .. modullu uyelik alirken ne hd vardi ne bisi .. ama simdi hd izleyebilmek icin yeni uyelik sarti kosuyorlar
oysaki benim ekime kadar lig tv hakkim var .. ama butun techizata yeniden para vermem gerekiyor
neticede baglarsak .. olmuyor , olmayacak ..zorlamayin artik konuyu , kendinizi yipratmayin .. boyle bir urun , firsat , imkan , kampanya ,indirim yok yok yok
mal digiturk un , satmiyor bu sartlarla , zorlayacak halimiz de yok .. saglik olsun ne dielim
saygisizlik etmisler .. boyle bir uygulamanin zaten olmadigini soyleyip seni mesgul etmemeleri gerekirdi
altin ve gumus ve platin paketlere plus gecisi olmuyor
bu isin pesini birakmicam nagralari da atmayin lutfen , bosuna kovaliyip harap ediyosunuz kendinizi , her isin bir kurali var , olmuyor iste ..napalim
üzgünüm ama ben bu nağraları atmaya devam edicem, ve bu nağraları atan insanlar çoğaldıkça daha iyi hizmet alma şansımız da artıcak, yanlış olduğunu düşündüğüm uygulamalar karşısın da susup oturucak halim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakart -- 1 Haziran 2008; 23:04:58 >
Ben kiralama modelinden faydalandım. Ama biraz zaman geçsin satın alanlardan olacağım. Çünkü farkı gören zaten cihaza sahip olmak isteyecek. Karamehmet'ten kimse Lig Maçlarını ihalesini alamayacağına göre sevsekte sevmesekte Digitürk'e devam : İşi sadece ulusal ve uydu yayınlarını seyretmekse. Ozaman tercih faklı olabilir. Ama lig kimin elindeyse o herzaman söz sahibi olur.
Ayrıca cihazı satın alanlardan olsaydım üzülmeden Platin aboneliği seçerdim. Var olan abonelikler arasında en ucuza en çok yayını seyredebileciğim bir uygulama. Onada cihazı satın alma şartı koyması ayıp değil. Uygulama güzel. Digitürk paket aboneliklerde biraz daha esnek ayrılmaları kabul etmeli. Cezai uygulama olsun ama can yakıcı şekilde değil. Sonuçta platin abone olsaydım ayrılma istesem ne kaybı olacakki. Zaten başka taahhüte geçiyorsun. Abone kaybı anlamında haklı ama başka abonelik modeline geçiş yapınca kolaylık sağlamalı. Buna esneklik getirse kimse birşey demez.
Yani durumu şuna benzetiyorum. Bir araba satıcısı diyorki beyaz renkte olanı %25 ucuza satıyorum. Potansiyel alıcalar o günkü şartlarda bunun çok iyi bir firsat olduğunu düşünürek bu indirimden yararlanarak beyaz renkteki arabayı satın alıyor. Ama zaman geçiyor 3-4 ay gibi sonra satıcı elinde kalan yada daha çok renk anlamında bulundurduğu stokları eritmek adına diyorki tüm modelleri kiralama usulune göre ayda şu kadar paraya kiralıyorum.
Şimdi soruyorum bu örnekte yanlış olan ne ? Platin abonelik ve kiralama modeli bambaşka bir durum yani. Burda tek problem yok ben çıkmak istiyorum diyorsun çıkamıyorsun. Buna kolaylık sağlamalı ama cezai uygulamayıda kabul etmek lazım. Sonuçta sıfır aracı aldınız bindiniz kullandınız şimdi iade etmeye çalışıyorsunuz hemde aldığınız fiyata şimdi bu mantıklı olmaz.
Ayrıca bence platin abonelik çok karlı. Keşke cihazı satın alacak durumda olsaydım. Bende Platin abonelik seçerdim o paraya. Tüm kanallar var olan abonelik paketlerine göre bedava sayılır. Tek fark kiralamaya göre cihazı taksitli alnlar aylık ödeme olarak Platin Paket + Cihaz taksidi ödüyorlar. Buda rakamsal anlamda biraz yüksek bir ödeme kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 2 Haziran 2008; 8:54:24 >
mantigin dogru , yalniz bilgiler eksik ve yanlis malesef
oncelikle cihazi satin alsan da platine gecemezsin , hic bir sekilde o avantajli koltuklara oturamiyosun artik , o kampanya bittiginden beri ne cikar diye bekliyoduk ki , kiralama modeli cikti .. kiralamak iyidir , satin alma cihazi , zira aylik 10 ytl den yilda 120 vereceksin , onun yerine arti 180 daha ver ,zaten cihazin parasini 6-7 senede ancak yakalar .. ama diceksin ki birinde cihazin sahibi benim , otekinde 6-7 yil sonra da olsa elimde hic bir sey olmayacak .. evet dogru ama cihaz zaten eskidiginde ekonomik omrunu yitirdiginde saksi olarak kullanip cicek ekmek isticeksin belki , ustelik normal yayinlari alabilcegin receiver kadar bile ise yaramayacak , digiturk yayinlari disinda gostermiyor bisey , bu sorun cozulurse belki satin alinabilir ..
en avantajli olanlar , plus u o gun 600 gibi bir paraya alip platin veya iste altin gumus , popolarini bir koltuga oturtabilenler...
suanda kutuyu satin da alsan platin olamiyosun , platinsen de kutuyu kiralayamiyorsun ..
sebebi su , hali hazirda sogusledigi musteriye bir seyi indirimli satmak demek , hic musteri olmayan birine o mali satmaya gore goreceli bir zarar demektir
ben platini olan adama 25 milyon icin o receiveri verecegime .. yeni birini uye yapip 25 arti paket parasi almayi tercih ederim ve bu forumda bile bu kadar karsi cikan olmasina ragmen kac tane yeni plus uyesi var goruyoruz.. satislar iyi durumda yani
ustelik kiralanan receiverlar bildiginiz gibi satisa uygun olmayan receiverlar ,cunku ikinci el ... bir sekilde uyelerden geri gonderilen ,vazgecilen receiver lar ... yazilim hatalari , problemleri halledilmis bicimde tekrardan satilamayacagi icin kiralaniyor ..
kim ne derse desin digiturk un satis politikasini begeniyorum ben kendi acilarindan .. mantikli isler yapiyorlar , ben de bu sirketi yonetsem kendimi dusunurum , bana ne uyelerden , ben cebime giren paraya bakarim ,kimse de umrumda olmaz ... masanin o tarafinda o sekilde dusunmek zorundasin
ama ote yandan elbette ben de isterim , ekime kadar suren lig tv aboneligimi by pass edip de simdi plus a gecmek ... ama taahhudum ve sartlar buna izin vermiyosa sirketin tepesine de "hayir bana bu mali bu fiyattan satacaksiniz" zorlamasi yapamam
valla arkadaşlar platin pakette olduğum için ve bir haftadan beri digitürkü rahatsız etmeme rağmen bir türlü kiralamadılar. Bende cumartesi günü digitürkün forumundaki oracle arkadaşla konuştum eğer benide yeni yazılımın test grubuna dahil ederseniz hemen satın alıcam dedim tamam dedi test grubuna dahil ediyorum pazartesi iletişime geçiçez dedi.
bende hemen digitürkü aradım plus kutuyu satın almak istiyorum dedim teknik servis bugün gelirmi dedim biraz yoğun olabilirler dedi müşteri hizmetleri ben talebinizi geçiyorum isterseniz telefon numarasını verim sizde görüşün dediler hemen aradım servisi yoğunuz olmaz felan dediler zorla araya sıkıştırdım ve cumartesi günü gelip bağladılar aldığım fiyat ise world carda 12 taksit 670 ytl ye geldi.
Şimdi geçelim ilk izlenimlerimize birincisi bu teknik servisler cidden hiçbirşey bilmiyor tabi next urla arkadaşı ayrı tutuyorum bağladılar sd kanallara baktım görüntü kötüydü arkadaşa dedimki sd kanallar kötü bunu normal scarttan bağlayın dedim ilk başta anlamadılar sonra anlatınca anladılar ama onu yaparsak makina düzgün çalışmaz dedi. dedim öyle bişey yok digitürk bunu kendisi söylüyor sd kanallardan daha iyi görüntü almak için scart girişi yapabilirsiniz dediler neyse kutudan çıkan scartı taktık ama görüntüde düzelme olmadı sonuçta 3 ytlik bir scartmış bende hemen o gün gittim soluğu doğubankta aldım hem bir işim var hemde onu hallederim dedim phılıpsin altın uçlu scartını aldım 40 ytl ye ancak ben pek bi şey farketmedim hdmı da ki sd kanallardan bi farkı yok gibi.boşuna almış gibiyim.
Neyse olsun dedik devam edelim bakalım dedim tam o sırada goal 2 filmi başladı biraz izledim cidden hd yayın bambaşka birşeymiş 7 seneden beri movimaxlerde izlediğim film sayısı 2 veya 3 tür. Ancak cumartesi gününden beri 4 tane film izledim.national g. kanalına gelince görüntü gerçek gibi bişey çok farkettim. Hele dün 300 sparta filmini izledim dehşetti.Burda bahsedilen sorunların hiçbirini yaşamadım kutuya yavaş diyorlardı arkadaşlar ancak bana çok yavaş gelmedi belkide ben tvden izliyordum digitürkü önceden. Modüllü bi tane loewe marka lcdim var digitük uyumlu kumandası felan orda bundan daha ağırdı kanal geçişleri belkide ondan dolayı bana hızlı geldi plus kutu. Hiçbir kiltlenme felan yaşamadım 2 günden beri ancak şöyle bi sorunla karşılaştım mesela sd birtane kanal izlerken en üstte dibde çizgiler oluyor böyle hareket eden başka kanalda olmuyor o mesela ligtv nin sd sinde yukarda oluyor ancak ligtv içerisinde başka bir programa geçtiği zaman sorun kalkıyor ortadan o sorunu yaşaya başka arkadaşlar varmı? birde bu servis telefon kablosunu bağlamadı aslında gerekte yokmuş çünkü plus kutuların interaktif özelliği şuan için kullanılmıyormuş.
Bir kaç soruyla konuyu bitirim 1-Opt ayarlara girdiğimde görüntü ayarlarında en altta rgb seçili birde ybpr gibi bişey var hangisini seçmem gerekli
2-720p mi daha iyidir yoksa 1080i mi hangisini tercih etmeliyim.
3-makinayı gece yatarken kaptıyorum ancak sabah açarken çok bekliyor loading ekranında kapatmasam gece çok sorun olurmu bide dediğiniz gibi maknia çok fazla ısınıyor.
4-Favori listesi 5 tane oluşturabiliyoruz bunu arttırabilirmiyiz yoksa 5 taneyle yetinmem mi gerekiyor.
Son olarak verdiğim paranın hakkını sonuna kadar veriyor digitürk plus sizin bahsettiğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım kullandığım iki gün içerisinde.
720 p dir digiturk un yayini , aksini digiturk bile soylese inanmayin .. o derece eminim , 1080 i secip secmemek tv nin dikey noktacik sayisi ile ilgili .. 720 p bir tv ise onu secin , 1080p bir tv ise 1080i secin ..
1080 i de secseniz tv duzeltir gosterir ,yani pek bisi farketmez
o sd deki cizgiler evet herkeste oluyor , bende de var .. 16:9 a alindiginda normal o cizgiler .. olur yani ..
picture overscan yapilirsa tv menusunden kayboluyor
cihazi kapatiniz .. her zaman bir kere o muameleyi sabah cekmek daha iyidir , tamamen acik birakmaktan butun gun
sd yayin kalitesindeki o cibiliyetsizlik hakkaten esas dert , ben scarttan d smart , hdmi den plus baglamayi planliyorum kutum geldiginde ..
hatta digiturk e sadece mac ve filmler icin ugrarim muhtemelen ..
Bildiğin gibi bende kiralama modeliyle Digitürk Plus'a sahip oldum. Bana gelen cihaz sıfır kutu içinde gedi. Ama tahminimce bu süre uzadıkça yavaş yavaş garanti kapsamında arızalanmış, tamir görmüş cihazlar kiralama döngüsünde kullanılacaktır. Demek ki ilk kiralamaya geçenler biraz avantajlı olabilir bu konuda. Yani benim gibi
Demek ki geçici bir kampanyaymış anladığım kadarıyla. Benim arkadaşım Platin üye ayda 60 YTL ödüyor aylık olarak. Tabi cihazı peşin satın aldı. 7 yıllık aboneydi üstelik. Şimdi bir hesap yaparsak ayda 60 YTL gibi bir rakama tüm kanallar açık ve bedava. Lig TV ve sinema salonları dahil. Bu kampanyaya geçmek için 7 yıllık abone olarak kabaca 600-650 YTL cihaza ödemiştir. Yani bu yıl için Yıllık Abonelik + Cihaz Ödemesi yapacak bu arkadaşım abone olarak.
Platin Abonelik :
720 + 650 = 1370 YTL (2008 dönemi için) 720 + 0 = 720 YTL (2009 Dönemi için) ------------------------------------------------ Toplam = 2090 YTL
Ben var olan paketime tüm kanalları satın alsam ve kiralama modeline devam etsem şöyle bir hesap çıkar: Bir defa Mega Süper Paket modelini seçmem lazım. Onun fiyatı aylık Fiyatı 103 YTL. Yani bu yıl için Yıllık Abonelik + Yıllık Kira Bedeli ödeme yapmam lazım.
Kiralama Modeli Abonelik
1236 + 310 = 1546 YTL (2008 dönemi için) 1236 + 310 = 1546 YTL (2009 dönemi için) --------------------------------------------------- Toplam = 3092 YTL
Bu hesaba bakınca Platin üyeliğe geçebilen ve cihazı satın alan çok karlı çıktı. Hem cihaz bedava geldi hemde üstüne para kalacak. Kiralama modeline geçen cihaza sahip olmuyor ayrıca üstüne daha çok ödeme yapıyor. Bu hesaptan sonra şunu diyorum. Cihaz 2 yıl sonra bozulsa bile elimizde patlasaydı tekrar bir cihaz alıp yerine koysaydık hemen hemen kafa kafaya gelecektik. Umut ederimki tekrar böyle bir kampanya yaparlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 2 Haziran 2008; 11:10:02 >
valla dostum bende o şanslılardan biriyim yaptığın hesabı görünce cidden şimdi anladım nasıl güzel bir kampanyaya dahil olduğumu.iyiki bu forumu tanımışım yoksa platin paket olayınıdan hayatta haberim olmazdı herhalde.
Diyorum ya kafadan çok avantajlı oldu bu aboneliğe geçenler. Üste para bile kalıyor demek yerine üstüne fazladan para bile kalıyor demek daha doğru olacak. Bu hesaba göre banada kiralayarak verseydiler demek ayıp olur. Hatta haksızlık olur. Keşke bu aboneliğe geçebilsem şimdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 2 Haziran 20