Şimdi Ara

XBOX 360 DİK TUTMA STANDI FANLI BİR ZARARI DOKUNURMU??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben makinayı yatay kullandığım için altta kalan atarfı ısınıyor bende dik kullanmaya karar verdim ama dik kullanıncada makina emanet gibi dokunsan düşcek ondan stand almak istedim gg de buldum hatta standın fanları bile var acaba bu fanlar makinadan elektrik çekeceği için bir problem yaratırmı

işte link:http://urun.gittigidiyor.com/XBOX-360-SOGUTUCU-FAN-VE-DIK-STAND_W0QQidZZ10025463

yorumlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: protherm

arkadaşlar ben makinayı yatay kullandığım için altta kalan atarfı ısınıyor bende dik kullanmaya karar verdim ama dik kullanıncada makina emanet gibi dokunsan düşcek ondan stand almak istedim gg de buldum hatta standın fanları bile var acaba bu fanlar makinadan elektrik çekeceği için bir problem yaratırmı

işte link:http://urun.gittigidiyor.com/XBOX-360-SOGUTUCU-FAN-VE-DIK-STAND_W0QQidZZ10025463

yorumlarınızı bekliyorum.

Yan kullan, yanlarına dvd kutusu gibi seyler koy (ustuste 2 tane olabilir) . Boylece alti yuzeye temas etmez , hem sag taraftan hava alir hem arkadan . Zaten dik oluncada bende farkettim makinanın altta kalan tarafi hava almiyor orasida baya buyuk ve yan tuttugum zaman havada geliyor ordan . Yan tutacaksan ya boyle yapacaksin, yada cama koyacaksin . Ama fanstand alabilirsende dik kullancaksan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditore -- 25 Mayıs 2008; 12:14:18 >

• bu tip şeyler aslında zarar verir makinaya,çünkü elektirik alırken kendi fanlarının dönüş hızını düşürüyorMUŞ atik elektronik böyle diyor
  • Alttan makina hava vermiyor ki , ben dik kullanıyorum halıya geliyor altı ve tamamen kapalı 2 saat kadar oynadıktan sonra makinayı kapattım altına baktım halıda hiç ısı yoktu.Yani orası öyle bir delik.Makinanın içini gösteren fotolara da baktım orada herhangi bir fan yok hava alan ya da veren sadece arkada var.Dik durunca DVD romun olduğu yer direkt havayla temas ettiği için ısınm daha az oluyor.Ama yan koyup altına bir şeyler koyarsak orada hava akımı olsa bile yine de kendi ısısını fazla uzağa götüremeyeceği için yine orada ısınma olur.
    Benim tezim bu.
  • dik kullan ve bu standı da kullan. Standın elektriğini dışarıdan almanı tavsiye ederim. Ben bir senedir böyle kullanıyorum ve çok güzel soğutuyor makineyi.
    Bunun dışında cihazı dik böyle bir standla kullanmanı öneririm, bu fanstand olmadan dik kullanma çünkü öyle olunca makinenin en fazla hava deliği olan kısmı kapanıyor. Etrafımdaki onlarca mühendis arkadaşıma sordum(ki bunlar koskoca plazaların havalandırma sistemlerini hesaplayıp uygulayan kişilerden oluşuyordu)hepsi hava akımının bu fanstandla dik bir şekilde kullanıldığı zaman diğer seçeneklere göre daha iyi olacağını söyledi.

Forumda birçok yorumla karşılaşabilirsin, dikkat etmen gereken şu; ben kendi yorumumu değil mühendis arkadaşlarımın söylediği şeyi söylüyorum,karar senin=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khazad -- 25 Mayıs 2008; 13:36:38 >
  • olmaz.........
  • quote:

Orjinalden alıntı: lzooml

Alttan makina hava vermiyor ki , ben dik kullanıyorum halıya geliyor altı ve tamamen kapalı 2 saat kadar oynadıktan sonra makinayı kapattım altına baktım halıda hiç ısı yoktu.Yani orası öyle bir delik.Makinanın içini gösteren fotolara da baktım orada herhangi bir fan yok hava alan ya da veren sadece arkada var.Dik durunca DVD romun olduğu yer direkt havayla temas ettiği için ısınm daha az oluyor.Ama yan koyup altına bir şeyler koyarsak orada hava akımı olsa bile yine de kendi ısısını fazla uzağa götüremeyeceği için yine orada ısınma olur.
    Benim tezim bu.

Konsolu halı üzerinde kullanmamanı tavsiye ederim. Her ne kadar hava akımı olmasa da, halının kılları delikleri kapatabilir. Düz ve sert bir zeminde kullanmanda fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Alttan makina hava vermiyor ki , ben dik kullanıyorum halıya geliyor altı ve tamamen kapalı 2 saat kadar oynadıktan sonra makinayı kapattım altına baktım halıda hiç ısı yoktu.Yani orası öyle bir delik.Makinanın içini gösteren fotolara da baktım orada herhangi bir fan yok hava alan ya da veren sadece arkada var.Dik durunca DVD romun olduğu yer direkt havayla temas ettiği için ısınm daha az oluyor.Ama yan koyup altına bir şeyler koyarsak orada hava akımı olsa bile yine de kendi ısısını fazla uzağa götüremeyeceği için yine orada ısınma olur.
    Benim tezim bu.

Konsolu halı üzerinde kullanmamanı tavsiye ederim. Her ne kadar hava akımı olmasa da, halının kılları delikleri kapatabilir. Düz ve sert bir zeminde kullanmanda fayda var.

Demek istediğim zaten aletin alttaki deliklerle bir işi olmuyor.O yüzden düz ya da halı gibi bir yüzeye koymanın bir fark yaratmayacağını düşünüyorum.

• bende zaten altına 2 tane kitap koyarak kullanıyorum ama yinede ısınıyor altta kalan tarafı onun için bu stand tarzı bişey almak istiyorum.
    aslında ben sadece stand için bakınıyordum yani sadece dik durmasını sağlıycak birşey bakıyordum bu hem fanlı çıktı ama 50 ytl çok bunun için ya daha öncelikli almam gerekenler var örn vga kablo 2. kol vs vs.
    daha ucuza bulabileceğim biryer yokmu acaba sadece stand
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Benim tezim bu.

Demek istediğim zaten aletin alttaki deliklerle bir işi olmuyor.O yüzden düz ya da halı gibi bir yüzeye koymanın bir fark yaratmayacağını düşünüyorum.

Ne alaka bi isi olmuyor ? Yan kullan oynamaya basla bak bakalim sag tarafa hava gelmiyormu ? Dik kullanirsanizda yanlarina 2-3 sey koyun havada durmasini saglayin ...

• Beyler sizce yatay altına delikleri kapatmayacak bir blokla kullanmak mı yoksa doğrudan dik kullanmak mı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

Beyler sizce yatay altına delikleri kapatmayacak bir blokla kullanmak mı yoksa doğrudan dik kullanmak mı??

Yatay olsun , iki yanina dvd kutusu gibi seyler koyarsin havada kalmasini saglarsin , boylece hem yandan hem arkadan hava almis olur. Dik tutacaksanda ayni sekilde altta kalan kismin hava almasi icin dvd kutusu gibi biseyler koymalisin .
  • lan yaz geldi zaten kırmızılar üst üste binecek herhalde
  • Halıya sakın koymayın microsoft elinize verir konsolu , kullanım klavuzunda halıya koymayın yazmış dikkat!
    Sert ve düzgün bir zemine koyun. Masa üzeri , parke yada marley gibi.
  • İster yan kullanın ister dik kullanın pek bişey fark etmiyor,mesela bendeki makınayı her türlü kullandım 1 senedir çalışıyor 3 kere 3k dan tamir oldu şuan hala çalışıyor arkada fanda var,makına 2006 üretimli olunca nasıl kullanırsan kullan sonu belli.
    ister dik ister yatır ister fan kullan ister klima......
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusuf ırmak

İster yan kullanın ister dik kullanın pek bişey fark etmiyor,mesela bendeki makınayı her türlü kullandım 1 senedir çalışıyor 3 kere 3k dan tamir oldu şuan hala çalışıyor arkada fanda var,makına 2006 üretimli olunca nasıl kullanırsan kullan sonu belli.

Hiç konuşma usta sen.. Senin 360 ı gördüm eve gider gitmez sarıldım öptüm 360 ımı..

360 da olsa candır yahu.. Bu kadar eziyet edilmezki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 25 Mayıs 2008; 18:20:43 >

• quote:

quote:

İster yan kullanın ister dik kullanın pek bişey fark etmiyor,mesela bendeki makınayı her türlü kullandım 1 senedir çalışıyor 3 kere 3k dan tamir oldu şuan hala çalışıyor arkada fanda var,makına 2006 üretimli olunca nasıl kullanırsan kullan sonu belli.

Hiç konuşma usta sen.. Senin 360 ı gördüm eve gider gitmez sarıldım öptüm 360 ımı..

napmış xbox ı kablolardan duvara çarmıha mı germiş
    bi de dvd okurken ses çıkarırsa kırbaç mı vuruyodu?

• quote:

quote:

Benim 360 ım seninkini döver,hem ben senden daha iyi bakıyom makınama ayda 1 temizlik yapıyorum iç dış lazerini parlatıyom haftada 1dışını siliyom yemini suyunu veriyom aç bırakmıyom.
    Sadece günde 10 saat çalıştırıyorum nevar bunda

• Ben de şimdi halıdan alıp yan koydum altına da tahta koydum iki yandan havada kalsın altı da havadar olsun diye.
    Böyle daha güzel durdu
  • arkadaşlar yapışkan plastik ayaklar takın hem şık hem saglam hemde maximum hava alır...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.