Selam arkadaşlar Geçenlerde CPU fanımı soğutma bloğuyla bilgisayarcıya götürdüm.Fanı yağlayıp altına termal macun sürdü.Fanı yerine taktıktan yarım saat sonra aşırı ısınmadan kendini kapattı.Bunu birkaç kez tekrarladı.Fanı yanlış monte gibi bir durum yok. Bende macunu temizledim.Bu neden olabilir? Sistemim:
P4 3.0 GHZ ASUS P5P800S LGA 775 Fan İntel in stok fanı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uynus -- 27 Mayıs 2008; 10:30:42 >
Ikı defa acılmısta konu dıgerıne cevap vermıstım.Buna usendım yenıden yazmaya lınk vereyım dedıım ama oda cope gıtmıs
Yenıden bır macun al mercımek kadar sur plastık bır cısımle ınce tabaha halınde yay sonra fanı sıkıca montaj yap.Isınma sorunun ya fanın oturmamasındna yada macunsuz kullanmandan kaynaklanıyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertyeldan -- 26 Mayıs 2008; 7:31:15 >
Eğer dediğin gibi fanı doğru yerleştirdi ve fan çalışıyor ise kullandğı macun adi birşey olsa gerek. Ayrıca macunun fazlasıda zarar. Bence kaliteli bir macun bul fanı sök. Eski macunu temizle. Çok az bir miktar macunu eşit olarak ince zar halinde yay. Ve tekrar fanı tak
Arkadaşlar daha önce aldığım macun sulu bi şeydi.Salça gibi.Sürünce suyu aktı işemciye felan.Ondan olmuş olabilr. Kıvamı nasıl olmalı macunların.Dün tek sıkımlık alıp sürdüm.Bunun kıvamı biraz daha yoğundu.Ama baya işe yaradı
Şuan hala çalışıyorsa fır sorun yoktur gıbıme gelıyor.Bır kac test yap orthosa fılan sok yuk bınsın ıslemcıye eskı performansı varsa bır sorun yoktur zaten.Macununda salca gıbı olanını ılk defa senden duyuyorum valla.
Süren adam çok kaliteli bi şey bu demişti.Fanın altına sürdü.Bana da küçük bi naylona 1-2 damla verdi.İşlemciye sürmek için.İşlemciye yaymaya başlayınca akıp gtti.Anlamadım bende. Ama yeni aldığım işe yaradı.Sorun adamın macunundaymış demek.