Arkadaşlar uzun süredir güzel ve ucuz bir makine arıyordum...önce sony cybershot baktım fakat sd karta uyumsuz oldugu ıcın ve orjınal kartı da cok pahalı oldugu ıcın ondan vazgectım.sonra nıkonlara baktım ve pıyasada bulunması zor olan bır model buldum. oda l16 modeli.makine çok şık 7.1 mp 2gb sd kart yediye ve şarjlı piller şarj makinasıyla beraber artı su geçirmez çanta hediye veriliyor.Objelere odaklanma özelliği var kırmızı göz engelleyicisi var ve netlik açısından harika fotolar çekiyor.önceleri korkmuştum netlik bozuk olabilir ucuz bir ürün diye fakat şu an çok memnunum. ürün resmini ve ayrıntılı özelliklerini de vermek istiyorum
Main Features :
7.1 effective megapixels for high-resolution Optical 3x Zoom-NIKKOR lens New Anti-shake AE for great pictures free of complicated operation Easy Auto mode for carefree shooting Large 2.8-inch high-resolution LCD monitor AA-size battery compatible for power replenishment anywhere High sensitivity up to ISO 1600 Three Unique Nikon Image Innovations for high performance Face-priority AF, In-Camera Red-Eye Fix and D-Lighting Face Zoom-in feature zooms right in on the subjects face for clear viewing during playback Specifications
Effective pixels: 7.1 million Image sensor:1/2.5-in. CCD; total pixels: approx. 7.41 millions Lens:3x Zoom-NIKKOR; 5.7-17.1mm (35mm [135] format picture angle: 35-105mm); f/2.8 4.7; 5 elements in 5 groups; Digital zoom: up 4x (35mm [135] format picture angle: Focus range (from lens): 50cm (1 ft. 7.7 in.) to infinity Macro close-up mode: 15cm (5.9 in.) to Monitor: 2.8-in., approx. 230k-dot, TFT LCD Storage media: Internal memory (approx. 21 MB), SD memory cards ISO sensitivity: Auto (auto gain ISO 64-1600) Interface: Hi-Speed USB Power sources: Two AA alkaline (supplied), lithium or oxyride batteries, two EN-MH1rechargeable Ni-MH batteries (optional), AC adapter EH-65A (optional) Battery life: Approx. 180 shots with alkaline,650 shots with lithium or 300 shots with EN Dimensions (W x H x D): Approx. 95 x 61 x 29.5 mm (3.7 x 2.4 x 1.2 in.) Weight: Approx. 125 g (4.4 oz.) without battery,SD memory card
Not : İsteyen arkadaşlara ürünle çektiğim fotoğrafları upload yapıp atabilirim.netliğe ve parlaklığa bakmaları için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo3458 -- 6 Haziran 2008; 18:58:48 >
hemen bırkac tane cektım onları atıyım size.. fotoğrafın boyutları çok büyük olduğu için küçültüp koydum arkadaşlar...3.40 mb yüksek çözünürlükte çektiğim fotonun boyutu. evimin balkonundan çektim bu fotoyu.
bu foto da bizim okuldan (Uşak Üniversitesi) Uşak şehir merkezine bakılarak çekilmiştir.
Buda bizim okul
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo3458 -- 26 Mayıs 2008; 17:53:58 >
töbe töbee yahu ibo kardeş bende diyorum bu kareler bana nereden tanıdık geliyor.Yahu bende Uşaklıyım...Cihazını nerden aldıgını ögrenebilirmiyim , ayrıca resimler icin tskler.devamınıda bekleriz :)
Evet bende merak ediyorum L16 daha yeni bir model ve iso değeri ve ekran boyutu daha buyuk olmasına ragmen eski modellerden L12,L14,L15 den daha ucuz. bugun bunu satış yetkilisine sordugumda L16 da özel bi kampanya olduğu nikonun en son makialarından biri oldugunu söledi. www.nikon.com dada L16 nın yeni olduğu yazıyor... kullanan arkadaşlar yrumlarını ve neden ucuz oldugunu yazarsa çok iyi olur...
@ibo3458 kardeş neden böyle bir tepki verdin.Ne dedim ben şimdi.Acaba makro sadece yakın çekim için mi ondan sordum.Bilmiyorum bu konuları fazla..Ayrıca bu cihazı ben de almayı düşünüyorum.Vatan fiyatı uygun geldi bana da.
Bana mı sordun ne işe yararsın diye, bulaşık yıkarım çamaşır yıkarım
@Cosh_Boy evet yakın çekim dışında bir artısı yok.. . hA dersen ben çiçek böceği yakından çekmeyi sevmem varsın olmasın öyle bir özellik bu makinayı alabilirsin...