Bu başlık ne böyle ya, paylaşımdan çok birbirine laf sokmalar, atışmalar vsvs...
*Eleştiriyi kaldırmak gerek, eleştiriye açık değilseniz paylaşım yapmayın
*Eleştiriyi de uygun şekilde yapmak gerek, ayarını tutturamicaksanız eleştirmeyin
Asabiyete gerek yok.. Unutmayın ki alet bir kompakt sonuç olarak.
+1111
Tam da ben bu konudan bahsedecektim..Forumu kendi malınız zannedip kimseyi tehdit etmeyin..
sanırsam sen biraz önceki arkadaşla aynı nicksin yada arkadaşsın.birisi avukat birisi de katip yav size ne millet birbirine ne derse der.sonuçta paylaşımdan ötürü böyle tartışmalar da olur.
Seninle laf dalaşına girip burayı kirletmeyeceğim..Mesajlarına biraz özen göstermeni tavsiye ediyorum.Zira başkalarını kırabilirsin..İnatlaşmaya gerek yok..Bundan sonrasına da cevap yazmayacağım.
Kardeşim sana bişey mi dedim ben de gocunuyosun? Eleştirene de eleştiriyi taşıyamayana da lafım; gocunuyosan vardır elbet bi güvensizlik... Neyse kralmışım da kralcıymışım da artık sen kendine ne dersin bilemiyorum
İyisin, hoşsun, almışsın bi makine kendince incelemesini yayımlıyorsun da; eleştiri kaldıramamakla, bu asabiyetle nereye kadar....
Hadi selametle.
*Bu arada "işine gelirse paylaşım yap" demene ciddi anlamda güldüm
Arkadaşlar ben bir şey mi kaçırmışım !!! ferguc 'un yolladığı resimler Nikon L16 ile mi çekilmiş ? Baktım da bir yerde de belirtmemiş. 8 saniye pozlama yapan Nikon sanırım P5100
işte 8 saniye pozlama ile çekilmiş bir gece fotosu daha
ferguc elindeki alet casio olmasın burası nikon başlığı ve bence post kasmak için yanlış hamleler yapıyosun bak benim kac sene olmuş 500 altın madalya takmıyolar merak etme (:....
yahu anlamıyorum inceleme yapmak bu kadar basit olmamalı öncelikle bi tripod almakla vede nereye odaklandıgını bilmekle başlayın ozaman nedir bu herkes sinir küpü...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 8 Haziran 2008; 2:08:02 >
ferguc 'un koyduğu resim Casio Ex-Z110 model makinaya aittir arkadaşlar !.. Kendisi ne sebeple Nikon CoolPıx L16 başlığı altına bu fotoğrafı koyduğunu açıklamamış. Pek hileye dönük gördüm bu hareketi :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 8 Haziran 2008; 2:17:44 >
Tam zifiri olmadığı zamanlarda ve/veya yakında bir sokak lambası falan var ise çok acaip fotoğraflar çıkabiliyor ama mesela ışıklar uzakta ve ay ışığı var ise bile epey kötü sonuçlar çıkıyor. En önemli etkenin de şu shutter speed'in 4 saniye olması ve bunun elle ayarlanamaması. Hiç çektiğiniz gece fotoğraflarının exif bilgilerine baktınız mı ? 3 saniye veya 4 saniyede çektiği bir fotoğrafa denk geldiniz mi makinanızın ?
benim makinam 60 saniyeye kadar çıkabiliyo pozlama süresi.casio z 110.piyasada bulabilirseniz tabi.2 sene önceki model.ama diyafram önceliği ve pozlama süresi gibi manuel birçok ayar yapabiliyorsunuz. gemi de onunla çekildi.60 sn. pozlamada karanlık odada bile gayet net foto elde ettim
ARKADAŞLAR 1. SAYFADA BELİRTMİŞTİM MAKİNANIN CASİO OLDUĞUNU.ZANNEDERSEM DİKKATİNİZDEN KAÇMIŞ.EXİF BİLGİLERİNE FALAN GEREK YOK.KANDIRMACA FALAN DA YOK.SADECE "GECE FOTOĞRAFI" OLARAK RESMİ KOYDUM VEDE MAKİNAYI BELİRTTİM. LÜTFEN DAHA DİKKATLİ OKUYUNUZ. 4 VE 8 SANİYELİK FOTOLARI POZLAMA SÜRESİ HAKKINDA BİLGİ OLSUN AMACIYLA KOYDUM.BURANIN NİKON TOPİĞİ OLDUĞUNU BİLİYORUM.O FOTOLAR SADECE BİR PARANTEZ NİTELİĞİNDE. AYRICA BURASI BİR PAYLAŞIM YERİ.KİMSENİN KİMSEYE SATAŞMAYA HAKKI YOK.ÖZELLİKLE DOMİ EĞER SAMİMİYSEN K750 İLE ÇEKEBİLECEĞİNİ İDDİA ETTİĞİM FOTOYU KOYARSIN.BİZ DE DEĞERLENDİRİRİZ.
@ JİDDİ FOTOLAR SENİN SORUNA KARŞILIK CEVAP AMAÇLI YAYINLANDI.AMA L16 EN FAZLA 4 SANİYE POZLAMA YAPIYOR GALİBA.O DA HAVAİ FİŞEK MODUYLA.(YANILIYORSAM BİLENLER DÜZELTSİN) BEN DE L16 ALMAYI DÜŞÜNEN BİRİ OLARAK BU TOPİC TEYİM ARKADAŞLAR.