Şimdi Ara

MKV (h264 ve AC3) dosyalarını PS3 için ALTYAZILI çevrim işlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
453
Cevap
2
Favori
62.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her ne kadar evde HTPC sistemim olsa da,
    HDRip filmlerimi pc den HDMI ile bağlı 1920x1080i LCD de izlesem de,
    PS3 aldıktan sonra bir kaşıntı bastı ve bu HD veya DVD Rip filmleri PS3 de izleyebilirmiyim sorusu ile bir araştırmaya başladım.

Bu başlıkla beraber onlarca yabancı ve yerli siteyi okudum,
    onlarca deneme yaptım,

sonuçta,

en kısa yoldan Divx izlemenin yolunun mutlaka PC den geçtiğini öğrendim.

Yani "convert" (dönüştürme) etmeden altyazılı veya mkv dosyasını izleyemiyorsunuz.

Şimdi önemli olan bu convert işleminin kolaylığı ve ne kadar süre tutacağı.

Aşağıda yazdığım kısa açıklama ile bu işi dakikalar içinde yapabiliyormuşuz.

İşimiz mkv (H264) dosyalarını altyazıları ile birlikte "m2ts" formatına dönüştürüp PS3 de izlemek.
    DİKKAT sadece H264 codecli mkv dosyalrı için geçerlidir

Nedir bu m2ts derseniz de,
    m2ts, sony tarafından yaratılan , HD video kameralara uygun kayıt formatıdır.
    Diğer markalarda bu formatı kullanır HD kayıtlarda.
    İşte biz PS3 ü kandırıp izleyeceğiz.

Programımız tsMuxer; (freeware, sorun yok yani)
    işte download adresi:
    http://www.smlabs.net/tsMuxer/tsMuxeR_1.8.4(b).zip

Dosya çok küçük indirmesi sadece 5-10 saniye alır.
    Zip dosyasını boş bir klasöre açın.
    içinde tsmuxer.exe ve tsmuxerGUI.exe dosyalarını göreceksiniz.
    Kullanacağımız exe, tsmuxerGUI.exe olacak.

çift tıklayınca açılan pencere aşağıdaki şekilde,

Yapacağımız işler;

* "add" kutusunu tıklayıp AC3 ses sahip mkv dosyasını ve filme ait srt altyazı dosyasını gösteriyoruz.
    DİKKAT MKV MUTLAKA AC3 SES SAHİP OLACAK, dts veya farklı formatlarda ses çıkmaz
    "Tracks" bölümünde dosyaların özellikleri görülüyor.

* alttaki kutuda görülen "Language:" seçeneğinde listeden "Turkish" seçilecek.

* "Output" çıkış seçeneklerinde M2TS seçilecek.
    Bluray yazıcım olsaydı "Create Blu-ray disk" dener sonucu yazardım.

Üst menüde "Subtitles" tıklayarak, altyazı seçeneklerini seçelim;

* Font seçimini yapalım.
    32" tv ler için 40 boy uygun iken 40" ve üzeri için 60 seçelim.
    Yazı tipi olarak her zaman Arial uygun oluyor (TR desteğide var)
    Rengi keyfinize kalmış, ben sarı tercih ediyorum.
    "Bottom offset pixels:" 30 yapıyoruz.
    DİKKAT; bu font bölümünde dili Türkçe olarak mutlaka seçin.

HEPSİ BU KADAR;

şimdi dosyamızı kaydedeceğimiz yeri ve ismi seçip,
    "START MUXING" tıklıyoruz.

Benim denememde,
    700 mb dvd rip mkv dosyasının çevrimi 1dk 10 sn
    4.3 gb hdrip mkv dosyasının çevrimi 3dk.
    sürdü.

Bu dosyalar PS3 de izlenebiliyor, altyazı da görünüyormuş,

AMA,

PC de her player açamıyor bunu keşfettim.

Şimdi PC deki duruma bakalım.

Bu m2ts dosyasını gösterebilen, gösteremiyen programlar şunlar.

Corelayer.............HATA
    BSplayer..............HATA
    GOM Player..........gösteriyor ses yok.
    Media Player.........HATA
    VLC player........... gösteriyor
    KM player............ilk açılışta hata veriyor, ok derseniz sorunsuz gösteriyor, sadece mouse ile zaman atlarsanız ilk 2-3 saniyede pixelleşme oluyor, sonra düzeliyor.

Tavsiyem KMplayer oluyor, çünkü altyazı çağırma ve kontrolleri daha düzgün.
    Zaten önemli olan PS3 te izlemek değilmiydi? PC olmasa da olur derim.

Bu kısa açıklamayı şu yabancı siteden aldım ve denedim.
    http://www.bitburners.com/articles/create-avchd-discs-with-subtitles-using-tsmuxer/4047/

Akşama hazırladığım m2ts dosyalrını PS3 e koyup bakacağım,
    sonuçlarını yazarım,

benden önce deneyen arkadaş olursa mutlaka yazsın.

selamlar

Not: evde denemeden niye yazdın demeyin,
    araya pazar giriyor,
    eğer sorun çıkarsa kaybınız çok olmaz,
    tüm işlemler , usb ye kayıt dahil 4dk sürdü,
    pazar günü PS3 den film izlemeye değmezmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 24 Mayıs 2008; 11:33:29 >

• Altyazı gömünce süre 4.7GB da 4 saate çıkıyormu ? 3 dakikada altyazılı convert imkansız

Denicem şimdi...
  • Hem blu-ray olarak hemde m2ts olarak çevirim işlemi yaptım. Sd-karta atıp ps3'de filmleri izledim. Oldukça güzel. Filmin orijinal haline göre bir bozulma gözlemlemedim doğrusu. Yani kalite kaybı yok gibi varsa da farkedilebilecek kadar değil..en azından ben açımdan.

İşlem süresi oldukça kısa sürüyor. Buda programın bir artısı.

Yanlız altyazıları görüntüye eklemeyi başaramadım. Altyazı ekle bölümü yok subttiles menüsünde. Kaynak görüntü ile birlikte seçmemde işe yaramadı. Onuda halledebilirsek güzel olacak gibi...

Ve herşeyden önemlisi "onbes" arkadaşımıza teşekkürler...
  • Bir örnek görüntü. .mkv uzantılı lost dizinin yukarıdaki programla ps3'de seyredilebilir hale getirilmişi. Fotoğraf makinem iyi değil. Gerçek görüntünün çok daha iyi olduğunu aklınızda bulundurun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 24 Mayıs 2008; 13:48:16 >

• Evetde altyazı gözükmüyor...yani mux edilen altyazıyı gösterebilme kabiliyeti halen yok PS3 de...

Zaten bu işlemi MKV2VOB ilede yapabiliyoruz... önemli olan altyazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haydoot -- 24 Mayıs 2008; 14:25:48 >
  • Çok doğru söylüyorsun arkadaş. Zaten biz altyazısız 4-5 aydır izleyebiliyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: Haydoot

Evetde altyazı gözükmüyor...yani mux edilen altyazıyı gösterebilme kabiliyeti halen yok PS3 de...

• Altyazıda gömülürde o iş 4-5 saat sürer...

Sony Divx de olduğu gibi mux edilen altyazıyı gösterme olayını MPEG - MP4 gibi dosyalar içinde yaparsa ozaman işe yarar...

Ayrıca FAT32 de 4GB sınırı olduğu ve NTFS i PS3 tanımadığı için 4.7GB dosyaları çalıştırma şansınız yok... Ancak stream edilebilir sanırım bilgisayardan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VLC player altyazı ileri almak?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: furtem

Çok doğru söylüyorsun arkadaş. Zaten biz altyazısız 4-5 aydır izleyebiliyoruz.

quote:

Evetde altyazı gözükmüyor...yani mux edilen altyazıyı gösterebilme kabiliyeti halen yok PS3 de...

Bak başlarken ne yazmışım?

Şimdi önemli olan bu convert işleminin kolaylığı ve ne kadar süre tutacağı.

onun için sen 4-5 aydır izlediğin yöntemle devam et.

Şimdi,
    evdeyim,
    kontrolleri yaptım,

eve doğrudur nedense srt dosyasını ps3 göstermiyor.

Ancak, alıntı yaptığım sitedeki cevaplarda srt (altyazı) gösterildiği söyleniyor ve teşekkür ediliyor.
    acaba Türkçe karakter nedeni ile mi sorun çıkıyor diyerek,
    tüm ayarları En(ingilizce) karaktere göre ayarladım ve yeniden denedim, olmadı.

Ama yılmak yok, araştırmaya devam.

şimdilik avi>ps3+altyazı çözüldü,

sırada mkv>ps3+altyazı var.
    (en kısa sürede ve kolayca, yoksa 3-4 saat süren yöntemlere itibar etmiyoruz , değilmi?)

selamlar

• pokcetdivxencoder adlı yazılım ile 5 dakikada videoya altyazı gömülüyor, ama mkv ile denemedim hiç, deneyip sonuçları yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onno92 -- 24 Mayıs 2008; 18:37:59 >
  • Ben bu işlerden bıkıp IstarHD aldım sorunsuz izliyorum MKV leri... eğer PS3 de bi şekilde HD dosyaları altyazılı izleyebilirsek NTFS de desteklerse PS3 ozaman Istar ı satarım PS3 den devam ederiz, ama şuan için uzak ihtimal gözüküyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onno92

pokcetdivxencoder adlı yazılım ile 5 dakikada videoya altyazı gömülüyor, ama mkv ile denemedim hiç, deneyip sonuçları yazarsanız sevinirim.

Çözünürlüğü düşürüyor ve görüntü kalitesinde kayıplar oluyor o programda diye biliyorum. Zaten asıl amacı pda ve cep telefonları için çözünürlüğü düşük altyazı gömülü videolar oluşturmak.

Asıl gayemiz olan görüntü kalitesi yüksek hd-rip videoları altyazılı seyredebilmek olunca pek kullanışlı bir program olarak gözükmüyor.
  • peki bildiğiniz başka bir altyazı gömme programı varmı.altyazıyı gömdük mü iş bitiyor. ama bazı yollar var altyazıyı gömmek 2 saat sürüyor
  • Kesinlikle çok hızlı ve çok başarılı, PS3 coştu resmen
  • quote:

Ben bu işlerden bıkıp IstarHD aldım sorunsuz izliyorum MKV leri... eğer PS3 de bi şekilde HD dosyaları altyazılı izleyebilirsek NTFS de desteklerse PS3 ozaman Istar ı satarım PS3 den devam ederiz, ama şuan için uzak ihtimal gözüküyor.

nerden ve ne kadara aldın acaba ıstarhd yi
  • HD gösteren playerler maalesef pahalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: dombilibili

quote:

Ben bu işlerden bıkıp IstarHD aldım sorunsuz izliyorum MKV leri... eğer PS3 de bi şekilde HD dosyaları altyazılı izleyebilirsek NTFS de desteklerse PS3 ozaman Istar ı satarım PS3 den devam ederiz, ama şuan için uzak ihtimal gözüküyor.

istar ın kendi sitesinden aldım... malesef biraz pahalı 318 dolara geldi kargo dahil 48 saatte fedexle teslim.
  • quote:

quote:

quote:

istar ın kendi sitesinden aldım... malesef biraz pahalı 318 dolara geldi kargo dahil 48 saatte fedexle teslim.

peki memnunmusun üründen ne kadar zamandır kullanıyorsun

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki memnunmusun üründen ne kadar zamandır kullanıyorsun

2-3 haftadır kullanıyorum hiçbir sorunu yok açamadığı mkv dosyasıda olmadı... zaten sadece mkv çalıştırıyorum.

Türkçe altyazı desteği yok ancak altyazıyı mkvmerge programı ile mkv içine atınca ve türkçe olarak ayarlayınca sorunsuz izleniyor bu işlemde 500 saniye sürüyor.

320gb usb hdd bağladım mükemmel işliyor, görüntü kaliteside harika...

• onbes öncelikle bu güzel paylaşım için teşekkürler çünkü ben de bi süredir tırım tırım hd videoları nasıl altyazılı izleriz diye arıyordum internette.. dediğin yöntem çalışmıyor çünkü ufak bi hata yapıyorsun, o hata da şu: output olarak m2ts muxing seçmen.. doğru olan şeyse output olarak create blu-ray disk seçmek olacak arkadaşlar.. gerisini aynı onbes in söylediği gibi yapıyoruz fakat bir ayrıntı daha var; eğer tracks kısmında H.264 olarak gözüken source file ın Profile: Main@4.1 kısmında yazan sayı değeri eğer 4.1'in üzerindeyse, üzerine tıklayıp aşağıda general track options ın altındaki change level kısmına tıklayıp orayı 4.1 olarak değiştirmeliyiz..

http://www.bitburners.com/wp-content/uploads/2008/04/tsmuxer2.png

işlem sonucunda program bize 2 adet yeni klasör oluşturuyor adları; BDMV ve CERTIFICATE. bu 2 klasörü file system UDF 2.5 olacak şekilde data disc formatında bir boş dvd ye yazdırıyoruz, daha sonra bu yazdığımı dvd yi ps3 e taktığımızda altyazılı bir şekilde videomuzu izleyebiliyoruz..

http://www.bitburners.com/wp-content/uploads/2008/04/imgburn.png

benim denediğim dosya lost un 720p çözünürlüğündeki video dosyasıydı, dosyada çevirme işleminden sonra toplamda 0.07gb lık bir büyüme oldu fakat dosyanın boyutu 1 küsür gb olduğu için dvd ye yazdırmakta sorun çıkmadı, eğer elinizdeki mkv dosyası tam olarak 1 dvd ye sığacak şekilde ayarlandıysa maalesef dosya boyutu büyüyeceğinden tek katmanlı dvd ye yazdıramama gibi bir sorun yaşayabilirsiniz, bu durumda yapacağımız şey bulabilirsek çift katmanlı rw bi dvd bulmak (ki piyasada var mı bilmiyorum); o yoksa gidip çift katmanlı recordable bi dvd ye yazmak.. son olarak bendeki lcd tv'nin boyutu onbes in önerdiği altyazı ayarlarıyla altyazı birazcık büyük geldi gözüme ve biraz da ekranın altına yapışık gibi duruyor.. kendiniz deneyerek size daha uygun ayarlar bulabilirsiniz.. diğer deneyen arkadaşlar da tecrübelerini yazarsa burdan herkes faydalanabilir, tüm ps3 camiasına hayırlı uğurlu olsun..

• Oluyorsa süper ancak DVD okutmak biraz kötü... gözü yorma anlamında, HDD den okuyamıyormu acaba en azından dizier seyredilir bu yöntemle...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.