Beyler...evime güçlü bir ev amplifikatörü almak istiyorum ona JBL in 38cm 1200 watlık subwooferini bağlamak istiyorum acaba güzel bi performans salaya bilirmiyim... Pek çok insan ev amlifikatörünün Oto subwooferini çalıştırmadığını duydum Ve aranızda bu işlerle uğraşanlar vardır Ve düşüncelerinizi bekliyorum..............................................
Sony PlayStation 3 80Gb, Sony PSP FAT Version Computer:P4 2.80ghz CPU, 1536Mb/400Mhz Kingston RAM, 256Mb Ati Video Card, 200Gb Seagate & 500Gb Western Digital HDD... Mobile phone:Nokia n80, Motorola E1000
Pek çok ev sinema anfisi (Yani Receiver), Subwoofer'e göndereceği sinyali Coaxiel Lfe sinyali çıkışı şeklinde gönderir (Zayıf sinyal çıkışı şeklinde.). Yani Aldığın ev anfisine ek olarak ayrı bir Power anfi alman gerekir ve o aldığın ayrı power anfiye A/V Receiver'in Lfe çıkışını girdikten sonra da Power anfinin çıkışını Subwoofer'e bağlaman gerekir. Burada ev anfin Subwoofer'e bir nevi Crossawer çıkışı görevi görür. Power anfi de Subwoofer'ini destekler.
Diğer pek çok kişinin Direkt full Range çıkışa bağladığı şekilde Subwoofer'i bağlarsan, saçma sapan bir iş yapmış olduğun gibi, çok kötü bir ses alırsın. Anca dediğim şekilde Subwoofer'ini bağlayabilirsin.
DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Philips 720sa, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları.
Pek çok ev sinema anfisi (Yani Receiver), Subwoofer'e göndereceği sinyali Coaxiel Lfe sinyali çıkışı şeklinde gönderir (Zayıf sinyal çıkışı şeklinde.). Yani Aldığın ev anfisine ek olarak ayrı bir Power anfi alman gerekir ve o aldığın ayrı power anfiye A/V Receiver'in Lfe çıkışını girdikten sonra da Power anfinin çıkışını Subwoofer'e bağlaman gerekir. Burada ev anfin Subwoofer'e bir nevi Crossawer çıkışı görevi görür. Power anfi de Subwoofer'ini destekler.
Diğer pek çok kişinin Direkt full Range çıkışa bağladığı şekilde Subwoofer'i bağlarsan, saçma sapan bir iş yapmış olduğun gibi, çok kötü bir ses alırsın. Anca dediğim şekilde Subwoofer'ini bağlayabilirsin.
Peki Full Range çıkışına pasif bir crossover bağlayıp subwoofera bağlasa olmaz mı?
olur ancak o da verimsiz bir seçenek olur çünkü 1200watt lık bir subwoofer ı yaklaşık 150watt gibi bir değerle beslemiş olursunuz. bununla birlikte kullandığınız pasif cross-over ın da hoparlöre ve çıkış gücün uygun üretilmiş olması gerekir piyasadan aldığınız herhangi bir cross over la durum tam bir facia oluyor denedim gördüm...
Eğer para sorun değilse kaliteli bir oto amfi alabilirsin.Sub çalıştıracak şekilde ayarlanabiliyor onlar,dahili aktif filtreleri var. Yalnız ev şartlarında o amfiyi besleyecek güç kaynağı sorun olabilir.Kaliteli ve 12volt hattının amperi yüksek olan(en az 30 amper) bir bilgisayar güç kaynağı alırsan bu iş istediğin gibi olabilir.Amfilerin 2. elleri de satılıyor.
Eğer para sorun değilse kaliteli bir oto amfi alabilirsin.Sub çalıştıracak şekilde ayarlanabiliyor onlar,dahili aktif filtreleri var. Yalnız ev şartlarında o amfiyi besleyecek güç kaynağı sorun olabilir.Kaliteli ve 12volt hattının amperi yüksek olan(en az 30 amper) bir bilgisayar güç kaynağı alırsan bu iş istediğin gibi olabilir.Amfilerin 2. elleri de satılıyor.
30 Amperlik güç kaynakları da 100 YTL civarında başlıyor.Az buz para değil.
dostum... bilgileriniz yeterli çok tşk. oto anfisini düşünmüştüm, ama para sorun diil tek sorun arkadaşın dediği gibi amperi yüksek bir güçkaynağı gerekirse 200 lira olsun, onuda nerde satarlar onun hakında bi bilgi vere bilirmisiniz
Sony PlayStation 3 80Gb, Sony PSP FAT Version Computer:P4 2.80ghz CPU, 1536Mb/400Mhz Kingston RAM, 256Mb Ati Video Card, 200Gb Seagate & 500Gb Western Digital HDD... Mobile phone:Nokia n80, Motorola E1000
benim tavsiyem bu kadar uğraşana ve emek alamayana kadar ya ev amfisi ve güzel bir sub alın yada s750 gibi başarılı bir multimedya ben o wooferin 30 cm sini kullandım her türlü güç kaynağı kullandım eve akü bile koydum inan titretiyo ona dediğim bişi yok ama kalite yakınlaşamıyo bile s750 ye ve okdr para veriyosun üstüne biraz daha koyunca s750 ediyor ve arabada bi kaç milyar dökeceğin tizleri elde ediyosun arabada enerji kısıtlı olduğu için bütün hoparlörler wooferler en fazla 4 ohm oluyo ve buda kaliteye çok etki eder sen en iyisi illa ayrı woofer dersen amfi ve eve göre bir sub al her türlü şeyi denemiş biri olarak kesinlikle daha iyi böyle
Ben ev amfisine oto kolonu bağlamak istedim.Bi başlıkta yorumlarımı yazdım.Keyif alamazsın dediler.
o ohmlarda kaliteli ses olmak zor ikinciside ev amfileri 4 ohm desteklemiyo hepsi yani 4 ohm amfiye 8 0ohm bağlanır ama 8 ohm amfiye 4 ohm bağlanmaz ve verdiğiniz paraya yazık ev için değil onlar oto için ve kalitesi haliyle düşük oluyor tamam fazla ses çıkarıyorlar ama kaliteden yoksun oluyor bence normal wooferlere yönelmek lazım şöyle örnek vereyim çift bobin bir oto subwooferi 1ohm da bağlanır 4 ohmda 4 ohmda aldığınız ses daha kalitelidir aynı subbda bile evde böyle değil elektirik azlığı gibi bi durum olmadığından haliyle ohm da yüksek oto sistemleri eve kurulmamalı ben epey uğraştım kendim 5+1 bile yaptım ama olmuyor
DAHA ÖNCE YAPTIM korkunç bir performans aldım, karşı sokaktaki komşuların camları sallanıyordu gittim şahit oldum.
Ve bunu 500w pioneer 30cm Subwoofer 200w roadstar amfi 15amper güç kaynağı ile yaptım..
Eğer 25amper adaptör alırsanız, (130ytl) ve 135liraya bir amfi alırsanız, (jameson marka kullandım güzel) emin olun kapılara biri yumruk atıyor gibi sallanır. isteyene fotoğraf gösterebilirim..