Hepimizin bildiği gibi EURO 2008 hem Digitürk'ten (HD olarak) hem de ATV'den (SD olarak) naklen yayınlanacak. Merak ettiğim, ATV'nin bu yayınları karasal olarak şifresiz olsa da acaba uydudan şifreli mi olur. Geçmişte ve günümüzde örnekleri başka kanallarda yaşandı, yaşanıyor. ATV sitesine 3-4 gün önce e-mail ile sordum, ama henüz yanıt alamadım. ATV uydu yayınında EURO 2008'i şifreliyecek mi, şifresiz mi verecek. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
Görüntü: Pioneer PDP 508 XD Plazma TV, Dreambox 500 uydu alıcı Ev Sineması: Infocus X2 DLP Projeksiyon, Yamaha RX-V657 AV Receiver, Beko DVD-7000 DivX DVD Player, 200X200 Dinon Perde. Ses Sistemi: 5+1; Önler Wharfedale Diamond 8.3 Arkalar Wharfedale Diamond 8.4, Merkez Diamond 8, Sub. Wharfedale SW 150. Kablolama: Profigold
uyduda muhtemelen sifrelenir misal kanal1 dunya kupsaini vermsiti sifrelemislerdi ben sifrelenecegini dusunuyorum ama keylerini fln yayinlarlar cunku dunya kupasindan yayinlamislardi d-smart ve digiturk sifresiz gosterirler
Evet arkadaşlar Euro 2008 Futbol Şampiyonası Atv den SD formatında şifreli olarak yayınlanacak. Şifreside BISS 1 gerisi 0 olacakmış. 31 maçın tamamını yayınlayacaklarmış sadece 4 çakışan maç bantdan yayınlanacakmış. Digiturk , Kablo Tv , D Smart ve çatı anteni kullanan izleyiciler şifresiz olarak izleyecekler ama ev tipi digital alıcı kullananlar ise şifre yükletmek zorunda kalacaklar muhtemelen , gerçi tv8 de aynı şifreleri kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam dolayısıyla zaten uydudan maç izleyenlerin uydu alıcılarında şifreler yüklüdür. Haberiniz olsun benden söylemesi ,
gençlik benim sadece atv kırılma yapıyo bilmiyorum doğru bi tabirmi ama olumsuz bişeyler var, bazen gösteriyo bi saat normal bazende gidip geliyo sinyal yok falan gibi vs. zaten tv izlemem ama maç olunca izlerim şimdi benim yapmam gereken ne, bu sadece atv de oluyo diğer kanallar canavar gibi yani antenden falan olsa diğerleride olmazdı heralde uzun süredir böyle
bide şu şifre işini nasıl yapacaz biri şifre var demiş diğeri yok demiş biz anlamayanlarda iki arada bi dere de kaldık
gençlik benim sadece atv kırılma yapıyo bilmiyorum doğru bi tabirmi ama olumsuz bişeyler var, bazen gösteriyo bi saat normal bazende gidip geliyo sinyal yok falan gibi vs. zaten tv izlemem ama maç olunca izlerim şimdi benim yapmam gereken ne, bu sadece atv de oluyo diğer kanallar canavar gibi yani antenden falan olsa diğerleride olmazdı heralde uzun süredir böyle
bide şu şifre işini nasıl yapacaz biri şifre var demiş diğeri yok demiş biz anlamayanlarda iki arada bi dere de kaldık
Bunun iki sebebi olur ya tpleri tam doğru tp değildir ya da lnb de az bir kayma olmuştur elinizle yavaşca oynadığınız da düzelir.
Şifre işi de muallak şimdilik, tahminimce şifrelenip, şifrelenmeyeceğini kupanın 3. ya da 4.günü anlarız ilk günler zaten şifresiz olur daha sonra UEFA şifreler der şifrelenir.(Eğer şifrelenecekse)
Şifrelenmezse bile tedbirimizi alalım bu işten anlamayanlar uyducularla ucuz fiyatdan anlaşsın, anlayanlar ise RS 232 kablolarını, makinelerinin emularını hazır da bekletsin derim
EURO 2008 uydudan izlenemeyecek! Yayın anlaşması gereği ATV, uydu yayınını şifreleyecek.
06.06.2008 10:01 HABERTURK.COM
Avrupa Şampiyonası için nefesler tutuldu ve herkes Cumartesi akşamı saat 21:45'te Türkiye'nin Portekiz ile yapacağı maçı bekliyor.
Euro 2008 Avrupa Kupası Finalleri’nin yayın hakkı Türkiye için ATV grubunda. İlk maç da Cumartesi akşamı oynanacak. Futbolseverler şimdiden evde maç keyfine hazırlanıyor ancak dikkat! Televizyonunuzda uydu yayını varsa hiç boşa maç hazırlığı yapmayın çünkü ATV maç sırasında yayını şifrelemek zorunda.
Anlaşmanın sadece Türkiye haklarını kapsadığı ve uydu yayınının başka ülkelerde de izlenebildiğini göz önünde bulunduran UEFA, bu nedenle uydu yayınına izin vermiyor.
Euro 2008'i karasal yada kablolu tv kullanıcıları ile Digitürk aboneleri izleyebilecek.
Türkiye'de uydu izleyicilerinin oranı yüzde 40 civarında. Yani UEFA'nın yasağı Türkiye'nin neredeyse yarısının keyfini kaçırdı. Bu durumda maçı Lig TV'den de yayınlayacak olan Digitürk avantajlı duruma geçmiş oldu.
0 216 316 10 02 bu telefondan ulaşmaya çalışıyorum atv nin verdiği numara ama halen sonuç yok...
Arkadaşlar Bizde Sansui Sc-6000 model receiver var, fox-tv8-kanal1'den maçlara şifre girdiğinde seyretmem mümkün olmuyordu. Şimdi bu Atv'yi izlemek için ne yapmam lazım, kumandayla kendi başıma Atv'nin vereceği şifreyle bu işi kıvırabilirmiyim? Yoksa uyduculara mı gitmek lazım:)?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aras -- 6 Haziran 2008; 14:03:49 >