Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: BİLİM DÜNYASI ŞOKTA İLK CANLI BİLGİSAYAR YAPILDI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> Cevap: BİLİM DÜNYASI ŞOKTA İLK CANLI BİLGİSAYAR YAPILDI Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
espada1

25 Mayıs 2008; 23:59:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Sonun başlangıcı :D

ŞEHİTLER ÖLMEZ ONLAR DÜNYANIN GERÇEK KAHRAMANLARIDIR VE KAHRAMANLAR HER ZAMAN YAŞAR...
espada1
mlado

26 Mayıs 2008; 3:01:15 

hdd ler bakterilerden olursa ne iyi olur kapasite gün gectikce artar (bakteri coğlaağından) hdd sorunuda özülmüş olur

intel core2duo 6300 1.8ghz@2.5ghz / asus p5b dlx / kıngston 2*512 667mhz@900mhz - OCZ 1gb 800mz / samsung 250 sata2 - 500gb WD my book ES premium ed. / sapphire atı radeon 1300 pro 256mb (128bit) / lc dvd-rw / 430W coolear master güçkaynagı /frisby kablosuz klavye maus/ Philips 220xww8fb 22" lcd / sony RX80 muzika set
sertert

26 Mayıs 2008; 7:47:57 

sanırsam bunların şimdilik yapay zekası yok yani bakteri ne için hazırlandıysa sadece o işi yapabiliyo(yada ben yanlış anladım).zaten bi yapay zekaları olursa direk insanlığa dalmaya kalkarlar bence; monitörlerimizde bakteri kardeşliği insanlığa ölüm gibi yazılar görmemiz içten bile değil nete bağlanmaya kalkınca

x2 3600@2750 MHZ - x1900 gt . gigabyte m61P s 3- toshiba dvd-rw -ınca dvb cı -big tower case watercooled ve bi kaç ıvır zıvır daha......
mehmet328

Sisteme Gözat

27 Mayıs 2008; 1:27:11 

bakteriler nası çoğalıyo biliyomusunuz sonumuz duman olur valla

SATILIK PROFÖSYÖNEL Deniz AKVARYUMU

EN:1.65 YÜKSEKLİK:70 DERİNLİK:60 TOPLAM 850 LT MOBİLYALI SUMP SİSTEMLİ,üstten taşma ,ışıklandırma sistemli- DEĞERİNDE Kİ ELEKTRONİK EŞYALARLA TAKAS OLUR.
S.T.A.L.K.E.R

27 Mayıs 2008; 1:28:08 

quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

insanlığın geleceğine endişe ile bakıyorum artık, izlediğimiz filmler gerçek olacak 100 yıl sonra.

100yıl sonra kim öle kim kala

|| Pentax K10D || Pentax18-55 || Soligor 80-200 || Kata DC-445 Bag ||
|| D-SLR > Terimler & Teknik Bilgi ||
|| Pentax Türkiye|| Kata Çanta İncelemesi||

sinan681

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

27 Mayıs 2008; 21:13:17 

SS isteriz

_|ACER ASPIRE 5315|_Intel®Celeron®M540@1,86Ghz/15.4"CrystalBrite LCD/2,5 GB DDR2 667Mhz/80GB Hdd/Intel®GMAX3100/DVD-RW/802.11b/g Wi-Fi

IntelC2Duo E4300@1,86Ghz/ASUS P5B 965P/Palit 8600GT Sonic+/2X1Gb Ddr2 800Mhz Hi-Level/160Gb Samsung HDD/19''AgNeovo LCD
Logitech X230 2+1/A4Tech Keyboard&Mouse/HP F380/AirTies RT-205 WirelessModem
polatyy

Sisteme Gözat

27 Mayıs 2008; 23:26:09 

quote:

Orjinalden alıntı: sertert

sanırsam bunların şimdilik yapay zekası yok yani bakteri ne için hazırlandıysa sadece o işi yapabiliyo(yada ben yanlış anladım).zaten bi yapay zekaları olursa direk insanlığa dalmaya kalkarlar bence; monitörlerimizde bakteri kardeşliği insanlığa ölüm gibi yazılar görmemiz içten bile değil nete bağlanmaya kalkınca

hocam biliyorsun şimdiki micro işlemci nin anası atası özüde transistördür. 3 bacaklı şeytan
Eh bişey demiyorum ben artık

dh-kemalistler birliği
gezgin

27 Mayıs 2008; 23:36:40 

bu bakteriler ilerde yönetimi ele geçirip şimdi bizim onlarla yaptığımız gibi insanları deneylerde kobay olarak kullanmasınlar. zaten akıllı bilim adamlarıda antibiyotiğe dayanıklı gen vermişler canlılara öldüremeyizde biz bunları. tepelerine bir nükleer bomba sallarız tabi onlarda kendileri için radyasyona dayanıklı bir gen üretirler vay insanlığın haline. insanlığın sonu makineden olsun zeki bakteriden olmasın yediremem kendime

bigdede

27 Mayıs 2008; 23:42:39 

sonumuz inş hayırlı olur ama pek hayırlı gelmedi bana

GIGABYTE EX38-DQ6, X38, DDR2, PCIExp, Socket 775, Core 2 Duo, 1600 // INTEL Q6600 CORE 2 QUAD 2.4 GHz Socket 775 8MB, 1066 MHz // SAMSUNG 2232BW 22" LCD (Siyah) // EKRAN KARTI 512MB ATI Radeon 3870 IceQ 3 Turbo (PCI-E) // Crucial Ballistix Tracer 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2 8500) // SEAGATE 500GB 7200RPM 32MB SATAII NCQ (2 adet) // SAMSUNG 500GB 7200RPM 16MB SATAII // ZALMAN CNPS9500A LED BAKIR CPU SOĞUTUCU INTEL // SEASONIC S12 650W POWERSUPPLY (12CM FAN) // Cooler Master RC-690
gti1

28 Mayıs 2008; 16:38:48 

bonlarla oc yapmak istiyorsan çiftleştireceksin bak nasıl performans artıyo

cerrah.

Sisteme Gözat

29 Mayıs 2008; 11:12:28 

quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

quote:

Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

1- O/C edilebilecekler mi? edilebileceklerse soğutma olarak ne kullanılacak?
2- reset, mavi ekran, siyah ekran v.b. sorunlar çıkartacaklar mı?

ek sorular benden

3 - ne yiyip ne içecekler
4 - tuvalet ihtiyaçları varmı varsa nereye (ben pcme wc muamelesi yaptırmam)
5 - daha fazlasını teklif edene gitme olayı olurmu ( düşünsene bi sabah kalkıyosun ve işlemci vazifesi gören bakterilerin yerinde bi not " ahmet abi daha iyi şartlar vadediyo elveda"
6 - bunları nerden alıcaz yükseltme gerektiğinde aynı yaş aynı model bakterimi bulmamız lazım
7 - bunlar çiftleşerek çoğalırmı ( bu yıl dual core seneye Quad olacak abisi inşallah)
8 - yanlışlıkla üstüne basıp öldürsem garanti kapsamına girermi
9 - film izlediğimde ya işi gücü bırakıp benle izlemeye kalkışırlarsa
10- o/c yapınca devasa yaratık falan olmayacaklar değilmi

erkannhl

6 Temmuz 2008; 0:16:38 

quote:

Orjinalden alıntı: nos23

Amerika�dan bilim adamları, bakterilerin genlerini değiştirerek �yaşayan bilgisayar� yaptı. Araştırma, bu tür bilgisayarların kullanışlı olduğu kadar, veri saklama ve genetik mühendisliği için de uygulanabilir olduğunu gösterdi.

Kuzey Carolina ve Batı Missouri Devlet Üniversitesi�nden matematikçilerin ve biyologlar, E.koli bakterisine genler ekleyerek, �yanık krep� adı verilen matematik problemini çözmeyi başardılar.

Bu matematik problemi farklı boyutlarda ve yanık bir bölümü olan krepleri içeriyor. Soru ise, bu krepleri, yanık kısmı üst tarafa gelecek şekilde en büyük altta olacak şekilde �en az hamleyle� sıralamak.

Bu deneyde, araştırmacılar DNA parçalarını krep olarak kullandı. E-koli bakterisine başka bakterilerden gen ekleyerek, bu �krepleri� çevirmeleri sağlandı. Ayrıca bakterilere, sadece doğru sıralamada çevirme yaptıklarında, antibiyotiğe dirençli olmasını sağlayan bir gen de eklendi.

Yaşayan bilgisayarların ilk prototiplerinden olan bu bilgisayarların birçok kullanım alanı bulunuyor. Bir kavanozda onlarca milyar bakteri bulunabileceği için sağlanacak bilgi işlem gücünün devasa olacağı belirtiliyor. Bunun anlamı ise daha az yerde daha hız anlamına geliyor. Ayrıca bakterilerin öğrenebilme ve mutasyon yetenekleri nedeniyle bilgisayar teknolojisini çok farklı bir boyut getireceği düşünülüyor.

not:alıntıdır

ben bu haberi star tv de türk mühendisten duymuştum 4-5 sene adam hardiske ne yapmışsa 16 gb mıydı tam hatırlamıyorum kapasitesini 10 üzeri bilmem kaçkat artırıyordu ve vindows hala 16 gb görüyor ama hiçbirşekilde hardiske ne kopyalarsa kopyalasın hep 16 gb ta kalıyordu bu haberi orada oda tekrarlamıştı bakteri teknolojisini burada görünce haberi paylaşayım dedim

Sayfa:   <<   < önceki  1 [2]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> Cevap: BİLİM DÜNYASI ŞOKTA İLK CANLI BİLGİSAYAR YAPILDI Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Buraya git: