Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Vatan Computer ( Seagate 320 GB ) DİKKAT !!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> Vatan Computer ( Seagate 320 GB ) DİKKAT !! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Z-DGİ

23 Mayıs 2008; 12:11:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar 3 gün önce vatan bilgisayardan 320 gb sata2 16mb ncq destekli bir hd aldım , eve geldim ve yeni kurduğum sisteme taktım , format işlemine başladım ve HD'in sesinden durulmuyor , sistemin çalışma sesi dahi duyulmuyor ama hd felaket bir ses çıkarıyor , neyse formatı bitirdim 2-3 saat kullandım HD kendini acayip kasıyor , media player , aimp yada herhangi bir video açmaya çalıştığınızda öyle bir kasılıyorki anlatamam , ertesi gün hemen vatan bilgisayara götürdük saat 12:00 sıralarında ve teslim ettik , bize kontrol edileceğini sizin söylediğiniz gibi herhangi bir problemin olup olmadığına bakılacağı söylendi bizde yaklaşık 10 dk bekledik ve teslim ettiğimiz arkadaş , bize herhangi bir probleme rastlamadık bu normal bir ses sonuçta hd'in bu kadar ses çıkarması normal gibi bir cevap aldık ve ben ısrar ettim bu hd'nin sesi normal değil diye , bu sefer teknik servisden bir arkadaş geldi o zaman hd'e low level format atacağını bu işlemin 1-1,5 saat süreceğini söyledi bizde tamam dedik ve vatan bilgisayardan ayrıldık ,daha sonra akşam vatan bilgisayara uğradıgımızda tekrar aynı cevabı aldık hd'de herhangi bir problem olmadığı seagate'nin bu sesleri çıkarmasının normal olduğunu söyledi ve can alıcı nokta burası , bakın beyefendi dedi hd'in altında diskin alt kısmında pembe bir silikon tabakası var pembe silikonlu olan seagate'ler çok ses yapıyormuş, arkadaşlar bunlarda bu sesin normal olduğunu söyledi, bize bunun mavi silikon tabakalı olanından almamızı söyledi (halbuki aynı model herşeyleri aynı ama silikon farkı var ) bizde tamam dedik ve bu diski iade ettik , vatan bilgisayara tekrar girip seagate'nin 320 gb altında mavi silikon tabası olan hd'i istedik bundan ellerinde kalmadığını söylediler bizde , üstüne 7 ytl daha fark vererek samsung 320 gb sata2 ncq 16 mb aldık ve eve geldiğimde seagate'nin arızalı olduğuna kesin kanaat ettim , çünkü çıkan ses gerçekten normal değildi yazıyı yazmamın amacı sizlerinde bu basit işle uğraşmaması okuduğunuz için teşekkürler.(daha sonra arkadaş bu diskin çok ses çıkardığını birçok müşterinin geri getirdiğinide söyledi)

edelweiss

23 Mayıs 2008; 12:43:08 

üşenmeyip burada deneyimini paylaştığın için çok teşekkürler.

bende eğer ileride harici hdd alacaksan kendi tecrübemi yansıtayım. eğer beni dinlersen çok mesut kalacaksın emin ol. WD in 500 gb lık my book serisinden aldım. uzun zamandır kullanıyorum. ses diye birşey yok. veri transfer hızı gayet yeterli. şu an kampanya varmış 160 ytl ye kadar düşmüş bir yerde gördüm. başka ark larımada aldırdım onlarda oldukça memnunlar. sözün özü harici hdd de nefis bir ürün seçeneği bana göre. ( wd ile kurumsal anlamda hiçbir alakam yok )

Z-DGİ

23 Mayıs 2008; 12:49:46 

quote:

Orjinalden alıntı: edelweiss

üşenmeyip burada deneyimini paylaştığın için çok teşekkürler.

bende eğer ileride harici hdd alacaksan kendi tecrübemi yansıtayım. eğer beni dinlersen çok mesut kalacaksın emin ol. WD in 500 gb lık my book serisinden aldım. uzun zamandır kullanıyorum. ses diye birşey yok. veri transfer hızı gayet yeterli. şu an kampanya varmış 160 ytl ye kadar düşmüş bir yerde gördüm. başka ark larımada aldırdım onlarda oldukça memnunlar. sözün özü harici hdd de nefis bir ürün seçeneği bana göre. ( wd ile kurumsal anlamda hiçbir alakam yok )

Dostum sende üşenmeyip okuduğun için teşekkürler : ) , bende önümüzdeki aylarda bir HD daha almayı düşünüyorum senin önerini değerlendireceğim

s@ndok@n

23 Mayıs 2008; 16:30:47 

bende yaklaşık 1.5 yıldır seagate 320gb 16mb pembe olanından kullanıyorum ne bi ses nede kasma var.
belirteyim dedim

e6600 2.4@3.6ghz (günlük),gigabayte DQ6 p965(F12j beta Bios),2gb corsair XMS2(ver.5.1) 800mhz@1000Mhz,asusEN8800gtx@(650/1670/2100),seagate 320Gb 16mb 7200.10,enermax liberty 500watt,Nec 4570 DVD writer,CM stacker810 case
Penryn

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

23 Mayıs 2008; 16:38:59 

Vatan Antalya da açıldığında kredi kartı limitini sınırlarına kadar ürün aldım.Limit 2800 yt.Şuan elimnde sadece Logitech Wave klavye kaldı.Yani bütün ürünleri ya arızalandı yada sorunluydu.Vatan da % 50 indirim olsun yine bir şey almayacağım.Sattıkları ürünlerde genel bir sıkıntı var.

VİEWSONİC 22" VG2230VM/GİGABYTE P-35 DQ6/E 7200 2.53@3,99 GHZ with ZALMAN 9700/2*2 GB MUSHKİN 5-5-5-12 800@1008/MSİ 8800 GTS 512 MB O-C/THERMALTKE ARMOR VH6000BWS/SİLVERSTONE ST50EF 500 Watt/250 Gb*2 SEAGATE 410AS Raid0/THERMALTAKE SES DUYARLI NEON/REVOLTEC NEON ve 12 Cm fan/AEROCOOL GATEWATCH/VİSTA ULTİMATE 64 BİT SP1
DonanimHaber Overclock Team
Z-DGİ

23 Mayıs 2008; 21:22:38 

quote:

Orjinalden alıntı: s@ndok@n

bende yaklaşık 1.5 yıldır seagate 320gb 16mb pembe olanından kullanıyorum ne bi ses nede kasma var.
belirteyim dedim

Tabiki belirtmen iyi olmuş sonuçta iyi veya kötüyü ayırt etmemiz gerekiyor

Bana ilginç gelen yer teknik servisteki arkadaşın , pembe silikonlu modellerde bu sesin normal olduğunu ve bu yüzden birçok müşterinin diski iade ettiğini (mavi silikonlu olanlarda ise bu sesin çok çok az olduğunu söylemesi idi) en önemliside bunları bildikleri halde bu diski satmalarından dolayı vatan bilgisayara güvenim son derece azaldı.

DigitalWorld

23 Mayıs 2008; 21:33:31 

quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

quote:

belirteyim dedim

Bana ilginç gelen yer teknik servisteki arkadaşın , pembe silikonlu modellerde bu sesin normal olduğunu ve bu yüzden birçok müşterinin diski iade ettiğini (mavi silikonlu olanlarda ise bu sesin çok çok az olduğunu söylemesi idi) en önemliside bunları bildikleri halde bu diski satmalarından dolayı vatan bilgisayara güvenim son derece azaldı.

Benim dikkatimi çeken ise Samsung a 7YTL fark vermesi. Samsunglar normalde Seagate lerden ucuz oluyor. Bu da ikinci kazık olsa gerek Vatan ın.

Siz de eşit şartlarda güzel bir test istiyor ve saplama saman artık ayrılsın diyorsanız ya da 4G nedir diye merak ediyorsanız resme tıklayın.
Z-DGİ

23 Mayıs 2008; 21:42:08 

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

quote:

belirteyim dedim

Benim dikkatimi çeken ise Samsung a 7YTL fark vermesi. Samsunglar normalde Seagate lerden ucuz oluyor. Bu da ikinci kazık olsa gerek Vatan ın.

Orayı düşünmedim hocam hiç , eski diskim samsung'du bende 10 lira fazla olsun samsung olsun diye düşündüm , çünkü diskden çıkan sesi duysaydınız kafa resmen dönen plakayı çiziyor gibiydi disk çalışıyor ama ileride kesin problem çıkarıp başımı ağrıtacaktı samsungu aldım şuan hiçbir ses problemi yok Allaha şükür : )

s@ndok@n

24 Mayıs 2008; 14:12:54 

tekrar bi vurgulama ihtiyacı duydum;1,5 yıldır kullandığım seagate garantiden yenisi gelen hdd 'dir.garantiden gelene kadar yedek olarak samsung 250gb hdd kullanmıştım 10 gün kadar fakat o 'da çöktü ve garantiye gitti.ses olarak pek fark göremedim.bu arada disklerin bozulma sebebi olarak sürekli oc denemelerim ve bu yüzden sürekli resetler olarak tahmin ediyorum.şu an oc sınırlarını zorlamayı 1 yıldır bırakmış durumdayım

kısacası ne olursa olsun seagate diyorum hdd için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s@ndok@n -- 24 Mayıs 2008; 14:15:16 >

e6600 2.4@3.6ghz (günlük),gigabayte DQ6 p965(F12j beta Bios),2gb corsair XMS2(ver.5.1) 800mhz@1000Mhz,asusEN8800gtx@(650/1670/2100),seagate 320Gb 16mb 7200.10,enermax liberty 500watt,Nec 4570 DVD writer,CM stacker810 case
dinar626

24 Mayıs 2008; 14:22:04 

arkadaşlar şimdi bakın ben bu olayı her gün birsürü hdd satan yere gittim sordum aynı zamanda benim hocam olur dedi ki ben hem samsung takıyom dedi ve hiçbir problemle karşılaşmadım seagateler ilk başlarda sessiz çalışırmış sonra ısındıkça ses çıkarmıs samsunglarda bunun tam tersi ilk başta sesli ısındıkça ses gidermiş ben onun yalancısıyım bende hocamın sözünü dinlicem yakında samsung 250 gb 16mb cache ki bir hdd alcam

İntel Core2 Quad 2.4 ghz G0
Asus P5Q
Kingston 1066 Mhz Dyperx ddr2 2*1 gb Dual
Sapphire 4850 512 Mb
Seagate 500 Gb 32 Mb 7200 Rmp Sata 2
Raidmax Moduler 630 watt psu
Raidmax Smilodon extrem black
max975

Sisteme Gözat